Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού;






Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές κάτω από έναν πύργο στην Ιερουσαλήμ, όπου με μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα συνδεδεμένη με ένα ρομποτικό βραχίονα ανακάλυψαν μια σειρά οστεοθηκών του πρώτου αιώνα. Μάλιστα στο καπάκι της μίας οστεοθήκης είναι χαραγμένη μία επιγραφή γραμμένη στα αρχαία ελληνικά, που φαίνεται να μεταφράζεται: «Θεϊκέ Ιεχωβά, αναστήσου, αναστήσου».




Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι σε αυτό το σημείο είναι πράγματι ο τάφος του Ιησού, κάτι που ενισχύεται και από τη συγκεκριμένη επιγραφή. Θεωρείται ότι αυτή η περιοχή άνηκε στον Ιωσήφ από την Αριμαθέα, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με την Αγία Γραφή είχε αναλάβει να θάψει τον Ιησού.

Ωστόσο τα τελευταία τριάντα χρόνια υπάρχει έντονη διάμαχη μεταξύ των αρχαιολόγων, αν είναι όντως αυτό το σημείο.

Πάντως έχουν γίνει επανειλημμένα ανασκαφές στο παρελθόν και έχουν βρεθεί οστεοθήκες με τα ονόματα της οικογένειας του Ιησού.

Συγκεκριμένα, ανάλογες ανακαλύψεις είχαν γίνει και την δεκαετία του '80, οι οποίες όμως σταμάτησαν μετά τις έντονες αντιδράσεις των Ορθόδοξων Εβραίων, οι οποίοι φοβούνταν ότι θα διαταραχθεί η ηρεμία του Άγιου Τόπου. Έτσι, οι ανασκαφές μπαζώθηκαν και οι ανακαλύψεις θάφτηκαν ξανά κάτω από έναν πύργο που χτίστηκε εκεί. Μάλιστα τότε είχε βρεθεί και επιγραφή «Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ», σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Ωστόσο, το 2010, ο επιγραμματιστής από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Τζέιμς Τάμπορ και ο ντοκιμαντερίστας Σίμτσα Τζακομποβιτσι έβαλαν στόχο να ερευνήσουν ξανά στο σημείο και τελικά πήραν την άδεια από την κυβέρνηση του Ισραήλ να χρησιμοποιήσουν ένα μηχανικό χέρι για να ανοίξουν τρύπες στο έδαφος και να διερευνήσουν την περιοχή γύρω από αυτό που θεωρείται οικογενειακός τάφος του Ιησού.

«Η ομάδα μας είχε ένα είδος εκστατικής δυσπιστίας, αλλά τα στοιχεία ήταν σαφώς μπροστά στα μάτια μας, προκαλώντας μας να αναθεωρήσουμε τις προηγούμενες υποθέσεις μας», αναφέρει ο Τάμπορ.


No response to “Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού;”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails