Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Οι πιο αποτυχημένοι ληστές όλων των εποχών



Έχει συμβεί ποτέ κάποιος ληστής να μπει μόνος του στη φυλακή; Να παραδεχτεί χωρίς πίεση την παρανομία του νομίζοντας, μάλιστα, ότι υπερασπίζεται τον εαυτό του; Να ζητήσει τα κλοπιμαία σε ονομαστική επιταγή; Μη βιαστείτε να απαντήσετε…




Κρατήστε τα ρέστα

Το 1997, στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, ένας ληστής έκανε τα ψώνια του σε τοπικό σούπερμαρκετ και πήγε στο ταμείο με 10 λίρες Αγγλίας. Αφού πλήρωσε ως γνήσιος τζέντλεμαν και η υπάλληλος άνοιξε το ταμείο για να του δώσει τα ρέστα του, φώναξε «ληστεία» υποχρεώνοντας την να αδειάσει το ταμείο. Η υπάλληλος το έκανε, ο ληστής πήρε βιαστικά τη λεία του… για να διαπιστώσει μετά από λίγο ότι ήταν μόνο 4,37 λίρες. Δηλαδή μείον 5,63 λίρες.


Με όνομα και επώνυμο

Το Νοέμβριο του 1978, ο δεκαοχτάχρονος Τσάρλς Μέριγουεδερ εισέβαλε σε ένα σπίτι στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ και βίασε μια 34χρονη γυναίκα. Ακολούθως, άρχισε να ψάχνει για χρήματα και όταν βρήκε μόνο 12 δολάρια ρώτησε την άτυχη γυναίκα να του πει πως τα βγάζει πέρα με τους λογαριασμούς με τόσα λίγα χρήματα. Όταν αυτή απάντησε ότι πληρώνει με επιταγές την υποχρέωσε να του γράψει μια των 30 δολαρίων. Μετά άλλαξε γνώμη και ζήτησε μια των 50 δολαρίων δίνοντας και το όνομα του. Ο Τσάρλς Μέριγουεδερ συνελήφθη λίγο αργότερα.


Κάλυψη αλλά όχι απόκρυψη

Το 1977, ο Κλάιβ Μπάνιαν λήστεψε ένα κατάστημα στο Κέιτον του Γιόρκσαϊρ φορώντας το κράνος του για να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Η λεία του ήταν 157 λίρες Αγγλίας. Ωστόσο, αυτό που είχε ξεχάσει ο Μπάνιαν είναι ότι το κράνος έγραφε το όνομα του. Η ποινή του ήταν 200 ώρες κοινωνικής εργασίας.


Υπόθεση «αυτοάμυνας»

Όταν ο Μάρσαλ Τζορτζ Κάμινκγς από της Τούλσα της Οκλαχόμα συνελήφθη για απόπειρα ληστείας μια τσάντας αποφάσισε να υπερασπιστεί μόνος του να αναλάβει την υπεράσπιση του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ως επαγγελματίας δικηγόρος προσπάθησε να μειώσει την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας που ήταν το ίδιο το θύμα. Μετά από μερικές ερωτήσεις, ήρθε και η ερώτηση των 10 ετών φυλακή: «Είδατε το πρόσωπο μου καλά όταν σας πήρα την τσάντα;» Αν και μετά ανέθεσε την υπεράσπιση του σε κανονικό δικηγόρο, ήταν πλέον αργά.


Καλύτερα να μασάς…

Ο Ντένις Νιούτον συνελήφθη το 1985 σε σχέση με μια ένοπλη ληστεία στην πόλη της Οκλαχόμα. Όταν ο δημόσιος κατήγορος Λάρι Τζόοουνς ρώτησε ένα από τους αυτόπτες μάρτυρες να αναγνωρίσει το ληστή υπέδειξε χωρίς καθυστέρηση το Νιούτον. Ο ληστής πετάχτηκε από τη θέση του, κατηγόρησε το μάρτυρα ότι ψεύδεται και μετά του είπε οργισμένος: «Έπρεπε να σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα επί τόπου… αν φυσικά ήμουν εγώ ο ληστής.» Η ποινή του ήταν τριάντα χρόνια φυλάκισης.


Το «σχέδιο»

Στις 23 Αυγούστου 1980, μια καλά οργανωμένη συμμορία κακοποιών επιχείρησε να ληστέψει τα ταμεία ενός κέντρου αναψυχής στο Σάσεξ της Αγγλία. Αφού έκλεψαν ένα ταχύπλοο διέσχισαν τη λίμνη της περιοχής με πέδιλα σκι. Αυτά, όμως, που οι ληστές νόμιζαν ότι ήταν κοπτικά εργαλεία ήταν τελικά εξοπλισμός ηλεκτροσυγκόλλησης. Και ασφάλισαν το χρηματοκιβώτιο μια και καλή. Τουλάχιστον, δεν συνελήφθησαν ποτέ.


Επιδεικνύοντας τη λεία

Με την απειλή μαχαιριού, ο Τσάρλς Τέιλορ από τη Γουίτσιτα λήστεψε, το Δεκέμβριο του 1996, ένα κατάστημα παπουτσιών. Η λεία; Ένα ζευγάρι ορειβατικές μπότες αξίας 69 δολαρίων. Τρεις μήνες αργότερα εμφανίστηκε στην δίκη του, όχι μόνο φορώντας τις μπότες αλλά απλώνοντας επιδεικτικά τα πόδια του πάνω στο έδρανο της δικαστικής αίθουσας. Τελικά καταδικάστηκε για την πράξη του και στάλθηκε στη φυλακή… με τις μπότες του.


Λάθ
ος τόπος, λάθος χρόνος

Στις 29 Νοεμβρίου 1978, ο Ντέιβιντ Γκούντχολ μαζί με δύο γυναίκες συνεργούς επισκέφτηκε ένα κατάστημα οικιακού εξοπλισμού στο Νότιο Γιόρκσαϊρ. Αφού έκλεψαν δύο κουρτίνες πήγαν να βγουν από διαφορετικές εξόδους του καταστήματος και συνελήφθηκαν από εξειδικευμένους ιδιωτικούς αστυνομικούς. Αυτό που δεν γνώριζε η σπείρα ήταν ότι τη στιγμή της ληστείας το συγκεκριμένο κατάστημα διοργάνωνε ένα συνέδριο του κλάδου των ιδιωτικών αστυνομικών, οι οποίοι φυσικά επέδειξαν τον επαγγελματισμό τους επί τόπου.


Μια του κλέφτη… δυο του κλέφτη

Το Φεβρουάριο του 2004, ο Κάρλος Ενρίκε Αουάντ από την Πετρόπολη της Βραζιλίας διέρρηξε ένα μπαρ της γειτονιάς του και έκλεψε μια τηλεόραση. Η επιτυχία του τον έκανε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να το επαναλάβει. Το έκανε αυτή τη φορά με όπλο και μέσω ανοίγματος στην οροφή του κτιρίου. Όταν προσγειώθηκε στο πάτωμα μετά από γλίστρημα το όπλο εκπυρσοκρότησε προκαλώντας του τραύμα στο πόδι. Ο Αουάντ εγκατέλειψε την προσπάθεια και γύρισε στο σπίτι του χωρίς, όμως, να καταλάβει ότι καθώς αιμορραγούσε άφηνε ένα ίχνος που οδήγησε την αστυνομία στην πόρτα του.


Λάθος φράχτης

Ο Στίβεν Λι και δύο ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν ένα αγροτικό όχημα στο Λάρκπερ της Καλιφόρνια στις 27 Σεπτεμβρίου 1989. Όταν ο ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε τους κυνήγησε και φώναξε την αστυνομία. Ο Λι και ένας από τους ανήλικους προσπάθησαν να διαφύγουν σκαρφαλώνοντας σε έναν τοίχο με συρματόπλεγμα. Όταν τελικά τα κατάφεραν κατάλαβαν ότι βρίσκονται… στη φυλακή του Σαν Κουέντιν. Αν και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι ίσως το μοναδικό τέτοιο συμβάν στα αστυνομικά χρονικά.




men24


No response to “Οι πιο αποτυχημένοι ληστές όλων των εποχών”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails