Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

15 λάθη προς αποφυγήν σε interviews



O Crazy Greek blogger παρουσιάζει τα 15 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να τα πας καλά σε ένα interview και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη δουλειά.



1. Το να πηγαίνεις ντυμένος σαν να βγαίνεις για καφέ με τα φιλαράκια από το στρατό. Ακόμα κι αν η θέση δεν είναι σε πολυεθνική, δεν πρέπει να ντύνεσαι πρόχειρα, με αθλητικά και T shirt.

2. Τα ψέματα. Έχει πια περάσει η εποχή που λέγαμε ψέματα στο βιογραφικό μας. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν κέρδισες το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο ή ότι δεν έκανες ποτέ ιδιαίτερα μαθήματα γιαπωνέζικων σε μικρά παιδάκια.

3. Να μιλάς με κακά λόγια για το πρώην αφεντικό σου. Δηλαδή ποιός θέλει να προσλάβει κάποιον που θα τον "θάβει";

4. Μερικοί κάποιες φορές "παίρνουν" αέρα και συμπεριφέρονται στο υποψήφιο αφεντικό ή συνάδελφο σαν να γνωρίζονται από χρόνια. Καλή η οικιότητα, αλλά μην το κουράσουμε κιόλας.

5. Να μην βάζεις γλώσσα μέσα. Πρέπει να απαντάς σε ότι σε ρωτάνε, να κάνεις κάποιο σχόλιο δικό σου, αλλά όχι να αναπτύξεις όλο το κεφάλαιο του δεύτερου τόμου της μικρο-οικονομίας που έχεις αποστηθίσει από τη σχολή.

6. Να καθυστερείς ένα τεταρτάκι για να δείξεις ότι είσαι πολύ busy. Αυτά δεν παιρνούν σε ότι αφορά τη δουλειά. Ίσως μόνο κάποιες γκόμενες να "ψαρώσουν".

7. Το να μην ξέρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υποψήφιο εργοδότη. Το ότι είναι κοντά στο σπίτι σου και σε βολεύει, δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να ξέρεις.

8. Να καμπουριάζεις, να κοιτάς από δω κι απο κει, να είσαι νευρικός και να μασάς τσίχλα.

9. Το "παίζεις" μετριόφρων και δεν προβάλλεις τα προτερήματα και τα επιτεύγματά σου. Δεν είναι ωραίο να είσαι και φαφλατάς, αλλά αν δεν δείξεις τι αξίζεις, δεν θα το καταλάβουν από μόνοι τους.

10. Δεν είναι καλό να δείχνεις ότι βιάζεσαι, να κοιτάς το ρολόι σου και να συμπεριφέρεσαι λες και έχεις κάτι άλλο καλύτερο να κάνεις. Κι εκείνοι σίγουρα θα έχουν κάποιον καλύτερο να προσλάβουν.

11. Το να συμπεριφέρεσαι λες και ψάχνεις απελπισμένα για δουλειά και ότι θα δεχόσουν οποιαδήποτε προσφορά σου προτείναν.

12. Αν φέρεις την γκόμενα, τον κολλητό, τη μαμά και το μπαμπά σου να περιμένει απ'έξω, μάλλον δεν θα σε πάρουν ποτέ τηλέφωνο πίσω.

13. Δεν είναι καθόλου ευγενικό να είσαι σε συνέντευξη για δουλειά και να χτυπάει διαρκώς το κινητό σου. Ακόμα χειρότερα, αν το έχεις ξεχάσει ανοιχτό, και μπεις στον πειρασμό να το σηκώσεις.

14. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις τι περίπου θα σε ρωτήσουν. Οπότε το να είσαι απροετοίμαστος και να χρειάζεσαι ένα δεκάλεπτο για να απαντήσεις τους λόγους που θες τη συγκεκριμένη δουλειά, δεν είναι ότι καλύτερο για τη λίστα με τα "συν" σου.

15. Αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ρωτήσεις όλα αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν (δηλαδή το μισθό, τις διακοπές, τα bonus κ.τ.λ.) είναι σίγουρο ότι θα προτιμήσουν κάποιον λιγότερο... περίεργο και πειρσσότερο εργατικό.



Παναγιώτης Γεωργίου, men24.gr




Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!




No response to “15 λάθη προς αποφυγήν σε interviews”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails