Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γυμναστήριο: Οι πέντε πιο εκνευριστικοί τύποι ασκούμενου






Είναι εκεί σε κάθε προπόνησή για να σε αποσπάσουν, να σε ταλαιπωρήσουν, να σε νευριάσουν και εν τέλει να σε κάνουν να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που γράφτηκες στο γυμναστήριο. Ακόμα και αν αποφασίσεις να αλλάξεις χώρο προπόνησης, θα τους βρεις πάλι εκεί. Είναι οι τύποι που σπιλώνουν το fitness και μπορούν να μετατρέψουν την γοητεία του σε ζωντανό εφιάλτη. Για να τους αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, θα πρέπει πρώτα να μάθεις τα χαρακτηριστικά τους.




O «μουγκρίζων»

Πώς θα τον αναγνωρίσεις: Βρίσκεσαι στον χώρο με τα ελεύθερα βάρη και ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις το σετ σου για ώμους. Ξάφνου κάτι περίεργα μουγκρητά, θαρρείς από άντρα με δυσκοιλιότητα ή αρσενικό γορίλλα την στιγμή του ζευγαρώματος σου αποσπούν την προσοχή. Μη φοβάσαι. Αυτός είναι ένας από τους «μουγκρίζοντες» του γυμναστηρίου σου. Αυτός (ή σπανιότερα αυτή) που δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα σετ κάμψεις δικεφάλων χωρίς να βγάζει ήχους φάλαινας σε κάθε επανάληψη. Και να λες πάλι καλά που είναι μόνος του. Βάσει του Νόμου του Μέρφι, ο «μουγκρίζων» έχει συνήθως και παρτενέρ ο οποίος τον βοηθάει στις πιέσεις στήθους και βγάζει το λαρύγγι του ουρλιάζοντας «ΠΑΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ!». Βούτυρο στο ψωμί του «μουγκρίζοντος», ο οποίος εκείνη τη στιγμή τρελαίνεται και βγάζει ακόμα πιο δυνατές κραυγές, εκφυλίζοντας πλήρως την (σωστή κατά τα άλλα) τεχνική της εκπνοής κατά την άσκηση.

Πώς θα τον αντιμετωπίσεις: Η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του «μουγκρίζοντος» στην προπόνησή σου, δεν είναι άλλη από ακουστικά στα αυτιά και τσίτα μουσική.



Ο «Συμβουλάτορας» ή "Ειδήμων"

Πώς θα τον αναγνωρίσεις: Μη σας μπερδεύει ο χαρακτηρισμός. Ο «Συμβουλάτορας» του γυμναστηρίου έχει την ίδια επαφή με την γυμναστική όσο η υπέρβαρη θεία σου, αλλά για έναν ακατανόητο λόγο είναι πάντα εκεί για να σε διορθώσει και να σου δώσει «συμβουλές» σωστής τεχνικής στις ασκήσεις, ιδιαίτερα αν είσαι γυναίκα. «Αυτή η άσκηση που κάνεις δεν δουλεύει σωστά πλάτη, κάνε καλύτερα στο μηχάνημα», «Η μέση σου δεν είναι ίσια, το κάνεις λάθος», «Σήκωσε λίγο παραπάνω το πόδι σου, πιάνει καλύτερα». Οι προπονητικές γνώσεις του βασίζονται εξ’ ολοκλήρου στην συλλογή των «Men’s health» που διατηρεί με ευλάβεια σε βιβλιοθήκη στο σπίτι του και ανατρέχει σε αυτή ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή σε ατελείωτες ώρες παρακολούθησης βίντεο στο Youtube με τίτλους όπως «How to Squat proper» και «Perfecting Bench Technique» που τον καθιστούν αμέσως ειδήμονα σε θέματα τεχνικής. Το αστείο με τον «Συμβουλάτορα» είναι ότι συνήθως έχει το σώμα "ανάποδο χωνάκι παγωτό" (αδύνατος κορμός, μεγάλη περιφέρεια), ενώ επίσης δείχνει ζορίζεται με τα μισά κιλά από αυτά κάνεις εσύ. Έτσι εύλογα σου έρχεται να του πεις: «Αφού ξέρεις τόσα, γιατί δεν τα εφαρμόζεις και πάνω σου;»

Πώς θα τον αντιμετωπίσεις: Στην αρχή με ευγένεια απαντώντας του «Εντάξει, ευχαριστώ». Αν τον δεις να ξαναπλησιάζει φόρα τα ακουστικά σου και γνέψε καταφατικά. Αν επιμείνει, την επόμενη μέρα που θα πας για προπόνηση γέμισε ένα μπουκάλι του νερού με κηροζίνη, «λούσε» τον με αυτό και πυρπόλησέ τον. Ακραίο, αλλά ίσως να είναι ο μοναδικός τρόπος για να τον ξεφορτωθείς μια και καλή.



Ο «μποντιμπιλντεράς»

Πώς θα τον αναγνωρίσεις: Είναι ο υπεύθυνος για την παρεξήγηση που υπάρχει γύρω από την σωματική διάπλαση («Κάνεις βάρη; Άρα είσαι χαζός, φουσκωτός και επιδειξίας»). Οι μύες του είναι υπερφυσικοί, όπως και η κοιλιά του. Αν τύχει και τον ρωτήσει κάποιος τι παίρνει, θα απαντήσει «Τίποτα. Προσέχω τι τρώω, κάνω καλή προπόνηση και κοιμάμαι καλά. Α, παίρνω και λίγη πρωτεΐνη», ενώ αν κατά λάθος ανοίξει η «μπανάνα» που φοράει μόνιμα στη μέση του, το πάτωμα θα βγάλει τρίχες από τη τεστοστερόνη. Η πετσέτα είναι άγνωστη λέξη για αυτόν, ενώ το αγαπημένο του συνολάκι αποτελείται από φαρδιά φόρμα με ρίγες σε στυλ πιτζάμας σε συνδυασμό αμάνικο τιραντάκι “Gold’s Gym” που ίσα ίσα καλύπτει τις ρώγες. Σε αρκετές περιπτώσεις θα τον δεις να φοράει κοντό σορτσάκι που διαγράφει τα πάντα, ενώ το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα θα έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού από το υπερβολικό σολάριουμ.

Πώς θα τον αντιμετωπίσεις: Προσπάθησε να τον αγνοήσεις, κρατώντας παράλληλα ασφαλή απόσταση από αυτόν και προς θεού μην τον ρωτήσεις για οτιδήποτε. Αν τύχει να σου δώσει κάποια «συμβουλή», μην την πάρεις στα σοβαρά.



Η «θεία»

Πώς θα την αναγνωρίσεις: Συνήθως πενηνταρίζει και βρίσκεται στο γυμναστήριο επειδή το πλησιέστερο κομμωτήριο ή ινστιτούτο ομορφιάς κάποια στιγμή κλείνει ή δεν έχει ανοίξει ακόμα. Θα την βρεις στον διάδρομο όπου κάνει πως τρέχει, στο ελλειπτικό ή στο ποδήλατο να κάνει πως κουράζεται ή (στην χειρότερη περίπτωση) «κατασκηνωμένη» σε κάποιο μηχάνημα στήθους ή πλάτης όπου πιθανότατα βρίσκεται στην 87η επανάληψη με δυόμισι κιλά. Η «θεία» αρέσκεται στο να μιλάει μόνο με εμφανίσιμους γυμναστές, τους οποίους ρωτάει κάθε λογής αρλούμπες μόνο και μόνο για να της δώσουν σημασία.

Πώς θα την αντιμετωπίσεις: Η "θεία" δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ, ούτε θα σου μιλήσει κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. Αν όμως έχει καπαρώσει για παραπάνω από μισή ώρα τον διάδρομο ή το μηχάνημα που θες να χρησιμοποιήσεις, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την ενημερώσεις πως το κομμωτήριο μόλις άνοιξε.



Ο «λιγούρης» ή «ματάκιας»

Πώς θα τον αναγνωρίσεις: Προφανώς δεν θα τον συναντήσεις μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και έξω. Και στις δύο περιπτώσεις θα σε κάνει να νιώσεις άβολα με το επίμονο και αρρωστημένο βλέμμα του. Αν είσαι γυναίκα, κινδυνεύεις περισσότερο. Αν είσαι γυναίκα με ωραίο σώμα την έκατσες. Αν είσαι γυναίκα με ωραίο σώμα και φοράς κοντό σορτσάκι, τότε μπορεί και να του προκαλέσεις καρδιακό επεισόδιο. Ο «λιγούρης» γράφτηκε στο γυμναστήριο για έναν και μόνο λόγο. Για να παρατηρεί τους ασκούμενους και να τους «καρφώνει» με το psycho βλέμμα του ενώ αυτοί προπονούνται. Συχνάζει σε ακτίνα το πολύ δύο μέτρων από μηχανήματα όπως αυτά για τους γλουτούς ή τους απαγωγούς, ενώ όλως τυχαίως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από γυναίκες που κάνουν άρσεις θανάτου.

Πώς θα τον αντιμετωπίσεις: Αν είσαι γυναίκα φόρα όσο το δυνατόν λιγότερο προκλητικά ρούχα στη προπόνηση. Απαγορεύονται δια ροπάλου κοντά σορτς με φράσεις στα οπίσθια και τιραντάκια που αφήνουν ελάχιστα στη φαντασία. Αν η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι «λιγούρηδες» αυξάνονται συνεχώς, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις γυμναστήριο ή να ειδοποιήσεις τον «μποντιμπιλντερά» (βλέπε παραπάνω) για να τον στείλει από το παράθυρο με τα τεράστια χέρια του.






in2life.gr

4 Responses to “Γυμναστήριο: Οι πέντε πιο εκνευριστικοί τύποι ασκούμενου”

Νεμρωδ είπε...

Τα εβαλες ολα σε ενα καζανι να βραζουν.βαζω το δεξι μου αρ@@ντι στη φωτια πως πηγαινεις γυμναστηριο δυο φορες τον μηνα κ αυτο το κανεις για να γεμισεις τον κομπλεξισμο σου κ οχι για να αδειασεις την κοιλια σου.πας γυμναστηριο για να παρατηρεις ολους τους αλλους εκτος απο τα δικα σου χαλια.ξερεις,και οι καρατεκες φωναζουν.εχεις ιδεα γιατι το κανουν αυτο;αν γυμναζεσαι σε μηχανηματα με αερα τοτε σιγουρα δε θα μαθεις ποτε.κ οσο για τα στεροιδη,καλως η κακως υπαρχουν.κ αφου υπαρχουν λαμβανονται.αντι να κριτικαρεις κακοβουλα αυτον που παιρνει ουσιες για αθλητικους σκοπους,ριξε μια ματια κ σε κανενα πρεζακι που παιρνει ουσιες για μαστουριαρικους σκοπους.σε καποια σημεια εχεις δικιο σε αλλα εισαι τελειος λαθος.καποιοι εχουν αφιερωσει μια ολοκληρη ζωη κ εχουν κανει απιστευτες θυσιες στο αθλημα που αγαπανε.το να το προσβαλεις με τον ημιμαθη τροπο σου το μονο που δειχνεις ειναι το ποσο κομπλεξικος εισαι.κ στη τελικη αφου σε ενοχλουν ολοι αυτοι που ειναι καλυτεροι σου,πανε κανε προπονηση σε κανενα *gym only for women*...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχα....φιλε απλως εγραψες....!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

den nomizw na einai lush file to gym only for women.... gt ekei tha sunantish tin "theia" x0a0x0a0xa

To arthro to vlepw pantws xioumoristiko k mporeis na to katalaveis me auta pou grafei... twra an esu xapakonese k pareksigithikes me auta pou leei ti na s pw... mallon eisai polu stenomualos... h den exeis katholou xioumor...

Ανώνυμος είπε...

Poso kila malakas eisai re file esy sto 1o sxolio .Sapise o egkefalos sou apo ta anabolika mallon xaxaxa....

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails