Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Οι πέντε πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας

Η εκδήλωση της γρίπης των χοίρων έφερε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο τις θεωρίες συνωμοσίας.Ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα… στο στούντιο

Οι αστροναύτες δεν προσγειώθηκαν ποτέ στη Σελήνη. Για την ακρίβεια, δεν απογειώθηκαν καν από τη Γη. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το πλήρωμα της αποστολής Απόλλων δεν έφτασε ποτέ στη Σελήνη, ενώ οι φωτογραφίες από το δι

άσημο ταξίδι είναι αποτέλεσμα στούντιο, με πιθανή υποστήριξη από τη CIA. Τα περισσότερα επιχειρήματα στηρίζονται στις φωτογραφίες, όπου τοπία φαίνονται πανομοιότυπα ενώ θεωρητικά απέχουν πολλά μίλια μεταξύ τους.Επιπλέον, δεν φαίνεται σε καμία φωτογραφία κρατήρας προσεδάφισης, ενώ η σημαία που τοποθέτησαν οι Αμερικανοί αστροναύτες φαίνεται να κυματίζει, παρά το ότι στη Σελήνη δεν πνέουν άνεμοι. Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε δημοσκόπηση του 1970 στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι «κάτι δεν πάει καλά» με την ιστορία της αποστολής στη Σελήνη.Εξωγήινοι με μορφή ερπετών διοικούν τον πλανήτη

Η Κριστίν Φιτζέραλντ, έμπιστη της πριγκήπισσας Νταϊάνα, ισχυρίζεται ότι η πρώην γυναίκα του Καρόλου της είχε εκμυστηρευθεί ότι ολόκληρη η βασιλική οικογένεια ήταν εξωγήινοι με τη μορφή ερπετών, ενώ μπορούσαν να αλλάζουν μορφή. Ένας πρώην ρεπόρτερ του BBC και γνωστός συνωμοσιολόγος, ο Ντέιβιντ Άικ, υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα ελέγχεται από τους συγκεκριμένους εξωγήινους, οι οποίοι πρέπει να καταναλώνουν ανθρώπινο αίμα προκειμένου να διατηρούν την ανθρώπινη μορφή τους.

Τα «στοιχεία» της θεωρίας βασίζονται σε πλάκες των Σουμέριων που αναφέρονται στους «Ανουνάκι», που σημαίνει «αυτοί που κατέβηκαν στη Γη από τον ουρανό» και διάφορα άλλα στοιχεία που φτάνουν μέχρι τη γενεαλογική σύνδεση της οικογένειας Μπους με τον Οίκο των Ουίνδσορ.


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου

Ή οι Εβραίοι. Ή Εβραίοι μέσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή θεωρία, με πολλές παραλλαγές. Μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη θεωρία, αφορούν τον τρόπο κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων, ο οποίος παραπέμπει, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, σε ελεγχόμενη κατεδάφιση με εκρηκτικά. Επιπλέον, οι φωτογραφίες του αεροπλάνου που προσέκρουσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, φαίνονται επεξεργασμένες, με απουσία καθισμάτων επιβατών, αποσκευών, ή πτωμάτων γύρω από τα συντρίμμια του σκάφους. Τέλος, το γεγονός ότι κανένα στρατιωτικό αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από την κοντινή βάση Έντουαρντς για να αναχαιτίσει την πτήση 77, παρά το ότι για 40 ολόκληρα λεπτά βρισκόταν εκτός πορείας, ενισχύει την άποψη των υποστηρικτών της θεωρίας.


Η αλήθεια είναι εκεί, στην Περιοχή 51

Μια σειρά γεγονότων με αποκορύφωμα την πτώση αντικειμένου σε ερημική περιοχή των ΗΠΑ, συνθέτουν τη διάσημη θεωρία συνωμοσίας γύρω από την Περιοχή 51. Σύμφωνα με αυτή, το αντικείμενο που προσέκρουσε στο έδαφος είναι ιπτάμενος δίσκος, οι επιβαίνοντες του οποίου διασώθηκαν από τις αρχές. Σωρεία φωτογραφιών που απεικονίζουν τη νεκροψία των εξωγήινων είναι ένα μόνο από τα δεκάδες «αδιάσειστα στοιχεία» που υποστηρίζουν τη θεωρία. Η επίσημη ερμηνεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφέρει ότι πρόκειται για πτώση μετεωρολογικού μπαλονιού. Η Περιοχή 51 θεωρείται μάλ

ιστα ως σημείο συνάντησης ανθρώπων και εξωγήινων όπου αναπτύσσονται, μεταξύ άλλων, μυστικά όπλα και άλλα προγράμματα που αφορούν μια σκιώδη παγκόσμια κυβέρνηση.


Η γραμματοσειρά Wingdings των Windows

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες διαθέσιμες γραμματοσειρές για τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, η οποία μάλιστα έρχεται προεγκατεστημένη με τα Windows, ήδη από την έκδοση 3.11. Οποιοσδήποτε πληκτρολογήσει τα λατινικά γράμματα NYC, τη συντομογραφία δηλαδή για την πόλη της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, θα δει στην οθόνη να εμφανίζονται διαδοχικά μία νεκροκεφαλή, το εβραϊκό άστρο και ένα χέρι με τον αντίχειρα προς τα επάνω. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μήνυμα έγκρισης της δολοφονίας Εβραίων, ειδικά εκείνων που ζουν στη συγκεκριμένη πόλη.

Η Microsoft αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι η τελική σχέση γραμμάτων-συμβόλων ήταν εντελώς τυχαία. Υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί πλήκτρων που φαίνεται να έχουν κάποια σημασία για τους θεωρητικούς των συνωμοσιών, τα αποτελέσματα τους φαίνεται να είναι εντελώς συμπτωματικά.


www.kathimerini.gr

No response to “Οι πέντε πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails