Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Παλιές φωτογραφίες με ΑΤΙΑ
















ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ


Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων, αν και οι περισσότεροι απλά θέλουν να το πιστεύουν ή ελπίζουν στην ύπαρξή τους. Στην πραγματικότητα τα στοιχεία που προβάλλουν οι «ειδικοί» δεν επαρκούν για να πείσουν ακόμα και τους πιο αισιόδοξους ...

Τα «καλά» νέα είναι ότι τουλάχιστον στην Αμερική, όπως επιβεβαιώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι μισοί πολίτες πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Τα περίεργα νέα είναι ότι ανάλογο ποσοστό πιστεύει ότι κάποιες μορφές εξωγήινης ζωής επισκέπτονται τον πλανήτη μας.

Πολλές πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την πιθανότητα να παραβιάζουν την ατμόσφαιρά μας εξωγήινα σκάφη (UFO). Έχει εξετασθεί μάλιστα το ενδεχόμενο να προσγειώνονται στο έδαφος της γης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να επιτρέπεται στο πλήρωμά τους να κάνει πειράματα σε κακότυχους πολίτες. Κι ενώ πάντοτε αυτού του είδους οι εκπομπές προκαλούν τους τηλεθεατές υποσχόμενες ότι θα δώσουν όλες τις απαντήσεις στο θέμα των εξωγήινων και των UFO, ποτέ δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν την υπόσχεσή τους.

Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν δεν επαρκούν ούτε αποτελούν σαφείς αποδείξεις. Σε μια πρόσφατη τέτοια τηλεοπτική εκπομπή, οι καλεσμένοι ειδικοί στο θέμα των UFΟ υποστήριξαν την εμφάνιση εξωγήινων στη γη δείχνοντας φωτογραφίες αντικειμένων φερόμενων ως εξωγήινων ιπτάμενων δίσκων να πετούνε σε χαμηλό υψόμετρο. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα μοιάζουν με θαμπά σύνολα από φώτα ενώ άλλα μοιάζουν με τους δίσκους που παίζουμε στη θάλασσα, τα γνωστά frisbee.

Καθώς όμως στην πρώτη περίπτωση τα αντικείμενα είναι εξ ορισμού αόριστα, η δεύτερη περίπτωση έχει συγκεντρώσει και το περισσότερο ενδιαφέρον. Πως ξέρουμε όμως ότι τα αντικείμενα αυτά δεν είναι ίσως ζάντες αυτοκινήτων που τις έχει πετάξει στον αέρα κάποιος φαρσέρ και τις έχει φωτογραφίσει την ώρα που περιστρέφονται; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δόθηκε από έναν ειδικό ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «οι φωτογραφίες αυτές έχουν εγκριθεί για την αξιοπιστία τους». Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για το πώς ακριβώς έχουν κριθεί αξιόπιστες οι φωτογραφίες απάντησε ότι εξετάζοντας διεξοδικά τις αποστάσεις πάνω στις φωτογραφίες αλλά και την κατάσταση της ατμόσφαιρας όπως απεικονίζεται έχουν βρει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για κάποιο φωτογραφικό τρικ. Αυτό όμως δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καθώς βασίζεται σε υποθέσεις.

Άλλα στοιχεία που προβάλλονται ως αποδείξεις είναι «οι μαρτυρίες ειδικών». Πιλότοι, αστροναύτες αλλά και άλλοι έχουν υποστηρίξει ότι έχουν δει με τα μάτια τους κάποια περίεργα οχήματα στον αέρα. Ίσως είναι ασφαλές να δεχθούμε ότι όλοι αυτοί έχουν πράγματι δει κάτι. Όμως το ότι απλά δεν μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει κάτι που βλέπει στον αέρα δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και εξωγήινος επισκέπτης. Ένα τέτοιο συμπέρασμα απαιτεί πολλές υποστηρικτικές πληροφορίες οι όποιες, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν είναι αρκετά πειστικές.

Πέρα από τις θεάσεις UFO, τι συμβαίνει άραγε με όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους; Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, οι ειδικοί εμφάνισαν φωτογραφίες ανθρώπων που έφεραν περίεργα σημάδια στα χέρια και τα πόδια τους και υποστήριζαν ότι αυτές οι μικρές παραμορφώσεις στο σώμα τους οφείλονται στην κακομεταχείρισή τους από εξωγήινα όντα. Όμως, αν εξαιρέσουμε το αναμφισβήτητο ερώτημα του γιατί να έρθουν οι εξωγήινοι στη γη για να κακοποιήσουν τους ανθρώπους, τα στοιχεία αυτά που προκύπτουν από τις φωτογραφίες είναι και πάλι πολύ αμφιλεγόμενα. Ίσως τα σημάδια αυτά να έχουν δημιουργηθεί από εξωγήινους, ίσως όμως και να έχουν προκύψει από κάποιο έγκαυμα ή ατύχημα.

Όταν οι ειδικοί πάνω στα θέματα των εξωγήινων και των UFO πιέστηκαν να δώσουν μια απάντηση σχετικά με το αν υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία για επισκέψεις όντων από άλλους πλανήτες στη γη, αυτοί «οπισθοχώρησαν» και παραδέχτηκαν ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν από πού έρχονται αυτοί οι ιπτάμενοι δίσκοι αλλά «σίγουρα κάτι περίεργο συμβαίνει». Ίσως να μην μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ότι κάτι περίεργο συμβαίνει πράγματι, όμως το να δεχθούμε ότι ιπτάμενοι δίσκοι εμφανίζονται χωρίς να ξέρουμε από πού είναι κάπως αφελές.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλα όσα προβάλλονται ως αποδεικτικά στοιχεία για την επίσκεψη εξωγήινων στον πλανήτη μας δεν έχουν πείσει τελικά πολλούς επιστήμονες. Είναι ελάχιστοι αυτοί οι ακαδημαϊκοί που γράφουν σε επιστημονικά έντυπα σχετικά με εξωγήινα σκάφη, ιπτάμενους δίσκους και UFO και το πλήρωμά τους. Αντιμέτωποι με αυτό το δυσάρεστο, γι’ αυτούς, γεγονός, όσοι ασχολούνται με αυτά καταφεύγουν σε δυο πιθανές εξηγήσεις:

1. Όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να μας πείσουν, έχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές οι οποίες και τα αποκρύπτουν. Αν και η εξήγηση αυτή είναι αρκετά δελεαστική, αποτελεί ένα επιχείρημα που προκύπτει από την άγνοια και κατ’ ανάγκην υποστηρίζει ότι όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν αποκρύψει όλα τα στοιχεία.

2. Οι επιστήμονες αρνούνται να μελετήσουν αυτό το φαινόμενο. Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες θα πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους για το γεγονός ότι η υπόθεση της επίσκεψης εξωγήινων στη γη δεν τους έχει πείσει. Αυτή η εξήγηση δεν είναι μόνο άδικη αλλά και παραπλανητική. Φυσικά είναι λίγοι οι επιστήμονες αυτοί που έχουν σταθεί σε όλες αυτές τις ιστορίες, τα βίντεο και τις περίεργες εικόνες που παρουσιάζονται ως αποδείξεις για την παρουσία εξωγήινων στη γη. Όμως δεν είναι και κάτι που οφείλουν να κάνουν. Είναι σαν να λέμε ότι ένας κριτικός κινηματογράφου πρέπει να μπει πίσω από τις κάμερες για να μπορέσει να κρίνει μια ταινία.

Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτούς που κάνουν τους όποιους ισχυρισμούς, όχι σε αυτούς που δεν πείθονται από τα στοιχεία. Αν υπάρχουν ερευνητές που είναι πεπεισμένοι ότι επισκέπτες από άλλους πλανήτες έρχονται στη γη, τότε θα πρέπει να προβάλλουν και τα καλύτερα αποδεικτικά στοιχεία και όχι να εμμένουν σε σενάρια για συνομωσίες ή στην αποτυχία των επιχειρημάτων τους να πείσουν τους άλλους.

The Guardian

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/rate/224821


No response to “Παλιές φωτογραφίες με ΑΤΙΑ”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails