Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Χούφτωμα και τιμωρία

Στο τρένο του Τόκιο εξετάζεται η χρήση βαγονιών αποκλειστικά για άνδρες, ώστε να αποφύγουν την κατηγορία του... χουφτώματος.
Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας τα τρένα έχουν βαγόνια μόνο για γυναίκες, εξαιτίας διαφόρων ανδρών οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό για να χουφτώνουν.

Μέτοχοι της Seibu Holdings, που διαχειρίζεται τους σιδηρόδρομους στο Τόκιο, υπέβαλαν αιτήσεις ώστε να υπάρχουν πλέον ειδικά βαγόνια και για άνδρες. Ο λόγος είναι ότι ανάμεσα στις εκατοντάδες μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση, πολλές είναι ψεύτικες και γίνονται για την απόσπαση χρημάτων από τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τους μετόχους, "ενώ τα μέτρα εναντίον του χουφτώματος, έχουν αρχίσει να αποδίδουν, οι άνδρες που κατηγορούνται άδικα έχουν μείνει απροστάτευτοι".

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, όταν το ανώτατο δικαστήριο της Ιαπωνίας δικαίωσε έναν καθηγητή, που είχε καταδικασθεί ότι παρενόχλησε μια κοπέλα στο τρένο του Τόκιο. Τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας επισημαίνουν ότι οι δικαστές πρέπει να προσέχουν, διότι αυτές οι περιπτώσεις συνήθως έχουν ως μόνο μάρτυρα το πρόσωπο που κάνει την καταγγελία.

Πάντως η διοίκηση της Seibu Holdings, δεν δείχνει πρόθυμη να υιοθετήσει την πρόταση των μετόχων. Σύμφωνα με τους επικεφαλής τα αιτήματα δεν εκφράζουν πολλούς άνδρες στο Τόκιο και το θέμα δεν έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε να χρειάζονται επιπλέον μέτρα.

Στο Τόκιο, μόνο το 2007 συνελήφθησαν περίπου 2.000 άνδρες για χούφτωμα στα τρένα. Αυτό είχε οδηγήσει την Seibu Holdings τις ώρες αιχμής να δρομολογεί βαγόνια αποκλειστικά για γυναίκες.



(Πηγή: Reuters)

No response to “Χούφτωμα και τιμωρία”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails