Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Μάθετε πως να διαβάζετε 300% ταχύτερα μέσα σε 20 μόλις λεπτά

Σκεφτείτε μόνο πόσα περισσότερα θα μπορούσατε να κάνετε, αν ολοκληρώνατε τον χρόνο ανάγνωσης ενός κειμένου στο 1/3 ή 1/5 του χρόνου που συνήθως χρειάζεστε.
Η τεχνική είναι γνωστή ως Speed Reading και πρόκειται ουσιαστικά για μια συλλογή μεθόδων ανάγνωσης, που στόχο έχουν να αυξήσουν την ταχύτητα ανάγνωσης χωρίς όμως να μειώσουν υπέρμετρα την δυνατότητα κατανόησης ή απομνημόνευσης του κειμένου.
Στο παρακάτω βίντεο από το blog του πασίγνωστου Derren Brown, η μέθοδος που θα δείτε στοχεύει στην "απενεργοποίηση" του κινητικού κομματιού στην διαδικασία της ανάγνωσης. Όσο και να ακούγεται παράξενο, ακόμη και όταν δεν διαβάζουμε φωναχτά, οι λέξεις "προφέρονται" από τον λάρυγγα. Η διαδρομή δηλαδή που ακολουθείται είναι η εξής: το μάτι βλέπει την λέξη και στέλνει μήνυμα στον λάρυγγα έτσι ώστε αυτός να την προφέρει, ενώ στην συνέχεια το σήμα στέλνεται στον εγκέφαλο όπου θα γίνει η κατανόηση της σημασίας της.
Η μέθοδος σκοπεύει να εξαλείψει την μεσολάβηση του λάρυγγα και όπως θα ακούσετε να λέει ο παρουσιαστής της μεθόδου (δυστυχώς είναι στα αγγλικά), τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Για την ιστορία, ο Derren Brown μπορεί να διαβάσει με ταχύτητα πάνω από 65.000 λέξεις το λεπτό, έχοντας βέβαια το κατάλληλο βιβλίο, ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ και με μια ικανότητα μνημονικής επαναφοράς που αγγίζει το 94%. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος αστειευόμενος, έπειτα από 5-6 λεπτά αρχίζει να βγάζει καπνούς από τα αυτιά και φυσικά δεν το απολαμβάνει.


VIDEO : http://www.5min.com/Video/How-to-Speed-Read-38919981

No response to “Μάθετε πως να διαβάζετε 300% ταχύτερα μέσα σε 20 μόλις λεπτά”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails