Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Συγκλονιστικό βίντεο !!!

Παρακάτω σας παραθέτω το βίντεο, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι ψεύτικο, σας προειδοποιώ ότι θέλει γερό στομάχι. Για να το δώ έπρεπε να διαθέτω λογαριασμό στο youtube και να πατήσω το κουμπάκι για age verification.






Πριν λίγους μήνες, εμφανίστηκε στο Youtube ένα βίντεο με το όνομα "Hakani" ,που αναπαριστά μια απομονωμένη φυλή ινδιάνων από τον Αμαζόνιο να θάβει ζωντανά κάποια παιδιά της φυλής.

Η οργάνωση Survival International, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι το βίντεο αυτό είναι ψεύτικο και ότι το χώμα που καλύπτει τα πρόσωπα των παιδιών είναι στην πραγματικότητα κέικ σοκολάτας ενώ ταυτόχρονα ο ισχυρισμός ότι η παιδοκτονία είναι διαδεδομένη στις φυλές των γηγενών του Αμαζονίου είναι λανθασμένη.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον υιό του ιδρυτή ενός Αμερικάνικου ιεραποστολικού οργανισμού με το όνομα "Youth with a Mission", ο οποίος έχει έδρα στην Χαβάη και διαθέτει παρακλάδι στην Βραζιλία γνωστό με το όνομα Jocum. Σκοπός του οργανισμού αυτού είναι να προσελκύσει νέους ανθρώπους στον Ευαγγελισμό και εκτείνεται σε συνολικά 149 χώρες.

Η παιδοκτονία εφαρμόζεται από κάποιες φυλές στον Αμαζόνιο, κυρίως σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και συχνά βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα παιδιά που αφήνουν την τελευταία τους πνοή επάνω από το έδαφος θα επιστρέψουν για να στοιχειώσουν την κοινότητα. Ωστόσο η οργάνωση Survival International δηλώνει ότι, αυτό είναι σπάνιο και γίνεται ακόμη σπανιότερο καθώς η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες βελτιώνεται με τον χρόνο. Το τμήμα υποθέσεων της Βραζιλίας που αφορούν τους γηγενείς ινδιάνους, προσπάθησε να απαγορέψει την κυκλοφορία του βίντεο, επειδή όπως λέει δυσφημεί την εικόνα των 220 φυλών ινδιάνων που ζουν στην Βραζιλία.


www.reuters.com

No response to “Συγκλονιστικό βίντεο !!!”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails