Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Το γονίδιο αϋπνίας !!!

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν γνωστό ότι αφιέρωνε μόλις τέσσερις ώρες στον βραδινό ύπνο ως Πρωθυπουργός Αγγλίας! Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ένα γονίδιο στο ανθρώπινο DNA είναι υπεύθυνο για την γενετική τροποποίηση των ανθρώπων, που τους κάνει να επιβιώνουν με λιγότερες από τις απαραίτητες οκτώ ώρες ύπνου, χωρίς δραματικά αποτελέσματα της αϋπνίας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα που φέρουν αυτή τη μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα, που ωστόσο είναι ιδιαίτερα σπάνια να παρουσιασθεί, μπορούν να αρκεσθούν και με λιγότερες ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τους υπόλοιπους «φυσιολογικούς» που ίσως να μην καλύπτονται ούτε από το 8ωρο!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μελέτησαν μία οικογένεια, στην οποία η μητέρα και η κόρη που διέθεταν το «γονίδιο αϋπνίας» είχαν μέσο όρο ύπνου το πολύ ένα εξάωρο τη νύχτα.Τα υπόλοιπα μέλη, στα οποία δεν βρέθηκε το γονίδιο, χρειάζονταν και τις οκτώ «χρήσιμες» ώρες ανάπαυσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν πειράματα, στα οποία μελετήθηκε ο κύκλος ύπνου και οι εγκεφαλικές λειτουργίες γενετικά τροποποιημένων ποντικιών καθώς και φυσιολογικών. Εκείνα με τη γονιδιακή αναπροσαρμογή, όχι μόνο κοιμούνταν λιγότερο με αρκετά διαστήματα αφύπνισης, αλλά παράλληλα χρειάζονταν πολύ λιγότερο χρόνο για συνέλθουν από την έλλειψη ύπνου!

ΠΗΓΗ:TELEGRAPH.GR

No response to “Το γονίδιο αϋπνίας !!!”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails