Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Το μοίρασμα του κρεβατιού βλάπτει την υγεία

Για το καλό της υγείας αλλά και της σχέσης τους, τα ζευγάρια θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.Ο Dr Neil Stanley, ειδικός σε θέματα ύπνου, δήλωσε πως το μοίρασμα του κρεβατιού μπορεί να συσχετίζεται με σημαντικές διαταραχές του ύπνου και κατ’ επέκταση της υγείας και πρότεινε στα σύγχρονα ζευγάρια να ακολουθήσουν το παράδειγμα παλαιότερων εποχών.Συσχέτισε μάλιστα το μοίρασμα του κρεβατιού, κατά τη διάρκεια του ύπνου, με προβλήματα όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, κατάθλιψη, τροχαία ατυχήματα και φυσικά εκδόσεις διαζυγίων.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε πρόσφατα σε δείγμα 40 ζευγαριών, περισσότερα από το 50% αυτών εμφανίζουν και αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο, επειδή μοιράζονται το κρεβάτι.

Στόχος της εν λόγω έρευνας ήταν να συγκρίνει το πόσο καλά κοιμούνται τα ζευγάρια, που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι σε σχέση με εκείνα που κοιμούνται χωριστά.Οι παλιοί ξέρουν καλύτερα

Ο Dr Stanley, ο οποίος κοιμάται σε ξεχωριστό κρεβάτι από τη γυναίκα του, επισημαίνει πως ιστορικά ο άνθρωπος δεν «προβλεπόταν» να μοιράζεται το κρεβάτι του.

Η συνήθεια αυτή δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, οπότε οι άνθρωποι μετανάστευαν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις και αντιμετώπιζαν πρόβλημα χώρου.

Ακόμα και πριν τη βικτωριανή εποχή, δεν ήταν ασυνήθιστο τα ζευγάρια να κοιμούνται χωριστά, ενώ και στην αρχαία Ρώμη, το συζυγικό κρεβάτι ήταν η «κοινή έδρα» σεξουαλικής συνεύρεσης του ζευγαριού.

Ωστόσο, δε συμβουλεύει όλα τα ζευγάρια να κοιμούνται χωριστά, αλλά τονίζει πως εάν ένα ζευγάρι έχει συνηθίσει να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, δε θα πρέπει, για κανένα λόγο, να αλλάξει συνήθειες.

No response to “Το μοίρασμα του κρεβατιού βλάπτει την υγεία”

Leave a Reply

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλα τα νέα άρθρα

Related Posts with Thumbnails