Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αναζωπυρώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για την μοίρα του Χίτλερ.

Διαβάστε παρακάτω τις τέσσερις από τις επικρατέστερες και τις ποιο παράξενες θεωρίες που ακούγονται:


1. Ο Χίτλερ διέφυγε με μια "νηοπομπή φάντασμα" στην Αργεντινή.
Αρκετοί διακεκριμένοι Ναζί - συμπεριλαμβανομένων των αρχιτεκτόνων του ολοκαυτώματος Adolf Eichmann και Dr. Josef Mengele, του επονομαζόμενου και "Άγγελου του θανάτου" - πραγματικά διέφυγαν στην Αργεντινή. Η άφιξη δυο U-Boats στην χώρα αυτή της νοτίου Αμερικής τις πρώτες εβδομάδες μετά το τέλος του πολέμου, οδήγησε σε συλλογισμούς ότι ο Χίτλερ συνάντησε τους πρώην υφιστάμενους του εκεί. Ωστόσο, ο Heinz Schaffer, ένας από τους αξιωματικούς σε αυτά τα U-Boats, πάντα αρνούνταν με ζήλο ότι ο Χίτλερ ήταν μέσα σε αυτήν την νηοπομπή.
Τα δυο U-Boats, τα U-530 και U-977, παραδόθηκαν στην Mar del Plata της Αργεντινής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1945 αντίστοιχα.
(Διαβάστε εδώ την αυθεντική αναφορά των ανακρίσεων του πληρώματος του U-977).

2. Ο Χίτλερ διέφυγε στην Ανταρκτική μέσα σε ένα U-Boat.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Χίτλερ μετέβη σε μια μυστική στρατιωτική βάση στην Ανταρκτική. Στα τέλη της δεκαετίας του '50, Βρετανικές και Αμερικανικές δυνάμεις βρήκαν την βάση και την κατέστρεψαν με ατομικά όπλα.
Η θεωρία αυτή αποτυγχάνει σε τρία βασικά σημεία:
Πρώτον, δεν υπήρχε ποτέ Γερμανική στρατιωτική παρουσία στην Ανταρκτική, παρά μόνο μια αποστολή που είχε γίνει πριν την έναρξη του πολέμου, με σκοπό να κρίνουν αν θα ήταν εφικτή μια φαλαινοθηρική βάση εκεί.
Δεύτερον, αν και τα U-Boats μπορούσαν να μεταβούν στην Αργεντινή, με τίποτα δεν θα ήταν δυνατό να πάνε στην Ανταρκτική λόγω του πάγου που έκλεινε οποιαδήποτε πρόσβαση στα μέρη που θα μπορούσε να υπάρχει κάποια βάση.
Τρίτον, αν και ατομικές βόμβες είχαν πυροδοτηθεί στο νότιο ημισφαίριο το 1958, ήταν κυρίως ατμοσφαιρικά τεστ, εκατοντάδες μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης. Και οι τρεις ατομικές εκρήξεις εκείνης της χρονιάς, έγιναν σε απόσταση 1400 με 2150 μιλίων βόρεια της Ανταρκτικής.

3. Χρησιμοποιώντας μυστική πυραυλική τεχνολογία, ο Χίτλερ διέφυγε σε μια βάση των Ναζί στη σελήνη!.
Αυτό είναι το σημείο στο οποίο οι θεωρίες συνωμοσίας χάνουν επαφή με την πραγματικότητα. Οι Ναζί ανέπτυξαν όπλα υψηλής τεχνολογίας προς τα τέλη του πολέμου - συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πυραύλου V2, ενός πρώιμου βαλλιστικού πυραύλου και του αεριωθούμενου Me 262 - δίνοντας έμπνευση σε κάποιους να πιστεύουν ότι η Γερμανία είχε μυστικά κερδίσει τον αγώνα του διαστήματος. Αυτοί επίσης υποστηρίζουν ότι οι Ναζί είχαν κάνει επαφές με UFO και ότι είχαν πάει στη σελήνη από το 1942...

4. Ο Χίτλερ είναι ζωντανός και υγιής και ζει στο San Diego.
Αυτό το τελευταίο δεν ανήκει στις θεωρίες συνωμοσίας. Ωστόσο υπάρχει μια κατασκευή, ορατή στο Google Maps, που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος μιας σχετικής θεωρίας. Ένα κτίριο στην ναυτική βάση των ΗΠΑ στο νησί Coronado στο San Diego, έχει το σχήμα της σβάστικα.
Το 2007, το Αμερικάνικο ναυτικό δήλωσε ότι θα επανασχεδιάσει το κτίριο αυτό που χτίστηκε την δεκαετία του '60, ξοδεύοντας γύρω στα 600.000 δολάρια. Παραδέχτηκαν ότι παρατήρησαν το σχήμα του όταν χτίστηκε αλλά δεν πίστευαν ότι κάποιος θα το καταλάβαινε από το έδαφος (στην προ Google εποχή... πg..)

No response to “Αναζωπυρώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για την μοίρα του Χίτλερ.”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails