Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Oι 5 πιο περίεργες μανίες






Γαμομανία: η εμμονή με τις προτάσεις γάμου

Η γαμομανία μπορεί να περιγραφεί ως μια παράξενη εμμονή να ζητάει κάποιος να τον παντρευτούν ή να κάνει ακραίες προτάσεις σε διαφορετικά άτομα ταυτόχρονα, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην πολυγαμία.

Oνοματομανία: η ακατανίκητη επιθυμία επανάληψης συγκεκριμένων λέξεων
Είναι μια εμμονή με ορισμένες λέξεις και την επανάληψή τους στο μυαλό.

Δαιμονομανία: η πίστη κατοχής από ένα κακό πνεύμα

Υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες τρόμου και βιβλία που περιγράφουν και μας δείχνουν ζωντανά αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους όταν κατέχονται από πνεύματα. Κάποιοι βλέποντας πάρα πολλές τέτοιες ταινίες είναι φυσικό να αρχίσουν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους. Μερικές φορές ο φόβος γίνεται τόσο μεγάλος, που αποκτούν δαιμονομανία. Πρόκειται για ψυχιατρικό όρο, που περιγράφει την πεποίθηση ότι ένα άτομο κατέχεται από το διάβολο. Όταν κάποιος σκέφτεται ότι κατέχεται από το διάβολο, τελικά αρχίζει πραγματικά να συμπεριφέρεται σα να ήταν δαιμονισμένος.

Τριχοτιλλομανία: η μανία να τραβάει κάποιος τα μαλλιά του

Είναι μια διαταραχή αυτοκαταστροφική, που χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη τάση να βγάζει κάποιος τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής, τις βλεφαρίδες, τις τρίχες στη μύτη, τα φρύδια ή άλλες τρίχες στο σώμα του. Αυτή η τάση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια τριχών και σε φαλάκρα.

Απλυτομανία: η μανία με το πλύσιμο των χεριών

Έχετε παρατηρήσει κάποιον φίλο σας να πλένει τα χέρια του πολύ συχνά; Λοιπόν, δεν είναι κακό αν αυτό συμβαίνει πριν ή μετά την τουαλέτα, αλλά αν πλένει τα χέρια του ακόμη και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο δωμάτιο ή κάθε φορά που αγγίζει κάτι, μπορεί να είναι ανησυχητικό σημάδι, γιατί είναι πιθανό να πρόκειται για απλυτομανία.

http://www.men24.gr

No response to “Oι 5 πιο περίεργες μανίες”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails