Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

2010: Ημερομηνία λήξης


Η χρονιά τελειώνει και μαζί με αυτή θα τελειώσουν κι άλλα πράγματα. Μάθε για ποια πρέπει να είσαι χαρούμενος, που θα ζήσεις περισσότερο από αυτά.





1. Το Facebook. Ζεις την εποχή του. Αύριο θα περάσει κι αυτό και θα έρθει κάτι καινούργιο, πιο φρέσκο, για να σε βοηθήσει να βρεις τους φίλους σου από το δημοτικό - και όχι μόνο. Μη σε τρομάζει που κρατάει στοιχεία από τη δουλειά σου, μέχρι και από το παρελθόν της κοπέλας σου. Κάποια στιγμή θα είναι παρωχημένο και θα πρέπει κι εσύ να παντρευτείς.

2. Το Ιντερνετ επί πληρωμή. Μπορεί, τώρα, τα 35 ευρώ το μήνα να σου φαίνονται μία πολύ καλή προσφορά για να έχεις απεριόριστο Ιντερνετ και τηλεφωνία στο σπίτι σου, αλλά πώς θα σου φαινόταν να πλήρωνες τα ίδια λεφτά για παροχή οξυγόνου το μήνα; Κάπως έτσι θα νιώθεις σε λίγα χρόνια και για το Ιντερνετ - πρέπει να είναι δικαίωμα όλων. Ηδη σε πολλές σκανδιναβικές πόλεις, αλλά και στα Τρίκαλα, υπάρχει free πρόσβαση με WiFi max παντού.

3. Τα παιδικά είδωλά σου.

4. Tο πετρέλαιο. Μπορεί από τα 150 δολάρια το βαρέλι να έφτασε στα 73 -ποιος ξέρει πού μπορεί να έχει φτάσει τώρα που το διαβάζεις- αλλά και πάλι δεν αρέσει σε κανέναν να εξαρτάται καθημερινά η ζωή και τα λεφτά του από το πετρέλαιο. Οι νέες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον και για -όσους δεν το έχουν καταλάβει- το άμεσο μέλλον.

5. Τα τζιν-σωλήνες. Τα βλέπεις να κυκλοφορούν, είτε βρίσκονται στη μόδα είτε όχι. Για να σπάσουμε όμως κάποια στιγμή το φράγμα των 11.000.000, πρέπει οι όρχεις μας να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο μακριά από το υπόλοιπο σώμα μας. Οι σωλήνες δεν βοηθούν καθόλου σε αυτό.

6. Τα γαριδάκια. Η στροφή στην υγιεινή διατροφή μετά τα κατοχικά σύνδρομα του Μεσοπολέμου μπορεί να κράτησε γύρω στον μισό αιώνα. Η στροφή στα υγιεινά σνακ θα κρατήσει πολύ λιγότερο. Μην ξεχνάς να διαβάζεις τα θέματα διατροφής του ΜΗ.

7. Τα καλώδια.

8. Το πληκτρολόγιο. Δεν είναι μακριά η στιγμή που θα γίνει έκθεμα σε μουσείο υπολογιστών δίπλα στα κουτιά από τα Pentium 2. Μαζί θα πεθάνει και η φαντασίωση του να το σπάσεις μια μέρα στην οθόνη του υπολογιστή σου.

9. Το βιντεοκλάμπ. Πριν από το Facebook ήταν το σημείο όπου συναντούσες τύπους που είχες να δεις 5+ χρόνια. Μετά από αυτό ήταν το σημείο όπου συναντούσες τύπους που είχες να δεις 5+ χρόνια και δεν είχαν ιδέα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σε λίγα χρόνια δεν θα συναντάς κανέναν - δεν θα υπάρχουν βιντεοκλάμπ.

10. Τα γούνινα καπέλα. Τα γούνινα, γενικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος.

11. Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση. Ο χρόνος σου είναι ολοένα και πιο λίγος κι αυτό επηρεάζει και το ζάπινγκ στην τηλεόραση. Η εποχή του TiVo (www.tivo.com), συσκευή που σου γράφει αυτό ακριβώς που θέλεις να δεις από την ΤV, χωρίς διαφημίσεις, για να το δεις όποτε θέλεις, έρχεται και στην Ελλάδα.



menshealth.gr

No response to “2010: Ημερομηνία λήξης”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails