Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Η ταινία του μήνα : Avatar



Διθυραμβικές ήταν οι πρώτες κριτικές για το «Avatar», τη νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον, η οποία θεωρείται πλέον άξιος διάδοχος της υπερπαραγωγής του 1997, «Τιτανικός».
Μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, την Πέμπτη, πλήθος κριτικών έσπευσε να αξιολογήσει την ταινία παρόλο που αρχικά δεν επιτρεπόταν η δημοσίευση κριτικών μέχρι τη Δευτέρα. Ένας κριτικός χαρακτήρισε τον Κάμερον ως...





"βασιλιά του κόσμου" ενώ άλλος επεσήμανε ότι σηματοδοτεί την «έναρξη μιας νέας κινηματογραφικής εποχής». Η υποδοχή ήταν τόσο θερμή που το στούντιο προχώρησε στην άρση του εμπάργκο. "Το Avatar είναι ένα συγκλονιστικό θέαμα" έγραψε ο κριτικός των Times, δίνοντάς του τέσσερα στα πέντε αστέρια.
Η εφημερίδα Guardian χαρακτήρισε την τεχνολογία "φοβερή" και τα εφέ "αξιοσημείωτα", προσθέτοντας ότι οι δημοσιογράφοι μετά την ανεπίσημη προβολή της ταινίας, "έφυγαν χωρίς να αισθάνονται καμία αμφιβολία ότι με την ταινία αυτή, ο Τζέιμς Κάμερον έκανε ένα βήμα πέρα από οτιδήποτε είχαν δει προηγουμένως".
Το Hollywood Reporter αποκάλεσε την ταινία "τιτάνια" υπογραμμίζοντας ότι "η μαγεία του κινηματογράφου επέστρεψε! Δώδεκα χρόνια μετά ο Τζέιμς Κάμερον απέδειξε αυτό που ήθελε: Είναι ο βασιλιάς του κόσμου". Ο αρθρογράφος πρόσθεσε: "Η μόνη ερώτηση είναι: Πως θα καταφέρει ο Κάμερον να το ξεπεράσει αυτό;".
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Τζέιμς Κάμερον Η βρετανική "Sun" έγραψε: "Είναι μια 3D ταινία, την οποία οι άνθρωποι θα βλέπουν στο μέλλον, σχολιάζοντας το πως άλλαξε τον κινηματογράφο». "Ο μόνος λόγος που το 'Avatar' δεν θα ξεπεράσει τον 'Τιτανικό' στα box office είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες στον κόσμο για να προβάλλουν αυτό το 3D θαύμα", πρόσθεσε.
Ο Κάμερον βρέθηκε με τους πρωταγωνιστές Σιγκούρνι Γουίβερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα και Στίβεν Λανγκ στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας, που χρειάστηκε 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ενδέχεται να είναι η πιο ακριβή ταινία που έχει γυριστεί.
Η ταινία είναι η πρώτη δουλειά του Κάμερον μετά τον "Τιτανικό", που κέρδισε 11 Όσκαρ. Το Avatar αποτελείται από 40% ζωντανή δράση και 60% εικόνες που προέρχονται από υπολογιστή (τεχνολογία CGI).
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στον 22ο αιώνα στον μακρινό πλανήτη, Πανδώρα. Στην καρδιά ενός αχανούς τροπικού δάσους, ξεσπά διαμάχη μεταξύ μιας φυλής αυτοχθόνων και μιας ομάδας γήινων με αποστολή την λεηλασία ενός πολύτιμου μετάλλου. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, η ταινία αποτελεί μια προειδοποίηση στους ανθρώπους για την μόλυνση του περιβάλλοντος.
"Το βλέπω σαν μια μεταφορά, όχι τόσο έντονα πολιτικοποιημένη όσο κάποιοι θα την έθεταν, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον" δήλωσε στην πρεμιέρα ο Τζέιμς Κάμερον.
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 17 Δεκεμβρίου.


Enet



Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
Πρωταγωνιστούν: Σαμ Ουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα, Σιγκούρνι Ουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ
Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 150'
Επίσημος Τίτλος: AVATAR


Υπόθεση:
Το "Avatar", μια ταινία δράσης που χρησιμοποιεί ειδικά εφέ νέας γενιάς, μας μεταφέρει σε έναν θεαματικό κόσμο πέρα από κάθε φαντασία, όπου ένας απρόθυμος ήρωας ξεκινά ένα ταξίδι λύτρωσης και εξερεύνησης, καθώς ηγείται μιας επικής μάχης προκειμένου να σώσει έναν πολιτισμό...
Ο Τζέιμς Κάμερον, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του "Τιτανικού", μας μεταφέρει σε μια κινηματογραφική εμπειρία νέου είδους, όπου η επαναστατική τεχνολογία, που εφευρέθηκε για την ταινία αυτή, ενσωματώνεται στα συναισθήματα των ηρώων και στη ροή της ιστορίας.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, όπου ο Τζέικ, τραυματισμένος βετεράνος πολέμου, μεταφέρεται στον πλανήτη Πανδώρα, που κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή. Όταν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στην εξωγήινη φυλή οδηγούν σε διαμάχες, ο Τζέικ αναγκάζεται να ηγηθεί μιας αιματηρής μάχης για επιβίωση. Το "Avatar" δίκαια θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο της πιο πολυαναμενόμενης ταινίας φέτος.









No response to “Η ταινία του μήνα : Avatar”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails