Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τα alien, είναι στη Γη. Μην ψάχνετε αλλού !!!



Στην Εφημερίδα "ΤIMES" Ο Paul Davies ,φυσικός με έδρα στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δηλώνει: "Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι ΑΤΙΑ μας στέλνουν μηνύματα από το σύμπαν. Πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Ίσως να ζουν ανάμεσά μας. Να γίνουμε περισσότερο παρατηρητικοί από όσο ήμασταν"...





Ίσως να αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για σενάριο στoν κινηματογράφο: Αγνώστου προελεύσεως Ιπτάμενα Αντικείμενα δεν κρύβονται κάπου στο αχανές σύμπαν. Κατοικούν εδώ στη Γη. Μπορεί να βρίσκονται στο διπλανό εστιατόριο και να σερβίρουν πελάτες ή να εργάζονται σε εταιρίες. Η πιο τρομακτική εκδοχή από όλες : να κατοικεί στο ίδιο μας το σπίτι !

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από την ταινία: "Οι Άνδρες με τα Μαύρα" αλλά αυτή την εβδομάδα θα απασχολήσει σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα που θα συγκεντρωθεί στο Βρετανικό δεσποτικό κτίριο "Royal Society".

Ο Paul Davies ,φυσικός με έδρα στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ανοίγει τα χαρτιά του και προτείνει όλες οι έρευνες αναζήτησης οντοτήτων να επικεντρωθούν στην καθημερινότητά μας και όχι εκτός του πλανήτη Γη!

Το ακροατήριο το οποίο παρακολουθεί την ενδιαφέρουσα ομιλία εμπερικλείει αντιπροσώπους της ΝΑΣΑ, του Ευρωπαικού τμήματος για το Διάστημα καθώς και όλους εκείνους που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Στην Εφημερίδα "ΤIMES" δηλώνει: "Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι ΑΤΙΑ μας στέλνουν μηνύματα από το σύμπαν. Πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Ίσως να ζουν ανάμεσά μας. Να γίνουμε περισσότερο παρατηρητικοί από όσο ήμασταν".

Σύμφωνα με τον Davies:" περίεργα μικρόβια, που τα θεωρούμε ένα ξεχωριστό τμήμα της ζωής, τα χαρακτηρίζουμε σκιές στη βιόσφαιρα. Αυτά λοιπόν ίσως είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου μια ζωή προσπαθεί να επιβιώσει. Κρυψώνες θα μπορούσαν να είναι έρημοι, σπηλιές, λίμνες, ποτάμια, χωράφια ..."

Μια ομάδα με επικεφαλή την Felisa Wolfesimon, υπεύθυνη στο Γεωλογικό Ινστιτούτο Αμερικής, αναζητά την πιθανότητα σε μέρη τα οποία είναι μολυσμένα με δηλητήριο αρσενικό, να αναπτύσσονται μορφές ζωής. Το αρσενικό ουσιαστικά να αντικαθιστά το φώσφορο, ως εναλλακτική πηγή .

Βέβαια δεν είναι όλοι πεπεισμένοι για τη θεωρία αυτή και τα αποτελέσματά της. Ο Colin Pilliger, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής Beagle 2 με προορισμό τον πλανήτη Άρη, θεωρεί όλα αυτά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Διαφωνεί κάθετα με την αναζήτηση αρσενικού ως δείγμα βιώσιμης πηγής και αμφισβητεί την έρευνα της Wolfesiomon. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο Άρης αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα όλων για την εύρεση ξένων οργανισμών.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των νέων επιστημονικών συζητήσεων, αυτό που έχει σημασία είναι η διαδρομή που θα ακολουθηθεί. Όλοι μαζί θα χαράξουν μια πορεία. Και πού ξέρετε; Ίσως κάπου ανάμεσα τους να βρίσκεται μια αγνώστου ταυτότητας οντότητα που θα τους βοηθήσει...




No response to “Τα alien, είναι στη Γη. Μην ψάχνετε αλλού !!!”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails