Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τεχνολογίες υπό εξαφάνιση





Οι συντάκτες του online καταστήματος Pixmania συσκέφθηκαν επί μακρόν και συνέταξαν μια λίστα με δέκα τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα χρησιμοποιούνται αύριο. Στην κορυφή της λίστας απειλούμενων ειδών είναι το DVD player, το οποίο σύμφωνα με τους συντελεστές του Pixmania μετράει αντίστροφα μέχρι την εξαφάνισή του από τα εγκόσμια.

Δεύτερο στη λίστα είναι ...





...το fax, το οποίο επιδεικνύει μια εκνευριστική άρνηση να πάρει τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αν και τρομερά αναχρονιστικό, η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί. Οι επόμενες δύο θέσεις ανήκουν στην αναλογική τηλεόραση και το σταθερό τηλέφωνο.

Ακολουθούν οι φορητοί φορτιστές κινητών, το Wii-mote, τα GPS, τα dongles, το ποντίκι του υπολογιστή και οι πιστωτικές κάρτες με chip και pin.

Προφανώς, οι συντάκτες του Pixmania θεωρούν ότι το Project Natal της Microsoft θα έχει τόση επιτυχία, που θα στείλει εις το πυρ το εξώτερον το Wii-mote. Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι γι' αυτό, αλλά τέλος πάντων.



Πηγή: t3mag.gr


No response to “Τεχνολογίες υπό εξαφάνιση”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails