Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τα μεγαλύτερα πάρτυ της ιστορίας


Hρθε η ώρα να διαβάσετε δέκα περιπτώσεις, όπου τα ξέφρενα πάρτυ, ήταν απλά, η αρχή της κολάσεως. Σημείωση: στα «βραβεία ξεφαντώματος» των τελευταίων 80 ετών, το μέρος και οι καλεσμένοι παίζουν το σημαντικότερο ρόλο. Διαβάστε περισσότερα





1. Νέα Υόρκη , 1920
Οι λάτρεις της μουσικής, του χορού και των καβγάδων βρίσκονταν στο σωστό μέρος, τη κατάλληλη στιγμή. Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’20. Τα εβδομαδιαία παρτυ, προς τιμή σπουδαίων αθλητών, όπως οι Babe Ruth και Jack Dempsey ήταν must, ενώ η επιρροή του «Υπέροχου Γκάτσμπυ» του Φιτζέραλντ ήταν τόσο μεγάλη, που έκανε τους Νεουορκέζους να προτάσσουν τη λαμπερή τους εμφάνιση και τη καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία. Όλα αυτά μέχρι τις 24 Οκτωβρίου του ‘29 και ξέσπασμα του οικονομικού κραχ που ανέστειλε κάθε είδους γιορτή.

2. Μπουένος Άιρες, 1950
Το πολιτιστικό επίκεντρο της Νότιας Αμερικής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘50 ήταν η πρωτεύουσα της Αργεντινής. Το Μπουένος Άιρες ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους προορισμούς για το παγκόσμιο jet-set και παρά τις πολιτικές ταραχές, συχνά θα έβλεπες τον playboy Πορφύριο Ρουμπιρόσα να κάνει ρομαντικές βόλτες, μετά από μια νύχτα στο θέατρο Colon, είτε με τη Τζα Τζα Γκαμπόρ, είτε με την Άβα Γκάρντνερ.

3. Δαλματικές Ακτές, 1990
Ενώ το πρώτο μισό της δεκαετίας η Κροατία βρισκόταν σε ένα βάναυσο πόλεμο με τη Σερβία, το δεύτερο ήμισυ επεφύλασσε αύξηση της τουριστικής κίνησης και έφερε τις ακτές της Δαλματίας στο προσκήνιο. Η «επόμενη Ιταλική Ριβιέρα», όπως την ονόμασαν έγινε top προορισμός για τους πλούσιους Ευρωπαίους και σταρ του σινεμά, χάρη στις υπέροχες παραλίες της και τις μποέμ μικρές πόλεις. Αγαπημένο μέρος του Μπίλ Γκέιτζ και της Γκουίνεθ Πάλτροου, οι οποίοι αρέσκονται να περπατούν στην πόλη ή να κάνουν βόλτες με τα σκάφη τους.

4. Ντουμπάι, 2000
Πριν το μιλένιουμ το Ντουμπάι δεν ήταν για τους Αμερικανούς, παρά μία άγονη ζώνη ανεφοδιασμού των πλοίων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου. Όμως, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου 7άστερου ξενοδοχείου, του «Burj Al Arab» το 2000, το μικρό αυτό εμιράτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όρθωσε ανάστημα. Και τι ανάστημα, 321 μέτρων! Το όρθιο καράβι – φόρος τιμής στη ναυτική κληρονομιά της περιοχής – κοσμεί, πλέον, το διεθνές κέντρο για πολυτελή ξενοδοχεία, καταστήματα και ακίνητη περιουσία.

5. Πάρκ Σίτυ, 1970
Είναι η περιοχή της Γιούτα που φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στο κόσμο, του Sundance. Πριν από την καθιέρωση του, όμως, το 1981, το Πάρκ Σίτυ κινούνταν στα θολά νερά της αποτυχημένης μεταλλευτικής του βιομηχανίας. Η πρωτοποριακή κίνηση του Ρόμπερτ Ρεντφορντ με το πρώτο fest ανεξάρτητου σινεμά και η ανεκμετάλλευτη γεωγραφική του θέση θέση, πλάι σε χιονοδρομικά κέντρα, ήταν οι δύο παράγοντες που μετέτρεψαν την παραπαίουσα περιοχή της Γιούτα, σε πολυσύχναστο θέρετρο καλλιτεχνών και wannabe Χολιγουντιανών αστέρων.

6. Ίμπιζα, 1990
Δεν υπήρξε άλλη χορευτική σκηνή με την ένταση και το πάθος που έδειχναν οι θαμώνες των club στην Ibiza της Ισπανίας του ‘90. DJ’s με επικεφαλής τον Paul Oakenfold και τον Paul Van Dyke, μετέτρεψαν γρήγορα την Ίμπιζα, από hippie στέκι της δεκαετίας του '70, σε παγκόσμια μουσική πρωτεύουσα του house και της trance. 24 hours open club, εκ των οποίων το «Space», κατέχει σταθερά περίοπτη θέση στις λίστες με τα καλύτερα club στον κόσμο.

7. Μόντε Κάρλο, 1980
Η περιοχή που αριθμεί μόλις 3.000 κατοίκους, έγινε γνωστή μετά το τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, το 1982. Το Μόντε Κάρλο φιλοξενεί μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της δεκαετίας του ’80 και συγκαταλέγεται ως ένα απ’ τα πιο hot place to be. Η μικρή πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας έχει φιλοξενήσει ακόμη και τη κλασσική ταινία του Στήβ Μάρτιν, «Dirty Rotten Scoundrels».

8. Άγιος Βαρθολομαίος, 1970
Το ησυχαστήριο της Καραϊβικής για τις διασημότητες και τη διεθνή ελίτ. Ο Αγ. Βαρθολομαίος απέκτησε κακή φήμη στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Αν και χιλιάδες μίλια μακριά από τη Γαλλία, το προτεκτοράτο έκτασης 21 τετρ. χλμ., διατηρεί πολλά από την πολιτιστική και γαστρονομική γοητεία της αυτοκρατορικής πατρίδας του. Ήταν η ίδια δεκαετία, κατά την οποία η Καραϊβική, έγινε δημοφιλής και ως χειμερινός προορισμός.

9. Λονδίνο, 1960
Η δεκαετία του ‘60 στη βρετανική πρωτεύουσα θα μείνει ως μία από τις πιο μοντέρνες εποχές των τελευταίων 100 ετών. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνέρρεαν για να γευτούν τα ατελείωτα νυχτερινά πάρτυ. Το κίνημα του μοντερνισμού οδήγησε στην «Quadrophenia» των Who’ s μια δεκαετία αργότερα και τη λαμπρότητα των Blur και των Oasis στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

10. Γκόα, 1970
Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στις ακτές της Ινδίας ήταν, ίσως η μεγαλύτερη σκηνή σεξ και ναρκωτικών της εποχής της. Έγινε δε, τέτοιο φαινόμενο, το οποίο καταγράφτηκε σε δεκάδες βιβλία, που σημείωναν τη δύναμη της Γκόα στη δεκαετία του '70, με κορυφαίο αυτό της Κλειώ Odzer της Cleo Odzer, που έφερε τον τίτλο «Goa Freaks».






men24

No response to “Τα μεγαλύτερα πάρτυ της ιστορίας”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails