Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η Μόνα Λίζα είχε χοληστερίνη και μάλλον ήταν έγκυος




Όλοι οι ιστορικοί έχουν διατυπώσει τις προσωπικές τους- άλλοτε και επιστημονικά τεκμηριωμένες- απόψεις για το μυστηριώδες πρόσωπο της Μόνα Λίζα και έχουν αποδώσει χαρακτηρισμούς που δεν είναι πάντα ιδιαίτερα κολακευτικοί για τη "μούσα" του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλοτε είπαν ότι το ύφος της είναι το ύφος μία άπιστης γυναίκας και άλλοτε το υπερήφανο ύφος μία εγκύου.

Είχε χοληστερίνη η μόνα Λίζα;





Ο Ιταλός καθηγητής Παθολογίας και Ανατομίας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, Βίτο Φράνκο, κατέληξε σε μία λιγότερο "ποιητική" εξήγηση: "Η Τζοκόντα κοιτάει με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας της υψηλής χοληστερόλης".

Σύμφωνα πάντα με τον Ιταλό καθηγητή η Μόνα Λίζα έχει πολύ υψηλά επίπεδα χοληστερίνης κάτι που μαρτυρούν τα σημάδια γύρω από τα μάτια της. Μάλιστα αποδίδει το ιστορικό αινιγματικό της χαμόγελο στην ασθένεια, που όπως λέει, την ταλαιπωρούσε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος όταν παρουσίασε τα συμπεράσματά του σε Ευρωπαικό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Παθολογία το περασμένο φθινόπωρο, στόχος του δεν ήταν να πλήξει την τέχνη, αντίθετα να "ζωντανέψει" τα θέματα των έργων τέχνης.

"Η ασθένεια είναι μέρος του σώματος, όχι μία μεταφυσική ή υπερφυσική διάσταση". Ενώ συνεχίζει ο Ιταλός καθηγητής: "Προβάλλοντας το φυσικό τους στοιχείο, οι άνθρωποι που απεικονίζονται στα έργα τέχνης βγάζουν και την ανθρώπινη αχίλλειο πτέρνα τους ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δημιουργών τους".

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι διάσημος Ιταλός καθηγητής έχει περάσει τον ελεύθερο του χρόνο εφαρμόζοντας τις ιατρικές του γνώσεις για τη μελέτη των διάσημων θεμάτων έργων τέχνης της Αναγέννησης.

Είχε πέτρα στα νεφρά ο Μιχαήλ Άγγελος;

Από την «ιερά εξέταση» του καθηγητή δεν ξέφυγε κανένας σχεδόν αναγεννησιακός ζωγράφος. Ο ίδιος ο Μιχαήλ Άγγελος ενδέχεται να είχε πέτρα στα νεφρά, με τα πρησμένα και οζώδη γόνατά του που απεικονίζονται στον πίνακα του Ραφαήλ «Η φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών».

Ότι και να ισχύει τελικά το πρόσωπο της Μόνα Λίζα είναι ο καθρέφτης στον οποίο βλέπει ο καθένας από εμάς να αντανακλάται η ζωή του. Σε κάνει να χαμογελάς; Μπορεί...

Τα χέρια της μόνα Λίζα, προδίδουν ότι ήταν έγκυος;

Η επιστήμη δίνει μία πιο προσεχτική ματιά στο πιο διάσημο έργο ζωγραφικής! Μπορεί η Μόνα Λίζα να είναι μία έγκυος γυναίκα; Δείτε το βίντεο!








πηγη

No response to “Η Μόνα Λίζα είχε χοληστερίνη και μάλλον ήταν έγκυος”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails