Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Πόσο αθώο μπορεί να είναι ένα μήνυμα στο κινητό










Είχαν κλέψει την τσάντα μιας κυρίας. Στην τσάντα της είχε το κινητό της, την πιστωτική της κάρτα, τοπορτοφόλι της... κλπ. 20 λεπτά αργότερα όταν κάλεσε το σύζυγο της από ένα τηλέφωνο να του πει τι είχε συμβεί, ο σύζυγός της τής είπε «έλαβα από σένα ένα sms που μου ζητούσες τον αριθμό PIN μας και σου το έστειλα πριν από λίγο».

Όταν επικοινώνησαν με την τράπεζα, ο υπάλληλος τους είπε ένα σημαντικό ποσό είχε μόλις αναληφθεί. Ο κλέφτης είχε χρησιμοποιήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και με το όνομα «σύζυγος» από τη λίστα επαφώνείχε στείλει sms και είχε στα χέρια το pin. Μέσα σε 20 λεπτά είχε τραβήξει τα χρήματα από το λογαριασμό τους.

Συμπέρασμα:

Μην αποκαλύπτετε τη σχέση ανάμεσα σε εσάς και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην λίστα επαφών σας στο κινητό. Αποφύγετε τη χρήση ονομάτων όπως : σπίτι, αγάπη, μπούμπης, ζουζούνι, γλυκος-ιά μου, μπαμπάς, μαμά, κλπ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ καλώντας πίσω, όταν σας ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από γραπτά μηνύματα.

Επίσης, όταν δέχεστε κείμενο sms από τους φίλους ή την οικογένεια σας για να τους συναντήσετε κάπου,καλέστε για να επιβεβαιώσετε ότι το μήνυμα ήρθε από αυτούς. Αν δεν μπορείτε να τους βρείτε, να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στην αποκάλυψη πληροφοριών όπως που βρίσκεστε, σε πόση ώρα φθάνετε, αν είστε σε ταξίδι κλπ σε απαντήσεις sms προς την «οικογένεια και φίλους».





Πηγή

No response to “Πόσο αθώο μπορεί να είναι ένα μήνυμα στο κινητό”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails