Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Queen Mary, το στοιχειωμένο πλοίο





Το πλοίο "Queen Mary" ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Long Beach της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του είναι χιλιάδες!Οι χώροι του ...





...σήμερα λειτουργούν ως ξενοδοχείο αλλά και τουριστική ατραξιόν, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στην περιοχή. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα μιας "κυρίας στα λευκά". Φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα.Μέντιουμ και "κυνηγοί φαντασμάτων" που ερευνούν κατά καιρούς το πλοίο υποστηρίζουν πως ακούν το μικρό κορίτσι να φωνάζει σπαραχτικά την μητέρα του και να ζητάει την αγαπημένη κούκλα της.

Ο διάδρομος που οδηγεί στα αποδυτήρια της πισίνας είναι επίσης ένας χώρος όπου εμφανίζονται "ανεξήγητα φαινόμενα. Οι επισκέπτες υποστηρίζουν πως νιώθουν το άγγιγμα ενός αόρατου χεριού και την παρουσία άϋλων οντοτήτων.

Το Queen Mary ναυπηγήθηκε στις 26 Σεπτεμβριου 1934 και ξεπερνούσε σε μέγεθος και πολυτέλεια ακόμη και τον Τιτανικό.Κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου μετέφερε στρατεύματα επικυρηγμένο από τον ίδιο τον Χίτλερ. Βρισκόταν στα ανοιχτά της Σκωτίας όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει μία τορπίλη, έπεσε πανω στο 70 τόννων πολεμικό CURACOA που το συνόδευε, διαλύοντας το.

Ο κυβερνήτης του Queen Mary πιστός στις εντολές που είχε να μην σταματήσει για κανέναν λόγο την πορεία του, εγκατέλειψε το πλήρωμα του CURACOA αβοήθητο και δεν διέσωσε κανέναν ναυαγό. Από τότε μέχρι και σήμερα ακούγονται οι φωνές και χτυπήματα στο μπροστινό μέρος του πλοίου που λέγεται ότι τα προκαλούν οι άτυχοι ναυτικοί του CURACOA!

Στο σαλόνι του πλοίου εμφανίζεται μια γυναίκα με λευκό φόρεμα ενώ στην πρώτη θέση εμφανίζεται ένας άντρας ντυμένος με ρούχα από την δεκαετία του '30. Μαρτυρίες λένε πως σε μια από τις αποθήκες του πλοίου εμφανίζεται το φάντασμα ενός παιδιού που παίζει στην πισίνα της τουριστικής θέσης! Η καμπίνα Β340 είναι πλεόν κλειδωμένη και κανείς δεν μπορεί να την επισκεφτεί αφού οι περίεργοι θόρυβοι που ακούγονται από μέσα ,τρομάζουν ακόμη και το προσωπικό του ξενοδοχείου!

Υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες για το φάντασμα ενός ναύτη που κυκλοφορεί φορώντας την μπλε στολή του. Στην κουζίνα ακούγονται οι φωνές του μάγειρα που βρήκε φριχτό θάνατο από βασανιστήρια!

Η περισσότερο στοιχειωμένη περιοχή του πλοίου είναι το μηχανοστάσιο όπου ένας 17χρονος ναύτης παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια φωτιά. Έχουν ακουστεί από πολλούς ανθρώπους χτυπήματα και κρότοι στις σωλήνες γύρω από την πόρτα.

Επισκέπτες λένε επίσης πως έχουν δει το φάντασμα μιας "κυρίας στα λευκά". Φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς εκανε βουτιά στην πισίνα. Μέντιουμ και "κυνηγοί φαντασμάτων" που ερευνούν κατά καιρούς το πλοίο υποστηρίζουν πως ακούν το μικρό κορίτσι να φωνάζει σπαραχτικά την μητέρα του και να ζητάει την αγαπημένη κούκλα της.

Ο διάδρομος που οδηγεί στα αποδυτήρια της πισίνας είναι επίσης ένας χώρος όπου εμφανίζονται "ανεξήγητα φαινόμενα. Οι επισκέπτες υποστηρίζουν πως νιώθουν το άγγιγμα ενός αόρατου χεριού και την παρουσία άϋλων οντοτήτων. Στο μπροστινό μέρος του πλοίου ακούγεται μερικές φορές το ουρλιαχτό ενός φαντάσματος το οποίο λέγεται πως ανήκει σε έναν ναύτη που σκοτώθηκε κατά την σύγκρουση του Queen Mary με ένα μικρότερο πλοίο.












πηγη

No response to “Queen Mary, το στοιχειωμένο πλοίο”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails