Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τα 5 καλύτερα ρούμι στον κόσμο




Ρούμι: Ο πειρατής της απόλαυσης

Από την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο και τον Αγιο Δομίνικο με τα ελαφριά μέχρι τη Τζαμάικα και τη Μαρτινίκα, o Crazy Greek blogger «κουρσεύει» την αγορά και αναζητεί τα καλύτερα ρούμι στον κόσμο.





"Καταδικασμένα" στη φήμη του οινοπνεύματος των πειρατών, τα ρούμι "απέδρασαν" για να γίνουν οι "πειρατές" της απόλαυσης. Ας δούμε πέντε αυτούς!

Pyrat XO Reserve
50 ευρώ ανά φιάλη (50 ml)



Το πρώτο που προσέχεις σε ένα Pyrat XO Reserve είναι η συσκευασία: Οι κορδέλες και τα μετάλλια σε πείθουν ότι πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερο. Αν ήταν όμως μόνο για τα φρουφρού και τα αρώματα δε θα ήταν στη λίστα των κορυφαίων. Στον ουρανίσκο αναδύονται οι ατμοί ενός σύνθετου μπουκέτου από γεύσεις αχλαδιού, μπανάνας, πορτοκαλιού, βανίλιας και μελιού. Η πλούσια γεύση του φινίρεται από νότες μπαχαρικών και ξερής φλούδας πορτοκαλιού.

Neisson Rhum Reserve Special
60 ευρώ ανά φιάλη (1000 ml)



Το Neisson Rhum Reserve Special είναι αρμονικός και αρωματικός συνδυασμός από ρούμια παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 10 χρόνια. Η ποιότητα του βασίζεται στην επιστήμη (εκτός εισαγωγικών) της ανάμιξης των σωστών χαρμανιών. Επιπλέον, το καλαμοσάκχαρο που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη ζυμώνεται σύμφωνα με τους πιο αυστηρούς κανόνες ώστε να επιτευχθεί το βαθύ χρυσό χρώμα και το ισορροπημένο σώμα που χαρακτηρίζει αυτή τη σπάνια ετικέτα. Στον ουρανίσκο καταγράφονται αρώματα καραμέλας, ίχνη βανίλιας και αποξηραμένων φρούτων μαζί με ψημένους καρπούς.

Pusser's Navy Rum Trafalgar Bicentenary Decanter
105 ευρώ ανά φιάλη (1000 ml)



Η Μάχη του Τραφάλγκαρ, η επικράτηση της αρμάδας του Ναύαρχου Νέλσον επί του Γαλλοϊσπανικού στόλου, γιορτάστηκε πριν τρία χρόνια με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Και το Pusser’s Navy Rum Trafalgar Bicentenary Decanter εμπερικλείει όλη τη λαμπρότητα των εορτασμών: Έντονη λιτή γεύση και δυναμικό σώμα ικανά να δώσουν στον ουρανίσκο σωστές ομοβροντιές. Στο πώμα της συλλεκτικής φιάλης δεσπόζει το μήνυμα του Νέλσον στη ναυτική γλώσσα: «Η Αγγλία περιμένει κάθε άντρα να κάνει το καθήκον του

Appleton Estate 21 ετών Jamaica Rum
90 ευρώ ανά φιάλη (750 ml)



Το Appleton Estate 21 ετών είναι το απόσταγμα 250 ετών εμπειρίας της Appleton και ένα από τα καλύτερα blended ρούμια αυτή τη στιγμή. Αρωματικοί τόνοι από καρπούς, καραμέλα, βανίλια και «υποψίες» μπαχαρικών και κακάο συνθέτουν μια γευστική πανδαισία που αφήνει διαρκείς αναμνήσεις σε έμπειρους και άπειρους γευσιγνώστες.

Ron Zacapa Centenario 23 ετών
40 ευρώ ανά φιάλη (750 ml)



Ο ζωντανός θρύλος στον μαγικό κόσμο του ρούμι ήταν για τέσσερα χρόνια πρωταθλητής στην κατηγορία Premium των γευσιγνωστικών διαγωνισμών στην Καραιβική. «Θύμα» της επιτυχίας του, αποσύρθηκε από κάθε διαγωνισμό έκτοτε και αποτελεί πλέον το μέτρο σύγκρισης για κάθε ρούμι. Στον ουρανίσκο αφήνει μια απαλή κρεμώδη αίσθηση από τανίνες, ψημένο φουντούκι, καραμέλα και ισορροπημένους τόνους από καφέ και κακάο.




πηγή

No response to “Τα 5 καλύτερα ρούμι στον κόσμο”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails