Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τα πιο αστεία ονόματα συγκροτημάτων




Έχετε σκεφτεί ποτέ τι σημαίνει Chumbawamba; Motörhead, μήπως; Radiohead; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Για όλα υπάρχει μια γελοία εξήγηση…




Motörhead



Το Motörhead είναι ένα από τα επίθετα της οικογένειας των Dopehead, Shithead, Heroinhead. Motörhead λες αυτόν που κάνει χρήση αμφεταμινών. Λες και χρειαζόταν να μας επιβεβαιώσουν ότι το έχουν κάψει...

Depeche Mode

Το όνομα εκτός από ιστορικό είναι και συμπαθές. Δεν περιέχει κανενός είδος γελοιότητα. Επίσης δύσκολα κατατάσεις τους Depeche στο ροκ. Στη λίστα βρίσκονται μόνο για το γνωστό φιάσκο. Στο θέμα μας τώρα, στα γαλλικά, Depeche Mode σημαίνει δημοσίευμα μόδας και προέρχεται από ομώνυμο γαλλικό περιοδικό.

Pearl Jam

Η πιθανότερη εκδοχή που έχει κυκλοφορήσει είναι ότι προέρχεται από τη μαρμελάδα της γιαγιάς του Έντι Βέντερ που λεγόταν Πέρλ. Αν και δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση, ο Βέντερ έχει πει ότι πρόκειται για αναφορά στο φυσικό τρόπο δημιουργίας των μαργαριταριών: άμορφη ύλη και απορρίμματα μετατρέπονται σε κάτι γυαλιστερό και όμορφο. Ποιητικός και με πνευματικό βάθος, ως συνήθως, ο Έντι. Εκτός φυσικά αν όντως πρόκειται για τη μαρμελάδα της γιαγιάς του.

Metallica

Ο ντράμερ και η ηγέτης των Metallica προσπαθούσε να βρει ένα όνομα για ένα fanzine με θέμα το μέταλ. Οι επιλογές ήταν Metal Mania και Metallica. Το Metal Mania πήγε στο fanzine και το Metallica για τη μπάντα του. Όπως πάντα, απλός και ουσιαστικός ο Λαρς Ούρλιχ.

Duran Duran

O Duran Duran είναι ένας από τους χαρακτήρες στην ταινία Barbarella με την Τζέιν Φόντα. Ποιότητα δηλαδή. Κάτι σαν το Barb Wire με την Πάμελα Αντερσον και λίγη δόση ψυχεδέλειας.

Led Zeppelin

Με όνομα βαρύ… σαν μόλυβδο, το Led Zeppelin είναι παράφραση του "lead zeppelin" που σημαίνει ιδέα καταδικασμένη να αποτύχει σαν αερόστατο από μόλυβδο. Το όνομα προέκυψε όταν ο Κιθ Μουν έγινε μέλος του συγκροτήματος. Το ορθογραφικό είναι εσκεμμένο για να διαβάζεται λεντ και όχι λιντ στα αμερικάνικα αγγλικά.

Nickelback

Ο μύθος λέει ότι ο αδερφός του Τσαντ Κρούγκερ που εκτελεί τραγουδιστή των Nickelback δούλευε στα Starbucks. Η τιμή του καφέ ήταν 1.95 δολάρια. Επομένως όποιος πλήρωνε δύο δολάρια έπρεπε να περιμένει πέντε λεπτά ρέστα δηλαδή μια πεντάρα από νίκελ. Πάλι καλά που ο καφές δεν ήταν δύο δολάρια ακριβώς γιατί τώρα δε θα ‘χαμε Nickelback.

Def Leppard

Ο τραγουδιστής της μπάντας, Τζο Έλλιοτ, σκέφτηκε το όνομα Deaf Leopard (Κουφή Λεοπάρδαλη) όταν ήταν, ακόμα, στο σχολείο. Η ορθογραφία άλλαξε για να μην τους μπερδεύει ο κόσμος με πανκ μπάντες που είναι γνωστές για την άριστη ορθογραφία τους.

W.A.S.P.

Άλλοι λένε ότι πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων White Anglo-Saxon Protestants. Αλλοι πάλι για τα αρχικά των λέξεων στη φράση We Ain't Sure Pal. Τραγούδια, όμως, το "L.O.V.E. Machine ή το 9.5.- N.A.S.T.Y. δείχνουν ξεκάθαρα ό,τι η ευφυΐα της μπάντας στο λογοτεχνικό κομμάτι του χέβι μέταλ φτάνει μέχρι τη στίξη.

Kaiser Chiefs

Η βρετανική μπάντα από το Λιντς υιοθέτησε το όνομα μια ποδοσφαιρικής ομάδας, των Kaizer Chiefs από τη Νότια Αφρική. Ήταν ένας από τους σταθμούς στην καριέρα του επί έτη αρχηγού της Leeds United Λούκας Ράντεμπε. Η αλλαγή του “z” σε “s” ήταν προφανώς ότι περισσότερο μπορούσαν να σκεφτούν για να μη συγχέονται τα δύο.

Chumbawamba

Σε μια πρώιμη Ντάνμπερτ Νόμπακον (Νάιζτελ Χάντερ) αναφέρει ότι σε ένα όνειρο του ήθελε να πάει σε μια δημόσια τουαλέτα και δεν ήξερε ποια πόρτα να ανοίξει. Αντί για “Άντρες” – “Γυναίκες”, οι πόρτες έγραφαν “Chumba” και “Wamba”. Η επίσημη εξήγηση που δίνουν, ωστόσο, οι Chumbawamba είναι ότι πρόκειται για συνδυασμό συλλαβών χωρίς νόημα. Είχε κανείς καμία αμφιβολία;

Mötley Crüe

Προέρχεται από ένα φίλο της μπάντας που κάποτε τους έκανε το σχόλιο «What a motley-looking crew» (motley σημαίνει ποικιλόχρωμος). Οι αλλαγές στην ορθογραφία και τα διαλυτικά μπήκαν μετά από μια νύχτα με μπόλικες μπύρες Löwenbrau.

Nirvana

Είναι ιδέα του μακαρίτη Kurt Cobain που κάποτε είδε μια εκπομπή για το βουδισμό. Νιρβάνα είναι η κατάσταση ηρεμίας όταν το μυαλό έχει απελευθερωθεί από αισθήματα θυμού, πόθου κ.α. Η μουσική τους φυσικά κάθε άλλο παρά Νιρβάνα έφερνε.

Radiohead

Το αρχικό τους όνομα ήταν "On a Friday". Όταν υπέγραψαν στην Parlophone το άλλαξαν σε Radiohead από το ομώνυμο τραγούδι των Talking Heads. Το συγκεκριμένο είναι το λιγότερο ενοχλητικό από το άλμπουμ True Stories.

10.000 Maniacs

Το όνομα της μπάντας προέρχεται από την ταινία του 1964 «Two Thousand Maniacs!» Βάλε 8 χιλιάδες ακόμα μανιακούς και είσαι μέσα.






πηγή

No response to “Τα πιο αστεία ονόματα συγκροτημάτων”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails