Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ας σβήσουμε όλοι τα φώτα




Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20.30, για δεύτερη χρονιά σβήνουμε όλοι τα φώτα μας για να στείλουμε το δικό μας «εκτυφλωτικό μήνυμα» !!!





Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 8:30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα των σπιτιών μας, των δημοτικών χώρων, των οικιακών μας συσκευών για μια ώρα στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις προς όφελος του πλανήτη.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.


2 Responses to “Ας σβήσουμε όλοι τα φώτα”

Unknown είπε...

Ας σβήσουμε όλοι τα φώτα λοιπόν !
Ομως Μην ξεχνάμε ότι αυτόν τον πλανήτη τον έχουμε ΔΑΝΕΙΣΤΕΊ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΉΚΕΙ είμαστε υποχρεωμένοι να τον παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.Η ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΕΊΝΑΙ ΥΠΌΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και είναι καθημερινή υποχρέωση !!!

Την καλησπέρα μου :)

Crazy Greek blogger είπε...

Καλησπέρα Σοφία. Έχεις απόλυτο δίκαιο

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails