Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Ιδού η απόδειξη ότι η Σινδόνη του Τορίνο, είναι απάτηΟ καθηγητής Luigi Garlaschelli (Λουίτζι Γκαρλασκέλι), διδάσκει Οργανική Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία. Πριν από λίγους μήνες, παρουσίασε δημοσίως ένα αντίγραφο της Σινδόνης του Τορίνου, υποστηρίζοντας πως το επίτευγμά του αποδεικνύει πως το λινό ύφασμα, που από πολλούς θεωρείται ως το σάβανο του Ιησού Χριστού, είναι μία μεσαιωνική απάτη. Γιατί όμως ?

"Η Σινδόνη του Τορίνο είναι πολύ ωραία για να είναι αληθινή"

Μαργαρίτα Τζαγκαράκη: κ. καθηγητά, ισχυρίζεστε ότι αναπαρήγατε την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο. Θα ήθελα λοιπόν πριν από όλα να σας ρωτήσω γιατί και για ποιο λόγο ένας καθηγητής Οργανικής Χημείας αποφασίζει να ασχοληθεί με τη Σινδόνη του Τορίνο;

Luigi Garlaschelli: Είμαι ανήσυχο πνεύμα και επιπλέον είμαι και μέλος μίας ομάδας σκεπτικιστών στην Ιταλία, που ονομάζεται CICAP. Ερευνούμε μυστήρια και μεταφυσικά φαινόμενα, φαντάσματα, ΑΤΙΑ και φυσικά τη Σινδόνη του Τορίνο που είναι αναμφισβήτητα ένα μυστήριο γιατί λέγεται ότι το πώς δημιουργήθηκε η εικόνα του Χριστού πάνω στη Σινδόνη είναι κάτι το ανεξήγητο. Για αυτό το λόγο ασχολήθηκα με το μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης και επιδιώξαμε να εξηγήσουμε αυτό το μυστήριο.

"Η Σινδόνη, είναι απάτη!"

Μ.Τ: Πιστεύετε ότι η Σινδόνη του Τορίνο είναι ψεύτικη; Πρόκειται δηλ. για απάτη;

Luigi Garlaschelli: Πιστεύω αυτό που πιστεύουν και οι περισσότεροι επιστήμονες : ότι η Σινδόνη του Τορίνο είναι απάτη. Ναι είναι ψεύτικη. Διότι η Σινδόνη του Τορίνο εμφανίστηκε στη Γαλλία κάπου το 1355. Όμως το 1988, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δημιούργημα που χρονολογείται την περίοδο 1290-1390. Κατά συνέπεια αποδεικνύει αυτό που είναι ευρέως γνωστό, ότι η Σινδόνη του Τορίνο είναι ψεύτικη.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που ενισχύουν αυτόν τον ισχυρισμό. Δεν υπάρχουν κάποιες αλλοιώσεις του σώματος που θα περίμενε κανείς να αφήσει η αποτύπωση ενός σώματος σε ένα κομμάτι ύφασμα. Η Σινδόνη με λίγα λόγια είναι πολύ ωραία και τέλεια διατηρημένη για να είναι πραγματική.

"Πώς έφτιαξα τη δική μου... Σινδόνη!"

M.T. : Δημιουργήσατε ένα αντίγραφο της Σινδόνης Τορίνο. Θα ήθελα να μου περιγράψετε τη διαδικασία της αναπαραγωγής και τι υλικά χρησιμοποιήσατε; (στην εικόνα μπορείτε να δείτε αριστερά τη μορφή στην Ιερά σινδόνη και δεξιά το κατασκεύασμα του Garlaschelli)

Luigi Garlaschelli: Πρώτα από όλα πήρα ένα λινό ύφασμα ίδιων διαστάσεων 4,4 επί 1,2 με το ιερό σάβανο και τοποθέτησα αυτό το ύφασμα στο πρόσωπο ενός εθελοντή, οποίος ήταν ξαπλωμένος σε ένα τραπέζι. Στη συνέχεια άρχισα να τρίβω το ύφασμα με χρωστικές ουσίες που περιείχαν μικρές ποσότητες οξέος. Χρησιμοποίησα μία μάσκα για να αποτυπώσω το πρόσωπο γιατί δεν μπορείς να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία πάνω σε ένα αληθινό πρόσωπο διότι το αποτέλεσμα θα είναι παραποιημένο.

Για το πρόσωπο λοιπόν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μία μάσκα. Στη συνέχεια το χρώμα παλαιώθηκε τεχνητά με θέρμανση σε φούρνο στους 140 βαθμούς και για περίπου 3 ώρες. Έπειτα το χρώμα πλύθηκε και αυτό που απέμεινε ήταν οι ίνες του υφάσματος που έγιναν κίτρινες, αλλοιώθηκε ο χρώμα και οι χρωστικές ουσίες εξαφανίστηκαν. Αυτό λοιπόν που τελικά έχεις είναι μία εικόνα ξεθωριασμένη σαν το αρνητικό του φιλμ. Εάν φωτογραφήσεις την εικόνα αυτή φαίνεται αρκετά αληθινή, αρκετά ρεαλιστική γιατί η εικόνα αυτή καθεαυτή σαν το αρνητικό και η εικόνα δεν έχει καμία χρωστική ουσία αλλά έχει προκύψει από τις κίτρινες ίνες του υφάσματος που προκλήθηκαν από τις ποσότητες οξέος και έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της Σινδόνης του Τορίνο.

Πιστεύουμε ότι εκείνος που κατασκεύασε τη Σινδόνη το Μεσαίωνα, χρησιμοποίησε κόκκινη ώχρα. Έβαλε λοιπόν ένα κομμάτι ύφασμα σε ένα πραγματικό σώμα και άρχισε να προσθέτει από πάνω την ώχρα και για το πρόσωπο χρησιμοποίησε μία μάσκα. Αυτό είναι όλο. Με το πέρασμα του χρόνου η βαφική ύλη στην αυθεντική Σινδόνη ξεθώριασε. Ακολουθήσαμε λοιπόν την ίδια διαδικασία, επισπεύσαμε απλά λίγο το χρόνο, δηλ. ολοκληρώσαμε το αντίγραφο της Σινδόνης του Τορίνο σε τρεις ώρες και όχι μέσα στους αιώνες κατά συνέπεια θα υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές εάν εξετάσει κανείς τα δύο σάβανα σε μικροσκοπικό επίπεδο. Επιπλέον υπάρχει και η χρονική διαφορά που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας από τη στιγμή που έχουν μεσολαβήσει και κάποιοι αιώνες.

"Αν η Σινδόνη είναι αυθεντική, τότε γιατί η εκκλησία δεν παίρνει επίσημα θέση;"

Μ.Τ.: Η διαδικασία της αναπαραγωγής είναι χρονοβόρα;

Luigi Garlaschelli: Εμένα μου πήρε σχεδόν δυο χρόνια. Πριν δύο χρόνια πρωτοξεκίνησα με τις πρώτες δοκιμές. Τώρα μπορώ να φτιάξω μία Σινδόνη σε μία εβδομάδα.

Μ.Τ.: Η Σινδόνη του Τορίνο, έχει μεγάλη σημασία για το Χριστιανισμό. Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει την ύπαρξη του Ιησού Χριστού. Εσείς δεν το πιστεύετε αυτό;

Luigi Garlaschelli: Δεν το πιστεύω αυτό. Πρώτα από όλα, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Σινδόνη του Τορίνο κατασκευάστηκε το μεσαίωνα. Δεύτερον, η εκκλησία δεν παίρνει καμία επίσημη θέση για την αυθεντικότητα της Σινδόνης, δηλ. να βγουν και να πουν επίσημα ότι είναι πραγματική. Λένε ότι είναι η εικόνα του Ιησού και εναπόκειται στην επιστήμη να αποφασίσει για την αυθεντικότητά της. Άρα δεν παίρνουν κάποια θέση.

Μ.Τ. : Υπήρξαν κάποιοι επιστήμονες περισσότερο σκεπτικιστές που δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν όταν παρουσιάσατε τη Σινδόνη;

Luigi Garlaschelli: Υπήρχε ένας μικρός αριθμός επιστημόνων που ειδικεύονται στη Σίνδόνη του Τορίνο που πιστεύουν ακράδαντα στην αυθεντικότητα του σαβάνου. Με κατέκριναν έντονα αυτοί οι μελετητές διότι δεν πείσθηκαν. Έχουν τις δικές τους θεωρίες. Βασικά αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι ό,τι στοιχεία και να μας παρουσιάσει κάποιος ό, τι και να ακούσουμε δεν πειθόμαστε με τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να εξηγήσει κανείς το πώς δημιουργήθηκε η Σινδόνη είναι να δεχτεί ότι είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο και άρα θαυματουργό. Αυτή είναι η θεωρία τους και δεν παρεκκλίνουν από αυτήν.

"Ναι , με χρηματοδότησαν άθεοι! Δεν πιστεύω στο Θεό!"

Μ.Τ. : Η έρευνά σας για τη Σινδόνη, χρηματοδοτήθηκε από μία οργάνωση άθεων και αγνωστικιστών. Αυτό δεν επηρέασε τα αποτελέσματά της;

Luigi Garlaschelli: Φυσικά και αυτό δεν επηρέασε την έρευνά μου. Πήρα χρήματα, όχι πολλά, από πολύ κόσμο, από ιδιώτες, από φίλους όχι μόνο από αυτήν την οργάνωση. Εάν η εκκλησία θέλει να μου δώσει χρήματα για την έρευνά μου θα ήμουν πανευτυχής γιατί έχουν πολλά χρήματα. (γελάει)

Μ.Τ: Εσείς πιστεύετε στο Θεό;

Luigi Garlaschelli: Δεν πιστεύω στο Θεό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού. Θεωρώ ότι η επιστήμη πρέπει και οφείλει να τα καταφέρει χωρίς το Θεό. Πρέπει να εξηγείς το τι συμβαίνει με βάση τους νόμους της φυσικής. Δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι «Α αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν μπορώ να το καταλάβω άρα είναι έργο του Θεού». Για παράδειγμα, κάποιος προσπαθεί να εξηγήσει την εξέλιξη λέγοντας: Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί η εξέλιξη άρα είναι καθαρά έργο του Θεού. Αυτός δεν είναι επιστημονικός τρόπος σκέψης.

πηγή


No response to “Ιδού η απόδειξη ότι η Σινδόνη του Τορίνο, είναι απάτη”

Leave a Reply

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλα τα νέα άρθρα

Related Posts with Thumbnails