Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Οι καθηγήτριες του έρωτα




«Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά» λέγει ο σοφός λαός. Εκτός όταν τα χρόνια που κοιτά αθροίζουν στο σύνολο μιας ζωής πίσω από τα σίδερα της φυλακής...





Ο έρωτας καταζητούμενος



Σήμερα, οι ρυτίδες στο πρόσωπο της Μέρι Κέι Λετουρνό προδίδουν χωρίς δισταγμό τα 47 έτη της ηλικίας της. Ο σύζυγος και πατέρας των δύο παιδιών της, Βίλι Φουαλάου, είναι μόλις 25. Αλλά, στη δική τους περίπτωση, το σήμερα ωχριά σε σύγκριση με το πιο αλλόκοτο και σκοτεινό παρελθόν. Και η Λετουρνό δε θα ξεχάσει ποτέ την 6η Φεβρουαρίου 1998, όταν άκουγε τα «χείλη» του σώματος των ενόρκων να απαγγείλουν την ετυμηγορία τους: Ένοχη για το βιασμό του 12χρονου τότε Βίλι.


Η σονάτα του σαδομαζοχισμού

Για το μεγαλύτερο μέρος της σχέση τους, η Ελέν Γκοντάρ (φωτό αριστερά) δίδασκε τα μυστικά της μουσικής τέχνης στην 15χρονη προστατευόμενη της, το όνομα της οποίας φυσικά δεν δημοσιοποιείται για προφανείς λόγους.

Για το υπόλοιπο, το εκπαιδευτικό καλεντάρι της μικρής μαθήτριας περιελάμβανε τα μυστικά του σαδομαζοχισμού και των παιγνίων με ρόλους.


Μετά την εισβολή της αστυνομίας στο άντρο της παράνομης λεσβιακής σχέσης τα ερωτικά παρελκόμενα, όπως ένα ζευγάρι χειροπέδες, ήταν αδιάψευστοι μάρτυρες των στιγμών ηδονής και πόνου.


Η τεχνολογική ανεπάρκεια της 27χρονης Ντόνα

Η Ντόνα Χίγγινς, μια 27χρονη καθηγήτρια φυσικών επιστημών, στο λύκειο Spring High School τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτιάσεις περί σεξουαλικής επίθεσης και αποπλάνησης ανηλίκου από ένα τρίτο πρόσωπο.

Tο πρόσωπο αυτό ήταν ο πρώην σύζυγος της δασκάλας με τον οποίο είχαν και ένα 8χρονο γιο. Προκειμένου να διατηρεί συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, του είχε δώσει μια συσκευή κινητού τηλεφώνου με ενοχοποιητικά sms.

Φυσικά ο πρώην άντρας της δασκάλας δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτεί την τεχνολογική ανεπάρκεια της καταρτισμένης, κατά τα λοιπά, Χίγγινς.

Σοφή μου γνώση, δε σε είχα ποτέ

Η Ντέμπρα Λαφάβε (φωτό αριστερά) είχε μόνο εννιά χρόνια διαφορά από το δεκατετράχρονο μαθητή της όταν κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για το βιασμό του.

Δυστυχώς όμως, τα χρόνια που ακολούθησαν και η επιείκεια του δικαστή δεν βοήθησαν στο συνετισμό της. Δύο χρόνια μετά παραβίασε την αναστολή της και συνελήφθη για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.


Έγκλημα και τιμωρία

Τα άδολα μάτια της Κέλζι Πίτερσον, μια ευτραφούς 26χρονης μαθηματικού, γέμισαν με δάκρυα όταν ο δημόσιος κατήγορος της απήγγειλε τις κατηγορίες της αποπλάνησης και αρπαγής ανηλίκου. Ήταν μονάχα μια στιγμή αδυναμίας. Ήξερε καλά όταν δραπέτευε για το Μεξικό με το 13χρονο εραστή και μαθητής της πως διέπραττε έγκλημα. Και δηλώνοντας «ένοχη» ήξερε πολύ καλά ότι ήταν η ώρα για την τιμωρία.

Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους εραστές

Εκείνος ήταν ένας 17χρονος που η επιρρεπής στο λάθος νιότη οδήγησε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων. Εκείνη, μια 60χρονη υπάλληλος ονόματι Αντριέν Λαφλάμ, που είχε αναλάβει με πάθος το έργο της αναμόρφωσης δεν είχε το ίδιο δικαιολογητικό. Η ωριμότητα των χρόνων της δεν ήταν αρκετή για να την αποτρέψει από τις κατ’ εξακολούθηση ερωτικές τους συνευρέσεις. Τώρα, τα σίδερα της φυλακής θα πρέπει να αναλάβουν αυτό το ρόλο και να κρατήσουν τους παράνομους «εραστές» μακριά.

H Κλιντόνειος ηθική

Σύμφωνα με τα ήθη της προεδρίας Κλίντον, ο πεοθηλασμός δεν (θα έπρεπε να) θεωρείται ερωτική πράξη. Αυτή η λογική φαίνεται ότι ίσχυσε στην περίπτωση της 42χρονης Σάνον Χρόζεκ (φωτό δεξιά) που, αντί ποινής, υποχρεώθηκε να μην ξαναδεί το 16χρονο μαθητή της και να παραιτηθεί από το εκπαιδευτικό της λειτούργημα δια παντώς. Στη δική της περίπτωση, άλλωστε, δεν υπήρχαν ιατροδικαστικές αποδείξεις. Ο «λεκές» ήταν μόνο η μαρτυρία ενός αυτόπτη διοικητικού υπαλλήλου.

Ισόβιος έρωτας

«Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά» λέγει ο σοφός λαός. Στην περίπτωση, όμως, της 42χρονης Αλάνα Μπέντον Γουέλς, που δικάζεται για την αποπλάνηση και βιασμό ενός 12χρονου μαθητή της, ο έρωτας αναγκάζεται να ατενίσει τα χρόνια που αθροίζουν σε μια ζωή πίσω από τα σίδερα.






πηγή


No response to “Οι καθηγήτριες του έρωτα”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails