Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ενοχλητικά ξυπνητήρια




Ξυπνητήρι ελικόπτερο ή όχημα εκτός δρόμου; Πάζλ ή Νούμπι; O Crazy Greek blogger παρουσιάζει τα 10 πιο ενοχλητικά και συνάμα πρωτότυπα ξυπνητήρια.




Θυμάμαι τη γιαγιά μου να λέει: «Τα παλιά τα χρόνια ήταν όλα καλά παιδάκι μου. Κοιμόσουν νωρίς (με τις κότες) ξυπνούσε νωρίς (με τα κοκόρια)». Φυσικά συνήθεια, καταξιωμένα στα βάθη των αιώνων.

Θυμάμαι και τον πατέρα μου, στις αρχές της δεκαετίας του 80, να αγοράζει τα πρώτα Sanyo ξυπνητήρια. Γιαπωνέζικη hardcore αισθητική, ήχος μονοφωνικός και τετράμπιτος -για να μην πω μονόμπιτος. Τεχνολογία αιχμής: Βαρούσαν και είχες διακόσους τρόπους να τα κάνεις να σκάσουν.

Κάτι τα σνουζ, κάτι η πρίζα του ρεύματος -η μπαταρία ήταν είδος πολυτελείας- κάτι το σφυρί στο συρτάρι του κομοδίνο, τη δουλειά σου την έκανες πάντως. Άντε, το πολύ να το πέταγες στον τοίχο και να αγόραζες ένα καινούριο με 150 δραχμές τότε.

Η σύγχρονη εποχή όμως είναι διαφορετική. Δε μας φτάνουν τα άγχη μας να αποδειχθούμε πρωταθλητές στο συζυγικό σεξ, δεν μας φτάνουν οι θεωρίες περί δήθεν πρόωρης εκσπερμάτισης -άντε να κοιμηθείς νωρίς, οι σύγχρονοι ωρολογοποιοί έχουν βάλει όλη τους τη φαντασία τους και όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία για να μας ξελαφρώσουν από το αβάσταχτο βάρος των παπλωμάτων και να μας στείλουν άρον άρον για δουλειά.

Η νέα γενιά ξύπνιων ξυπνητηριών είναι αδίστακτη. Αν αποφασίσουν ότι θέλουν να σε σηκώσουν από το κρεβάτι τίποτα δε πρόκειται να μπει στο δρόμο τους:

1. Sfera Alarm

Η Σφαίρα επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη από το ταβάνι σε μικρό ύψος από το κρεβάτι. Όταν βαράει το ξυπνητήρι, μπορείς να το αγγίξεις για να ενεργοποιήσεις το σνουζ με μια απλή σφαλιάρα αλλά αυτό αυτόματα μαζεύεται μερικούς πόντους προς το ταβάνι! Εσύ ως αντί-Σίσυφος προσπαθείς να φτάσεις τη σφαίρα που σταθεροποιείται όλο και ψηλότερα αντί να κυλάει προς τα κάτω η καταραμένη. Και λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα... θα σηκωθείς από το κρεβάτι.

2. Shake Alarm Clock

Ε καλά. Αυτό είναι για τον πατέρα μου. Από τότε που του χάλασε το Sanyo, που σου πα παραπάνω, εν έτη 1986, δεν έχει πάρει άλλο ξυπνητήρι. «Απλώς δεν τα φτιάχνουν τόσο καλά τις τελευταίες δεκαετίες» θα σου πει έτοιμος να κλάψει. «Εκείνα τα χρόνια…»

Όμως το Σέικ είναι λες σχεδιασμένο για αυτόν. Τα γράμματα του τα βλέπει και ο τυφλός. Τον ήχο του τον ακούει και ο κουφός. Και σαν να μη φτάνει αυτό ένα δονούμενο εξάρτημα που μπαίνει κάτω από το μαξιλάρι αναλαμβάνει να ξεκουράσει τη μάνα μου από τις απεγνωσμένες σπρωξιές.

3. Puzzle Alarm

Δε χρειάζεται να είσαι και διάνοια αλλά κοιμισμένος δεν βάζεις τα κομμάτια στη θέση τους που να χτυπιέσαι. Το ξυπνητήρι Παζλ χτυπάει και εκτοξεύει τα 4 κομμάτια ενός απλού παζλ στις 7 γωνιές της κρεβατοκάμαρας που δεν είναι και μια σταλιά. Και σταματάει μόνο με δύο τρόπους: Αν τελειώσει η μπαταρία ή μαζέψεις τα κομμάτια και συμπληρώσεις το Παζλ.

4. Nooby

Αν έγραφαν μουσική για αυτό το ξυπνητήρι οι Kaizer Chiefs θα πήγαινε κάπως έτσι Nooby Nooby Nooby Nooby Ah Ah ah Ah Do ya do ya do ya Know what you doing doing to me «Ξύπνα ώρα να σηκωθείς θα απαντήσει» θα απαντούσε ο Νούμπι! Και αν δεν τον πιάσεις από το λαιμό δεν πρόκειται να ησυχάσεις. Αν του πεις και κάνα γαλλικό ή το μπερδέψεις για τη Ρούμπι, θα μουλαρώσει και θα σε αφήσει ήσυχο. Δύσκολη προσωπικότητα λέμε!

5. Blowfly alarm clock

Μοιάζει με μοδάτη καφετιέρα αλλά δεν είναι. Μοιάζει με Lego ελικοπτεράκι αλλά είναι ξυπνητήρι. Το Μπλοουφλάι, ξεκινάει να βαράει και… πετάει. Ναι καλά άκουσες! Χαμηλές πτήσεις πάνω από το κρεβάτι και για να κλείσει πρέπει να το πιάσεις και να το βάλεις στη βάση του.

6. Sonic Alarm

Ακόμη μια γκατζετιά για τη βγαλμένη από τους στρατώνες με τη διαφορά ότι χρησιμεύει για να ξυπνήσεις εσύ το κοιμήση. Κατ’ αναλογία με το Σέικ τα ουρλιαχτά του θα μπορούσαν να αναστήσουν και νεκρό. Να κάνουν παράλυτο να τρέχει προς την έξοδο κίνδυνο -Θεέ μου συχώρνα με μέρες που ‘ναι. Και οι οδηγίες χρήσεις του εξαιρετικά απλές: Απλώς τραβάς την περόνη και φωνάζεις "fire in the hole".

7. Clocky

Ο Κλόκι είναι ο SUV της κρεβατοκάμαρας. Για εγγυημένα ξυπνήματα ανωμάλου δρόμου. Καβαλάει πτυχές παπλώματος, παντόφλες λαγουδίνια, πεταμένα τζιν στη φλοκάτη και εξαφανίζεται. Με το που χτυπήσει αρχίζει ένας άνισος αγώνας δρόμου μέχρι να το πιάσεις και να σταματήσεις.

8. Anemone Clock

Όσο και αν η ανεμώνη ανθίσει, άγριο ξύπνημα θα μυρίσει. Μη ξεγελαστείς από τα χαρούμενα της χρώματα γιατί όταν πάρει μπρος θα χοροπηδά σε όλο το δωμάτιο και θα την ψάχνεις. Για να βγάλει το σκασμό θα πρέπει να σηκωθέις να τη βρείς και πατήσεις τα κουμπιά. Αν έχεις όρεξη για ύπνο μετά από αυτά, τι να πω; Περαστικά!

9. Kuku Alarm Clock

Αν το Σέικ είναι το αγαπημένο του μπαμπά, το Κούκου θα γίνει το αγαπημένο της γιαγιάς. Κάθε πρωί θα της γεννά αυγά και για να βγάλει η κότα το σκασμό πρωινιάτικα θα πρέπει να της τα γυρίσει για να τα κλωσήσει.

10. Drill Sergeant

Αθάνατε ΕΣ! Καιρό είχα να ακούσω αγριοφωνάρες και παραγγέλματα. Θα κάνει «Ημιανάς»; Όχι! «Παρσιαααστε Αρμ»; Όχι. Δυστυχώς είναι στα αγγλικά: "You piece of shit, god damn, mf vc"! Οι υπόλοιπες λειτουργίες είναι στάνταρ με πρόβλεψη ραδιόφωνο για το γερμανικό σκοπέτο.





πηγή

No response to “Ενοχλητικά ξυπνητήρια”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails