Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οι πιο κωμικοτραγικές δίαιτες όλων των εποχών




Μήπως έχετε ακούσει για τη διάτα της παλαιολιθικής εποχής; Πόσες θερμίδες χάνει κανείς με τη δίαιτα του ύπνου ή της μίας ανάσας; O Crazy Greek blogger απαντάει σε όλα αυτά και παρουσιάζει τις πιο γελοίες δίαιτες που έχουν υπάρξει ποτέ.

Δίαιτες υπάρχουν πολλές αλλά σαν αυτές που θα διαβάσετε πιο κάτω ελάχιστες!




Η δίαιτα του κυνηγού τροφοσυλλέκτη

Οι υπέρμαχοι της δίαιτας αυτής προτείνουν το εξής επιχείρημα: Οι ανθρώπινοι πληθυσμοί της Παλαιολιθικής περιόδου ήταν απαλλαγμένοι από καρκίνο, Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές ανακοπές και όλα τα κακά του σύγχρονου τρόπου ζωής. Βασισμένοι στη θεωρία της επιστροφής στη φύση λοιπόν, προτείνουν μια δίαιτα βασισμένη σε ακατέργαστα τρόφιμα όπως φιλέτα κρεάτων, ψάρια, καρπούς και λαχανικά . Δημητριακά, επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, ζάχαρη και βούτυρα απαγορεύονται. Το ότι οι άνθρωποι της Παλαιολιθικής περιόδου δεν ξεπερνούσαν τα 33 χρόνια προσδόκιμο ζωής στης γέννηση και τα 39 σε ηλικία 25 ετών (συνολικά 54) δεν τους έχει απασχολήσει.



Η δίαιτα του Φλέτσερ

Πιστοί στη ρήση του Οράτιου Φλέτσερ που έζησε στις αρχές του 20 αιώνα ότι «η φύση θα απορρίψει όποιον δε μασήσει» οι Φλετσερικοί μασούν την τροφή τους 32 φορές πριν την καταπιούν. Όταν τελειώσει το μάσημα, γέρνουν το κεφάλι τους προς τα πίσω ώστε ο πολτός να κυλήσει προς το λαιμό. Ότι δεν κυλάει απορρίπτεται δια της γνωστής μεθόδου. Αλλά μυστικά της δίαιτας αυτής είναι ότι δεν πρέπει να τρώμε όταν είμαι θυμωμένοι ή λυπημένοι. Για τροφές φυσικά ούτε λόγος. Τρώμε όποτε γουστάρουμε.

Η δίαιτα της μιας -λέμε τώρα- ανάσας

Δυστυχώς, δεν έχουν ζήσει πολλοί, τουλάχιστον όχι χωρίς παρενέργειες, μετά από μια τέτοια δίαιτα για να μας καταθέσουν την εμπειρία τους αλλά η δίαιτα του κοπανιστού αέρα φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα. Στην πραγματικότητα έχουν πεθάνει και δυο τρεις.

Αν εξαιρέσουμε αυτό το γεγονός, εκτός του ότι σου έρχεται πάμφθηνα τρώς και ότι γουστάρεις για αντιστάθμισμα: Αέρα κοπανιστό δηλαδή ανάσες για μέρες και μετά τσακίζουμε τα χάμπουργκερ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Η ιδέα είναι ότι ο οργανισμός μας μπορεί να πάρει ενέργεια από τον ήλιο -όπως οι ντοματιές δηλαδή- και τα υπόλοιπα να τα φτιάξει μόνος του. Όπως είπε και ο μεγάλος ινστρούκτορας Μίστερ Μιγιάγκι στο Καράτε Κιντ, «Εισπνοή… Εκπνοή…»

Η υπνοδίαιτα

Εδώ χάνουμε κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική και χωρίς καθόλου δίαιτα. Η αρχή στην οποία στηρίζονται όλες οι υπνοδίαιτες είναι απλή: Όσο περισσότερο κοιμόμαστε τόσο λιγότερο χρόνο έχουμε στη διάθεση μας για φαγητό. Στις ακραίες μορφές της δίαιτας αυτής γίνεται χρήση ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών ώστε να διευρύνονται οι ώρες του ύπνου. Οι ίδιες δίαιτες, υποστηρίζουν οι ειδικοί, μπορούν να μας βοηθήσουν κάποιον να κόψει το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Οι υπνοδίαιτες φαίνεται πως έχουν αναπτυχθεί στη δεκαετία του 1970, όταν οι γοφοί του Έλβις Πρίσλεϊ άρχισαν να λυγίζουν υπό το βάρος της κοιλιάς του.

Η δίαιτα της Βίβλου

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η ορθόδοξη νηστεία είναι μια αρκετά διαδεδομένη δίαιτα στο εξωτερικό. Μάλιστα υπάρχει και η σχετική βιβλιογραφία. Στην ακραία της μορφή περιλαμβάνει 40 ημέρες αποχής από οποιουδήποτε είδος κρέατος, γαλακτομικού, ελαίων και ψαρικών. Επίσης αντίθετα με τη δική μας νηστεία απαγορεύονται τα θαλασσινά. Τι επιτρέπεται; Μόνο φυτικές τροφές, καρποί και φυσικά νερό. Πάλι καλά!

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι ο «εφευρέτης» της δίαιτας Δρ Τζόρνταν Ρούμπιν προτείνει 2 έως 5 λεπτά πνευματικής άσκησης ημερησίως ή όποτε νιώθει πείνα. Η πνευματική άσκηση δεν είναι τίποτα άλλο από… προσευχές. Μόνο αν πρέπει να κοινωνήσουμε μετά δεν αναφέρει με οίνο και άρτο.

Φρουτοφαγία

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πάμε μια μέρα στη λαϊκή και σηκώνουμε ότι φρούτο βρούμε μπροστά μας.

Οι επιστημονικές αποδείξεις για την επιτυχία της δίαιτας αυτής βρίσκονται στο Βιβλίο της Γένεσης. Ανάμεσα στα οφέλη αναφέρονται η έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου, βιταμίνης D, των περισσοτέρων βιταμινών Β, ασβεστίου, πρωτείνης απαραίτητη για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού και λιπαρών για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον διάφοροι επιστημονικοί οργανισμοί.




No response to “Οι πιο κωμικοτραγικές δίαιτες όλων των εποχών”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails