Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι 10 εντολές της Μαφίας




Τον Νοέμβριο του 2007 η Αστυνομία της Σικελίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τη Λίστα με τις Δέκα Εντολές στο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου Salvatore Lo Piccolo….κάτω από κάθε Εντολή υπήρχαν σημειώσεις σε άγνωστη γλώσσα – σ.σ. ελληνικά ήταν- που εικάζουν πως γράφτηκαν από κάποιον δυσαρεστημένο υπομαφιόζο που κρατούσε μούτρα γιατί δεν πήρε προαγωγή




1. Κανείς δεν μπορεί να αυτοσυστηθεί σε μέλος της Οργάνωσης. Μπορεί να σε συστήσει μόνο ένας τρίτος με κάρτα μέλους, επίσης.

Πονοκεφάλιασα για να βγάλω άκρη με το παζλ, υποθέτω πως μόνο η πρώτη φορά που βρέθηκαν δυο για να φτιάξουν το καταστατικό θα ήταν η στριμόκωλη και –χωρίς αμφιβολία- αμήχανη, μέχρι να συστηθεί ένας πρώτος. Αλλά εφόσον δεν υπήρχε-ακόμη-κατασταστικό, καμία παράβαση.



2. Ποτέ δεν κοιτάζεις τις συζύγους των φίλων.

Κανένα πρόβλημα αν δεν είναι φίλοι ή αν οι σύζυγοι είναι φτυστές η Amy Winehouse (καλά, ξέρω πως υπάρχουν και kinky περιπτώσεις ανάμεσα στους αναγνώστες του Men24). Kανένα πρόβλημα επίσης εάν δεν είναι σύζυγοι αλλά απλά συνοδοί στις οποίες δεν απαιτείται η απόδοση σεβασμού (βλ.Κανόνα 7)



3. Ποτέ δεν πρέπει να σε δουν με αστυνομικό

Εlementary. Εκτός κι αν αυτός είναι νεκρός ή εσύ με χειροπέδες.Ή αυτός κρατάει χειροπέδες κι εσύ νεκρός.Ή εσύ κι αυτός ξεβράκωτοι με χειροπέδες στο κρεβάτι, οπότε πάλι νεκρός (too kinky).



4. Δεν εμφανίζεσαι δημόσια σε pubs και clubs

Παρά μόνο αν αυτά ανήκουν στην Οργάνωση ή αν εμφανίζεσαι ιδιωτικά (το αντίθετο του «δημόσια») , δηλαδή μεταμφιεσμένος σε Τάκη Ζαχαράτο οπότε πάλι νεκρός (αυτό κι αν είναι kinky)



5. Θα είσαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για την Οργάνωση, ακόμη και την ώρα που γεννάει η γυναίκα σου.

Η παρουσία σου δίπλα στη γυναίκα σου είναι απαραίτητη την ώρα του γάμου και της σπερματέγχυσης, για να το θέσω πολιτικά ορθά. Μετά ουδείς αναντικατάστατος, οπότε piece of cake.



6. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις με άλλα μέλη της Οργάνωσης πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις :

α) αυτός που σε περιμένει είναι ήδη νεκρός άρα δεν μπορεί να γίνει ραντεβού μόνο με έναν

β) εσένα σε ξεπάστρεψαν καθ’οδόν , άρα δικαιολογημένα απών

γ) να σου ζήτησαν ραντεβού σε club ή pub που δεν ανήκει στην Οργάνωση, οπότε κώλυμα λόγω Κανόνα 4

δ) την ώρα που πηγαίνεις για τη συνάντηση σε ζητά επειγόντως αλλού η Οργάνωση, οπότε κώλυμα λόγω Κανόνα 5 (σκατά οργάνωση, μια εδώ, μια εκεί…)

ε) έντονων καιρικών φαινομένων και πυρηνικής καταστροφής



7. Στις συζύγους φερόμαστε απαρέγκλιτα με τον αρμόζοντα σεβασμό.

Ειδικά των άλλων. Και στη δική μας μπορούμε να φερόμαστε ανάλογα, αρκεί να μη κάνει λάθος στις παντόφλες, στη ζάχαρη του espresso , στη θερμοκρασία του νερού στη μπανιέρα , στο αψεγάδιαστο ψήσιμο του steak , στο σωστό δίπλωμα-τοποθέτηση της εφημερίδας στο τραπέζι , στην τέλεια τσάκιση του παντελονιού και στην σιωπή την ώρα που ντύθηκες σένια και βγαίνεις για να συναντήσεις την μη σύζυγο, για να το θέσω πολιτικά ορθά.



8. Όταν σου ζητάνε οποιαδήποτε πληροφορία, καμιά απάντηση πλην της αλήθειας δεν είναι αποδεκτή.

Δηλαδή αυτό πρέπει να το σχολιάσω τώρα; Επειδή αυτοί γράφαν και καμιά μ@λ@κί@ για να τους βγει Δεκάλογος, πάλι εγώ θα την πληρώσω;



9. Ποτέ δεν παίρνεις χρήματα που ανήκουν σε άλλα μέλη της Οργάνωσης ή στις οικογένειές τους.

Εκτός και αν τους πείσεις με ακλόνητα επιχειρήματα να σου τα μεταβιβάσουν αυτοί ή αν αναφερόμαστε σε άλλα υλικά αγαθά πλην χρημάτων, τα οποία κωλύομαι να κατονομάσω επίσης για λόγους πολιτικής ορθότητας. Τελικά αυτός ο Δεκάλογος ή από ηλίθιο γράφτηκε ή από κάποιον ασκούμενο δικηγόρο που ήθελε να τους σπάσει τα νεύρα. Στην οικοδομή μας καλύτερο κανονισμό έχουμε.



10. Δεν γίνονται δεκτοί στην Οργάνωση όσοι : α) έχουν μπατζανάκη ή άλλου βαθμού συγγένειας αστυνομικό β) είναι άμεσα συγγενείς πρώτου βαθμού ήδη μέλους γ) έχουν βίαιη ή κακή συμπεριφορά και δ) δεν πιστεύουν και δεν υιοθετούν ηθικές αρχές και αξίες.

Ξεκινώντας το αρθράκι νόμιζα ότι για την Cosa Nostra μιλούσαμε κι όχι για εισαγωγικές εξετάσεις στην Mονή Βατοπαιδίου ή στο κλαμπ των 300. Πάλι λάθος έκανα boss ;

* (τον Νοέμβριο του 2007 η Αστυνομία της Σικελίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τη Λίστα με τις Δέκα Εντολές στο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου Salvatore Lo Piccolo….κάτω από κάθε Εντολή υπήρχαν σημειώσεις σε άγνωστη γλώσσα – σ.σ. ελληνικά ήταν- που εικάζουν πως γράφτηκαν από κάποιον δυσαρεστημένο υπομαφιόζο που κρατούσε μούτρα γιατί δεν πήρε προαγωγή )



πηγή


No response to “Οι 10 εντολές της Μαφίας”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails