Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Οι ροκ σταρ της φυλακής




Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες αλλά κάποιοι ροκ σταρ έχουν αντίθετη άποψη. Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους ίδιους και στην καριέρα τους φρόντισαν να τα τιμήσουν όσο το συχνότερο δυνατόν.




Pete Doherty



Τα προβλήματα του συμπαθούς Pete Doherty με το νόμο είναι πολλά: Τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στα αστυνομικά τμήματα είτε για να παρουσιαστεί δικαιολογόντας τις αναστολές του είτε για κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά άμεσα (κατοχή, χρήση, διακίνηση) ή έμμεσα (οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, οδήγηση χωρίς άδεια, παραβίαση αναστολής).

Η πρώτη, ωστόσο, εμπλοκή του με το νόμο δε σχετίζεται με ναρκωτικά και για να την καταλάβει κανείς θα πρέπει να γνωρίζει τη σχέση έρωτα-μίσους με τον Carl Barât με τον οποίο έφτιαξαν τους Libertines και γνώρισαν τεράστια επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας.

Στα πλαίσια της σχέσης αυτής και καθώς οι Libertines ήταν στην Ιαπωνία για συναυλίες (ο ίδιος είχε ήδη αποχωρήσει), ο Doherty εισέβαλε στο διαμέρισμα του Barât και έκλεψε μια παλιά κιθάρα και ένα φορητό υπολογιστή.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2003 καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση αλλά τελικά η ποινή μειώθηκε στους 2 μήνες.

Στις 8 Οκτωβρίου αφέθηκε ελεύθερος. Μετά από αρκετές φυλακίσεις, η δική του περιγραφή για την εμπειρία ήταν τέσσερις λέξεις: «Πολλοί κρατούμενοι και Ράδιο 4».

Ian Brown

Κανονικά, ο αντιπαθής Ian Brown θα έπρεπε να συλλαμβάνεται μετά από κάθε συναυλία. Η μάλλον πριν καν την ξεκινήσει. Ειδικά στη σόλο περίοδο της καριέρας του, η αγαπημένη του συνήθεια ήταν να προκαλεί και να πλακώνεται στο ξύλο με το κοινό του.

Στην πραγματικότητα έφτασε πολύ κοντά στη φυλάκιση όταν έκανε κάτι ανάλογο σε μια συναυλία στο Σαν Φρανσίσκο το 2005. Τότε, όμως, δεν του αποδόθηκαν κατηγορίες.

Ο λόγος για το οποίο βρέθηκε πίσω από τα σίδερα ήταν η επίθεση σε μια αεροσυνοδό το 1998. Με ένα πλαστικό μαχαίρι απείλησε ότι θα της κόψει τα χέρια και ενώ το αεροπλάνο ήταν στον αέρα.

Η επακόλουθη σύλληψη και καταδίκη του πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα Graffiti στο Μάντσεστερ με παραλλαγές του συνθήματος «Free Ian Brown». Σε μια συνέντευξη περιέγραψε τους τέσσερις μήνες που πέρασε πίσω από τα κάγκελα ως εξής: «Σε τέσσερις μήνες στο Strangeways είδα περισσότερα ναρκωτικά από ότι σε όλη μου τη ζωή.»

Axl Rose

Σαν νεαρός ρόκερ, ο Axl Rose ήταν ένας καθ’ έξιν ταραχοποιός με τουλάχιστον 20 συλλήψεις στο ενεργητικό του, οι περισσότερες για χρήση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο και βίαιη συμπεριφορά. Ο τελευταίος σταθμός στην «καριέρα» του ήταν η Σουηδία. Στις 27 Ιουνίου 2006 συνελήφθη στην Στοκχόλμη με την κατηγορία της επίθεσης κατά ενός υπαλλήλου του ξενοδοχείου που διέμενε. Αφού πέρασε μια νύχτα σε κρατητήριο αλκοολικών δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 6 χιλιάδων δολαρίων. Η καλοκαιρινή περιοδεία των Guns ‘n’ Roses συνεχίστηκε κανονικά.

James Brown

Στην ηλικία των 16 καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία και πέρασε δύο χρόνια σε αναμορφωτήριο ανηλίκων και ένα χρόνο στη φυλακή. Το 1988 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης. Εξέτισε τρία. Ωστόσο, η πιο βίαια περίοδος της ζωής του James Brown ήταν οι δεκαετίες του 1990 και 2000: Συνελήφθη επανειλημμένα για οικιακή βία, κατηγορήθηκε για βιασμό σε μια υπόθεση που δεν προχώρησε εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών, ενεπλάκη σε καταδίωξη αυτοκινήτου με πυροβολισμούς και τελικά καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1000 δολαρίων για επίθεση κατά της τρίτης γυναίκας τους Tomi Rae Hynie.

Tommy Lee

Ο Tommy Lee ήταν κάθε άλλο παρά «καλό παιδί» και συνήθως πλακωνόταν με συναδέλφους ροκ σταρ. Μέχρι που το 1998 αποφάσισε να επιτεθεί κατά της γυναίκας τους, της Pamela Anderson, τη στιγμή που η ίδια κρατούσε στην αγκαλιά της το γιο τους. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις μήνες «διακοπές» σε φυλακή των ΗΠΑ.

Πολύ κοντά στα κάγκελα αλλά όχι από πίσω

George Michael

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Στις 7 Απριλίου 1998, ο George Michael επισκέπτεται τις δημόσιες τουαλέτες του Λος Αντζελες, βλέπει ένα όμορφο αγόρι και παίζει το γνωστό παιχνίδι «αν θα σου δείξω το δικό μου, θα μου δείξεις το δικό σου, και όταν μου το δείξεις θα…» Τελικά το όμορφο αγόρι λεγόταν Μαρτσέλο Ροντρίγκεζ και ήταν αστυνομικός. Ο George Michael δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για κάτι αντίστοιχο της προσβολής της δημοσίας αιδούς και καταδικάστηκε σε 810 δολάρια πρόστιμο και 80 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει οι «επιστήμονες» αστυνομικοί και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στη ιστορία ήταν το δημιουργικό ταλέντο του Τζορτζ που τους έκανε ρόμπα με ένα μόνο βίντεο. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Ματρσέλο Ουφενβάνκεν δηλαδή Μαρτσέλο ο Υπερμ$%$κας.

Johnny Cash

Το 1965, ο θρύλος της κάντρι Τζόνι Κας συνελήφθη στο Ελ Πάσο με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Στη βαλίτσα του βρέθηκαν εκατοντάδες χάπια αμφεταμινών και ηρεμιστικά. Επειδή τα χάπια αυτά ήταν συνταγογραφημένα καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκισης με αναστολή και υποχρεώθηκε να καταβάλλει 1000 δολάρια.

Willie Nelson

Ένας άλλος θρύλος της κάντρι, ο Willie Nelson καταδικάστηκε σε πρόστιμο 32 εκατομμυρίων δολαρίων για φοροδιαφυγή. Τελικά συμβιβάστηκε για 16 εκατομμύρια και αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ «The IRS Tapes — Who'll Buy My Memories» ώστε να εξοφλήσει το χρέος.

Kid Rock

Ο Robert James Ritchie, γνωστός ως Kid Rock, εκτός από καλή φωνή έχει και βαρύ χέρι. Από τις διάφορες επιθέσεις που έχουν γίνει γνωστές, ξεχωρίζουν αυτές κατά του Tommy Lee στα MTV Video Music Awards του 2007 και η επίθεση στο DJ Jay Campos που του κόστισε 575 χιλιάδες δολάρια.

Marilyn Manson

Το 2001, ο Marilyn Manson κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση κατά του Joshua Keasler ενός υπεύθυνου ασφαλείας. Τελικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πρόστιμο 4 χιλιάδων δολαρίων.

Mick Jagger

Το 1967, ο Mick Jagger και ο Keith Richards καταδικάστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών που είχαν αγοράσει στην Ιταλία. Η αρχική ποινή τρίμηνης φυλάκισης που επιβλήθηκε στο Jagger ανεστάλη μετά από έφεση.

Jack White

Στις 13 Δεκεμβρίου 2003, ο Jack White των White Stripes συνελήφθη με τη κατηγορία της επίθεσης κατά του Jason Stollsteimer, τραγουδιστή των Von Bondies. Ευτυχώς για τον ίδιο και το πετυχημένο ντουέτο των White Stripes γλύτωσε τη φυλακή και καταδικάστηκε μόνο σε παρακολούθηση μαθημάτων ελέγχου θυμού και πρόστιμο 750 δολαρίων.





πηγή

No response to “Οι ροκ σταρ της φυλακής”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails