Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

5 άνθρωποι και οι παράξενες ιδιαιτερότητες τουςΠολλοί από εμάς έχουμε δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου οι χαρακτήρες απλά φαντάζουν εξωπραγματικοί. Αρκετοί απ’ αυτούς όμως βρίσκονται ανάμεσα μας και είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν και εμάς.
1. Dora Guttermaν


Όταν γεννήθηκε, η Dora, ένα εβραϊκό κορίτσι από τη Νέα Υόρκη, ήταν καλυμμένη από λεπτή τρίχα, η οποία έγινε παχύτερη και πυκνότερη μέσα στις επόμενες βδομάδες. Μέχρι το 1930, η μικρή Ντόρα βρισκόταν σε έκθεση κερδίζοντας 300 δολαρια εβδομαδιαίως. Το 1930 αποφάσισε να αφαιρέσει μόνιμα την γενειάδα της. Επισκέφτηκε μια κλινική ηλεκτρόλυσης και πέρασε πολλές ώρες κάτω από τη βελόνα - αλλά ματαίως. Η γενειάδα της «φύτρωσε» πίσω εξίσου πυκνά όπως ήταν πριν από την επεξεργασία. Παραιτούμενη στη μοίρα της έζησε τα επόμενα χρόνια της ζωής της στο Brooklyn.


2. Jane W. (or Mary A.) Devere


Η Jane γεννήθηκε στο Κεντάκυ, περίπου το 1859. Στις 8 Οκτωβρίου 1883, παντρεύτηκε τον καπετάνιο J.W. Devere, ένα σόουμαν. Η γενειάδα της, που έφθασε σε 14 ίντσες στη μακρύτερη τρίχα της, κρατά ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μακρύτερη γενειάδα που ανήκει σε μια γυναίκα. Ήταν επίσης ακροβάτης και γοητεύτρια. Στις 18 Ιουνίου 1912 υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε.


3. Clara "Dolly" Scott


Η Clara γεννήθηκε στο Καναδά το 1919. Το μικροσκοπικό σώμα της (ύψους μόλις 0.9 μέτρα) ακινητοποιήθηκε εντελώς λόγω της αγκύλωσις των ενώσεών. Μόνο η δεξιά μεριά της ήταν λειτουργική. Η ίδια υποστήριξε ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη με γρίπη ενώ ήταν έγκυος, και προκειμένου να μείνει ζωντανή είχε απορροφήσει υπερβολικό ασβέστιο από το σώμα της μητέρας της. Η Clara παντρεύτηκε τρεις φορές και πέθανε στις 28 Απριλίου 1991.


4. William "Bill" Durks


Ο William γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1913, από κανονικούς γονείς, και είχε τέσσερα κανονικά αδέρφια. Έπασχε από τη frontonasal δυσπλασία, ένα γενετικό πρόβλημα που εμφανίζεται όταν τα δύο μισά του προσώπου του εμβρύου αποτυγχάνουν να ενωθούν εντελώς. Είχε ένα βαθιά διασπασμένο χείλι και μία μύτη μοιρασμένη στα δύο όπου κάθε μισό είχε μόνο ένα ρουθούνι. Επιπλέον, γεννήθηκε και με τα δύο μάτια σφαγισμένα κλειστά, τα οποία άνοιξαν χειρουργικά όταν ήταν μικρό αγόρι. Εντάχθηκε στο freak show όταν ήταν 40 χρονών. Εκεί γνώρισε και την γυναίκα του, την Mildred "Milly" Durks – γυναίκα με δέρμα αλιγάτορα- με την οποία έζησε πολλά χρόνια μέχρι που πέθανε στις 7 Μαΐου 1975.


5. Betty Lou Williams


Η Betty Lou Williams γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1932 στο Άλμπανυ, Γεωργία. Η Betty ήταν πολύ όμορφη και γενναιόδωρη επίσης. Ανατομικά, ήταν τέλεια, εκτός από το παρασιτικό δίδυμό της, το οποίο αποτελούταν από δύο πόδια και έναν βραχίονα με τρία δάχτυλα. Οι γιατροί έκριναν ότι ήταν απολύτως υγιείς και ότι θα μπορούσε να ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Δυστυχώς όμως υπέστη μια σοβαρή κρίση άσθματος και πέθανε όταν ήταν 23 μόνο χρονών.

πηγή


One response to “5 άνθρωποι και οι παράξενες ιδιαιτερότητες τους”

Ανώνυμος είπε...

Kai meta diamartiromaste. Ygeia panw apo ola aderfia. Yparxoun kai xeirotera

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails