Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Sites για… ταινιόφιλους




Υπάρχουν πολλά sites με θέμα την έβδομη τέχνη, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, ορισμένα ξεχωρίζουν. Στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε ορισμένα από τα καλύτερα -εγχώρια και μη-, ώστε να μάθετε αν αξίζει τελικά να δείτε “εκείνη την ταινία” στον κινηματογράφο ή σε DVD, καθώς και να ανακαλύψετε νέες ή -ίσως το σημαντικότερο- παλιές ταινίες που δεν γνωρίζατε και θα άξιζε να δείτε.



Ως βασικό site, με το οποίο "ανοίγουμε" τον κατάλογό μας, επιλέξαμε το twitch, την πλέον επαγγελματική και σοβαρή προσπάθεια όσον αφορά έναν ας πούμε... περίεργο συνδυασμό ταινιών, που σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως "mainstream". Σε αυτό μπορεί κανείς να βρει reviews, previews, συνεντεύξεις, βιντεοκλίπ, τρέιλερ και αφιερώματα από ταινίες cult, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και anime, καθώς και πολλά "διαμάντια" μη αμερικανικής προέλευσης (με περισσότερη έμφαση σε ασιατικές παραγωγές, που σπάνια φτάνουν ως τα μέρη μας).

Μοναδική απορία μας, που θεωρούμε ότι μειώνει σημαντικά το... status του twitch στα μάτια μας, το γιατί δεν συμπεριλαμβάνει παρουσιάσεις του "Μεγάλου Μεγιστάνα των Νίντζα" ή της "Επίθεσης του Γιγαντιαίου Μουσακά" (που αποτελούν τις πλέον χαρακτηριστικές και αναγνωρισμένες ελληνικές cult προσπάθειες). Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας όμως!



>> Athinorama.gr
Τι παίζει στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα; Τι έγινε στα Όσκαρ; Αυτά και άλλα (πάρα) πολλά μπορείτε να βρείτε στο ανανεωμένο portal του αγαπημένου μας περιοδικού

>>
Filmcritic.com
Ένα από τα απλούστερα όσον αφορά στην εμφάνιση και την ευκολία πρόσβασης sites με θέμα τις ταινίες, το οποίο στην πρώτη σελίδα του παρουσιάζει άμεσα και εν συντομία βαθμολογίες για τις τελευταίες κυκλοφορίες σε κινηματογράφο και DVD. Προχωρώντας πιο βαθιά, με μία αναζήτηση από το σχετικό πλαίσιο που παρέχει, αποκτά κανείς πρόσβαση σε περισσότερα από 8.500 reviews ταινιών!

>> IMDB.com
Εντάξει, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους περισσότερους, όμως αρκετοί εξακολουθούν να αγνοούν την ύπαρξη της IMDB - Internet Movie Data Base, όπως είναι το πλήρες όνομά της. Θέλετε πληροφορίες για οποιαδήποτε ταινία υπάρχει στον πλανήτη; Σενάριο, έτος κυκλοφορίας, πρωταγωνιστές, σκηνοθέτη; Αυτό είναι το πρώτο (αλλά μάλλον, όχι και το τελευταίο) site που θα πρέπει να κοιτάξετε.

>> MetaCritic.com
Το Metacritic είναι ένα "meta-site" που αντλεί πληροφορίες από δεκάδες άλλα sites με παρουσιάσεις και υπολογίζει τους μέσους όρους των βαθμολογιών. Έτσι, είναι πιο αντικειμενικό από ένα μόνο site και επιτρέπει στο χρήστη να δει με μια ματιά "τι πιστεύουν οι περισσότεροι κριτικοί". Η θεματολογία του όμως δεν περιορίζεται στις ταινίες, αλλά επεκτείνεται σε παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, μουσική και βιβλία κ.ά.

>> MovieReviews.com
Τι θα μπορούσε να αποτελεί τη βασική ύλη ενός site που ακούει στο όνομα "Movie Reviews"; Ακριβώς αυτό, και το movie reviews δεν κάνει την έκπληξη... Πρόκειται, όπως δηλώνει και το όνομά του, για ένα καλό και αξιόπιστο σημείο, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει παρουσιάσεις και να δει βαθμολογίες για τελευταίες ή παλαιότερες ταινίες.

>> MovieReviews.gr
Γιατί όμως να επισκεφθεί κανείς το moviereviews.com, όταν υπάρχει ένα αντίστοιχο -και συνώνυμο- ".gr" site; Το moviereviews.gr είναι μια πολύ καλή εγχώρια προσπάθεια, ενώ μας φάνηκε πολύ θετικό το ότι, αντίθετα με παραπλήσια sites, δίνει την ίδια σημασία σε καλές, κλασικές ταινίες όσο και στις “τελευταίες κυκλοφορίες”.

>> Movies.com
Νέα, ειδήσεις, παρουσιάσεις και τρέιλερ ταινιών σε ένα κάπως πιο “εμπορικό” site από τα παραπλήσια, που μοιάζει να δίνει στα "Top10" την ίδια έμφαση με τις ίδιες τις ταινίες.

>> MRQE.com
Η IMDB είναι μια βάση πληροφοριών για κάθε ταινία που κυκλοφορεί, με τυπικά στοιχεία για τους συντελεστές της - ας πούμε, το τεχνικό κομμάτι των ταινιών. Η MRQE είναι το ακριβώς αντίθετο, αφού, όπως δηλώνει το πλήρες όνομά της, Movie Review Query Engine, είναι μια αντίστοιχη προσπάθεια που, όμως, επιτρέπει την αναζήτηση ανάμεσα σε πλήθος reviews για πολλές ταινίες, εστιάζοντας περισσότερο στο "αποτέλεσμα", δηλαδή στο αν, τελικά, αξίζει να δείτε μια ταινία.

>> MyFilm.gr
Από τις γνωστότερες ελληνικές προσπάθειες, το myFilm.gr είναι κάπως πιο "mainstream" απ’ ό,τι θα περιμέναμε - χωρίς αυτό να είναι κακό. Και αποτελεί ένα από τα πρώτα "εγχώρια" σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για να ενημερωθεί σχετικά με οποιαδήποτε ταινία - αν και εδώ δίνεται περισσότερη έμφαση στις "νέες κυκλοφορίες".

>> Rogerebert.com
Το blog του γνωστότερου κριτικού κινηματογράφου Roger Ebert, που έχει "θάψει" ουκ ολίγες ταινίες στην καριέρα του και τον οποίο εμπιστεύονται τυφλά δεκάδες χιλιάδες ταινιόφιλοι, αλλά και μισούν αφάνταστα δεκάδες χιλιάδες άλλοι!

>> RottenPotatoes.com
Σας άρεσε η ιδέα του Metacritic, αλλά κρίνετε την προσέγγισή του κάπως περιορισμένη ή ότι χάνεται στην προσπάθειά του να καλύψει τα πάντα; Το Rotten Tomatoes είναι για εσάς, αφού σε αυτό αναρτώνται οι μέσοι όροι των reviews ταινιών από γνωστούς δημοσιογράφους του χώρου, αλλά αποκλειστικά και μόνο για ό,τι αφορά τις ταινίες - ούτε παιχνίδια, ούτε βιβλία, ούτε οτιδήποτε άλλο. Και, ναι, το όνομά του το έχει πάρει από τις... σάπιες ντομάτες (και λοιπά ζαρζαβατικά!) που πετούσαν στο παρελθόν οι θεατές στους ηθοποιούς που δεν έπαιζαν καλά το ρόλο τους!

>> MoviesCult.gr
Κλείνουμε με τον καλύτερο τρόπο, τη Movies Cult, μία επίσης ελληνική προσπάθεια, που ξεχωρίζει τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το πρωτότυπο όνομά της - αφού όχι μόνο σημαίνει "Η λατρεία/το δόγμα/η αίρεση των ταινιών", αλλά παραπέμπει και στις cult ταινίες, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ύλης του site.


blogotsarka.gr



6 Responses to “Sites για… ταινιόφιλους”

Ανώνυμος είπε...

Hello there! This article could not be written any better!
Looking at this article reminds me of my previous roommate!
He continually kept preaching about this.
I am going to send this article to him. Pretty sure he's going to have a very good read. I appreciate you for sharing!

Here is my site :: gratis cam to cam sex

Ανώνυμος είπε...

Howdy just wanted to give you a quick heads up.
The text in your post seem to be running off the screen in Opera.
I'm not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I'd
post to let you know. The layout look great though! Hope
you get the problem resolved soon. Cheers

My page; vakantiehuizen

Ανώνυμος είπε...

Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace,
when i read this post i thought i could also create
comment due to this sensible post.

my web-site site

Ανώνυμος είπε...

Do you have any video of that? I'd care to find out more details.

Have a look at my weblog: huis huren frankrijk :: huishurenfrankrijk.wordpress.com ::

Ανώνυμος είπε...

It's impressive that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our dialogue made at this place.

Feel free to surf to my web blog: vakantiehuisjes frankrijk ()

Ανώνυμος είπε...

Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web site?
The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided
bright clear idea

Look into my blog post - vakantiehuisjes frankrijk

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails