O Crazy Greek blogger ακολουθεί την πορεία του δικηγόρου Μαρκ Ντρέιερ, του ανθρώπου που κατάφερε να ξεγελάσει τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, "τσεπώνοντας" πολλά εκατομμύρια.
Η ταραγμένη προσγείωση του ιδιωτικού τζετ στο αεροδρόμιο του Τορόντο πασάλειψε με ένα νευρικό χαμόγελο το πρόσωπο του υπερκινητικού Μαρκ Ντρέιερ.
Έφτιαξε το κολάρο του πουκαμίσου του, έσφιξε τον κόμπο στην γραβάτα του, έκλεισε το μάτι στο καθρέφτη και με μια απόκοσμη σιγουριά που διέλυε τις αμφιβολίες κατέβηκε τα σκαλιά του τζετ αναπνέοντας τον επουλωτικό σαν χάδι αέρα της καναδικής πόλης.
Ο οδηγός με την επιτηδευμένη ευγένεια του σε εγρήγορση άνοιγε μεγαλοπρεπώς την πόρτα στην δωδεκάμετρη λιμουζίνα.
Με το δέρμα του χρυσωμένο από τον ήλιο που τον έλουσε στην Αγκίλα, τις γκρίζες ανταύγειες στα μαλλιά του να πραγματοποιούν μια θελκτική αντίθεση και τα μάτια του «κλεφτόθωρα» σαν του λύκου που οσμίζεται το θήραμα του κατέφτασε στον πύργο της Xerox!
Ο Ντρέιερ εισερχόταν στα γραφεία ενός εκ των μεγαλυτέρων hedge funds(tα hedge funds είναι επενδυτικές εταιρίες οι οποίες συγκεντρώνουν χρήματα από επενδυτές και τα επενδύουν σε διάφορα στοιχεία ενεργητικού) του Καναδά.
Τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια του Ontario Teachers’ Pension Plan λίγωσαν τον Ντρέιερ και το ραντεβού του με το δικηγόρο, Μάικλ Πάντφιλντ είχε οριστεί για να ιχνηλατήσουν τα επενδυτικά εδάφη.
Μόλις ο 58χρονος άδειασε με ιταλική ταχύτητα στο στομάχι του έναν εσπρέσο ζήτησε από τον Πάντφιλντ μια επαγγελματική του κάρτα και έφυγε προφασιζόμενος ασθένεια.
Ο Ντρέιερ μόλις είχε καταφτάσει από την Αγκίλα στο Τορόντο με ιδιωτικό τζετ για ένα καθοριστικό ραντεβού από το οποίο «δραπέτευε» σε μερικά λεπτά με μια χονδροκομμένη δικαιολογία.
Κατευθύνθηκε αμέσως στο αεροδρόμιο όπου ζήτησε να χαλαρώσει στο λόμπι μέχρι να ετοιμαστεί και πάλι το τζετ για να επιστρέψει στην βάση του, αυτή την φορά το Μανχάταν.
Για περίπου μία ώρα ο Ντρέιερ με απαρασάλευτη επιμονή παρακολουθούσε με μοναστηριακή προσήλωση κατάσκοπου την είσοδο του λόμπι. Αδιάφοροι στα μάτια του άνθρωποι εισέρχονταν μέχρι να κλέψει την ματιά του ένας καλοντυμένος γιάπις.
Ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund, Fortress, Χάουαρντ Στέινμπεργκ. Μιας επενδυτικής εταιρείας της Νέας Υόρκης που είχε συγκεντρώσει 34 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία λιγουρευόταν ο Ντρέιερ.
Οι δυο άνδρες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στην ζωή τους. Είχαν ανταλλάξει όμως μια σειρά εγγράφων με τα οποία ο Ντρέιερ προσπαθούσε να αποσπάσει 34 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις από την Fortress.
Ο Στέινμπεργκ ζήτησε κάποια εταιρεία να μπει εγγυήτρια στην επένδυση και ο Ντρέιερ είχε δώσει αβίαστα το όνομα της «Ontario Teachers’ Pension Plan».
Όρισε μάλιστα συνάντηση με τον δικηγόρο Μάικλ Πάντφιλντ στο λόμπι του αεροδρομίου του Τορόντο. Όπως προβλέψατε ήταν για εκείνη την ημέρα. Εκείνη την ώρα…
Ο Ντρέιερ πλησίασε έμπλεος σιγουριάς τον Στέινμπεργκ και του ενεχυρίασε την επαγγελματική του κάρτα. Μάικλ Πάντφιλντ ξέφυγε από τα χείλη του…
Μια σειρά εγγράφων άρχισαν να εμφανίζονται στα μάτια του Στέινμπεργκ και αυτή η ακατανόητη βιασύνη τον έβαλε σε σκέψεις …
Ο Ντρέιερ ή …Πάντφιλντ για την περίσταση κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και με μια θεατράλε κίνηση αποχώρησε ουρλιάζοντας προς το ασανσέρ…
Ο ολότελα απροετοίμαστος Στέινμπεργκ κατευθύνθηκε στο μπαρ και πριν παραγγείλει το Macallan του ρώτησε αν αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Πάντφιλντ.
Το χαμόγελο του μπάρμαν και το αρνητικό κούνημα του κεφαλιού του ήταν η αρχή του τέλους για τον Χουντίνι των hedge funds.
Τον αυτοκράτορα των μεταμοντέρνων απατεώνων που κατηγορείται για κατάχρηση περισσοτέρων από 700 εκατομμυρίων δολαρίων από 13 hedge funds.
Μια ζωή υπερβολική σαν χολιγουντιανό σενάριο, σαν ένα sequel του «Catch me if you can» με τον Λίο Ντι Κάπριο χωροθετημένο στη νέα χιλιετία.
Το 2004 ο Ντρέιερ δημιούργησε από το τίποτα την εταιρεία “Dreier LLP”. Σε πέντε χρόνια είχε στο δυναμικό της περισσότερους από 250 δικηγόρους, οι οποίοι πληρώνονταν χάρη στις αδιανόητες απατεωνίστικες ακροβασίες του 58χρονου.
Δύο μήνες πριν την ακροτελεύτια παράσταση του ο Μέγας Μαγίστρος είχε επιστρατεύσει όλη του την δεξιοτεχνία στην Νέα Υόρκη.
Στη γωνία της Πέμπτης Λεωφόρου με την 57η οδό εδράζεται η επενδυτική εταιρεία Sheldon Solow. Ο 45ος όροφος είναι το στρατηγείο του διευθύνοντα συμβούλου της, Στιβ Τσέρνιακ.
Του κάποτε πολύτιμου συνεργάτη του Ντρέιερ, ο οποίος τον επισκεπτόταν επί μεγάλο διάστημα καθημερινά…
Για αυτό και όταν ανέφερε στην ρεσεψιονίστ ότι είχε ραντεβού, αυτή άφησε να της ξεφύγει ένα θερμό χαμόγελο, χωρίς δεύτερη κουβέντα να αποδράσει από μέσα της.
Αρκούσε η οικεία φιγούρα ενός φίλου του Τσέρνιακ για να μην τολμήσει να τον
υποβάλλει σε μια ανάκριση δεύτερου βαθμού.
Ο Ντρέιερ κατευθύνθηκε στην άδεια αίθουσα συνεδριάσεων και αφού κάθισε για μερικά λεπτά βγήκε έξω και πάλι για να υποδεχθεί τον partner in crime, Κώστα Κοβάτσεφ.
Τον συνέταιρο στις απάτες που εμφανιζόταν όταν απαιτείτο ένας δεύτερος πρωταγωνιστικός ρόλος. Μαζί με τον Κοβάτσεφ χαιρέτησαν μερικά λεπτά αργότερα δύο καλοντυμένα golden boys του ίδιου hedge fund.
Κατευθύνθηκαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συνεδριάσεων όπου ο Ντρέιερ σύστησε τον Κοβάτσεφ σαν… Στιβ Τσέρνιακ!
Τα χαμόγελα των golden boys ζωήρεψαν από την χαρά της συνάντησης με τον …«Τσέρνιακ», την ώρα που ο πραγματικός διευθύνων σύμβουλος περπατούσε αμέριμνος στους διαδρόμους, μη γνωρίζοντας ότι εκείνες τις στιγμές ο Ντρέιερ άρδευε και άλλα χρήματα από τα αποθέματα επενδυτικών εταιρειών εξ ονόματος του.
Συνολικά 13 hedge funds διεκδικούν σήμερα περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια από τον Μαρκ Ντρέιερ.
Τον δικηγόρο που φοίτησε στο Γέιλ και το Χάρβαρντ και είχε ως μότο του την φράση «Be somebody».
Την λάμψη στα μάτια του την θυμούνται οι παλιοί του συμμαθητές. Πάντοτε μεγαλοπιανόταν έλεγε κάποιος ενώ στην οθόνη της τηλεόρασης ένα γιοτ 123 ποδιών, πίνακες του Άντι Γουόρχολ και του Ρόι Λιχτενστάιν αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, δυο Mercedes, μια BMW, μια Aston Martin, μια έπαυλη στην Αγκίλα.
Ο γιος του Πολωνού μετανάστη είχε κοροϊδέψει όλη την Αμερική και συνέχιζε να το πράττει με μια απίστευτη καλλιτεχνία. Μέχρι τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.
Ένας άγνωστος δικηγόρος με το όνομα Τομ Μανισέρο ζήτησε να του μιλήσει. Τα λόγια του έμοιαζαν σαν προειδοποιητικό καμπανάκι στα αυτιά του Ντρέιερ.
Είχαν αποκαλυφθεί μη σύννομες πράξεις του και ο Μανισέρο τον ενημέρωνε. Ο καλλιτέχνης της απάτης φρόντισε εκείνη την ημέρα να καταθέσει σε προσωπικό λογαριασμό του σε φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής δέκα εκατομμύρια δολάρια…
Χρειάστηκε μόλις ένα δεκαήμερο τον Δεκέμβριο για να καταρρεύσει το σαθρό οικοδόμημα του Ντρέιερ. Η αποκάλυψη της περίτεχνης απάτης του έμοιαζε με πύργο από τραπουλόχαρτα που κάποιος είχε φυσήξει.
Ο Ντρέιερ με τα ακριβά γούστα είχε γίνει άθυρμα της απληστίας του. Πλήρωνε ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα και απεδείκνυε εμπράκτως πως μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο αλλά όχι όλους για πολύ…
Ηλίας Καραγιάννης-men24
No response to “Η απίθανη ιστορία του Marc Stuart Dreier”
Leave a Reply