Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

5 μύθοι για τον αυνανισμό



Είναι αφύσικο να αυνανιζόμαστε; Αν είμαστε παντρεμένοι τι γίνεται; Κινδυνεύουμε από ασθένειες; O Crazy Greek blogger καταρρίπτει τους μύθους σχετικά με τον αυνανισμό.



Όπως και το σεξ έτσι και ο αυνανισμός συνοδεύεται από ταμπού και προκαταλήψεις αιώνων. Ταμπού που αφενός δημιουργούν αισθήματα ενοχής και αφετέρου εμποδίζουν τα ζευγάρια να επικοινωνήσουν σεξουαλικά.

O Crazy Greek blogger, λοιπόν, έψαξε, βρήκε τι λέει η επιστήμη σχετικά και καταρρίπτει τους μύθους!


Προκαλεί τύφλωση
Τα στατιστικά λένε ότι 9 στους 10 άντρες έχουν αυνανιστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους… και ό,τι ο δέκατος λέει ψέματα. Τις τελευταίες δεκαετίες το φεμινιστικό κίνημα, η σεξουαλική επανάσταση και η χειραφέτηση των γυναικών έχει απελευθερώσει το ασθενές φύλο και σε αυτό το θέμα.

Όσες έρευνες έχουν γίνει για τον αυνανισμό καταλήγουν ότι δεν προκαλεί «καμία νόσο και καμία μαλακία». Μια έρευνα από το Ινστιτούτο Κίνσεϊ που μελέτησε ανθρώπους που αυνανίζονταν για χρόνια πάνω από τέσσερις φορές την ημέρα έδειξε ότι ήταν απολύτως υγιείς. Μια πρόσφατη έρευνα σε άντρες βρήκε και θετικές επιδράσεις σε ότι αφορά την απομάκρυνση καρκινογόνων χημικών (ανθρακένιο) από τους όρχεις.


Είναι αφύσικο να αυνανίζονται οι παντρεμένοι
Οι έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα δείχνουν ότι όχι μόνο είναι συνηθισμένοι και για τα δύο φύλα να αυνανίζονται ενώ είναι παντρεμένοι αλλά και ότι είναι επωφελές για τη σεξουαλική τους ζωή. Στις ευεργετικές επιδράσεις αναφέρονται η ανακούφιση από το στρες, ο καλύτερος έλεγχος των οργασμός και η χρήση του ως εναλλακτικής απόλαυσης στη σεξουαλική ζωή.


Είναι αφύσικο να αυνανίζονται οι παντρεμένοι ο ένας μπροστά στον άλλο
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα με ζευγάρια που δεν είναι τόσο ανοιχτά στο θέμα του σεξ. Και δεδομένης όλης της αρνητικής δημοσιότητας του θέματος είναι λογικό να αισθάνεται κάποιος αμηχανία ή ντροπή να αυνανιστεί μπροστά στο σύντροφο του.

Λογικό όμως δε σημαίνει και δικαιολογημένο. Σε ότι αφορά τις επιστημονικές προσεγγίσεις οι περισσότεροι ψυχολόγοι – σύμβουλοι γάμου συστήνουν την επικοινωνία ως το καλύτερο μέσο για να ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα και οι επιπλοκές από τέτοια ζητήματα σε ένα γάμο.


Ο αυνανισμός στερεί στις γυναίκες τον οργασμό κατά τη συνουσία
Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Για τις περισσότερες γυναίκες η κλειτορίδα είναι το κέντρο της σεξουαλικής απόλαυσης. Η θέση της κλειτορίδας, όμως, δεν επιτρέπει τη διέγερση της κατά τη συνουσία και κατ’ επέκταση τον οργασμό. Αυτή είναι η αιτία που πολλές γυναίκες διαχωρίζουν τα δύο είδη σεξουαλικής απόλαυσης.


Είναι αφύσικο να αυνανίζονται τα παιδιά της σχολικής ηλικίας
Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι κινήσεις ψηλάφησης των γεννητικών οργάνων γίνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της κύησης. Το αφύσικο θα ήταν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας να μην εξερευνούν το σώμα τους!




Νάταλι Νομικού


No response to “5 μύθοι για τον αυνανισμό”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails