Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Η πρώτη διαδικτυακή... διαθήκη



Πείτε ότι – κούφια η ώρα – πεθαίνετε. Έχετε λοιπόν έναν λογαριασμό στο Twitter, έναν στον Facebook, online τραπεζικές συναλλαγές, το επαγγελματικό και προσωπικό σας email, ένα δημοφιλές blog. Όλα αυτά, τι θα τα κάνετε; Θα τα αφήσετε να χαθούν; Το Legacy Locker σας προτείνει να διασώσετε την ηλεκτρονική σας κληρονομιά και να αφήσετε το online αποτύπωμα σας, στα παιδιά, τα εγγόνια ή και τα δισέγγονα σας!



Το εν λόγω site περιγράφει εαυτόν ως “ψηφιακή θυρίδα ασφαλείας”, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα σας τα password των ηλεκτρονικών λογαριασμών που κατέχετε.

Για κάθε λογαριασμό μπορείτε να ορίσετε το όνομα κάποιου “κληρονόμου”, που όταν αποδημήσετε εις Κύριον θα μπορέσει να τα πάρει και να συνεχίσει το διαδικτυακό σας έργο.

Ο “εγκέφαλος” της εξωφρενικής αυτής ιδέας είναι ο Τζέρεμι Τόουμαν, ο οποίος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι αποφάσισε να το προχωρήσει όταν άρχισε να ανησυχεί για το τι θα μπορούσαν να χασουν τα παιδιά του αν ξαφνικά έφευγε από τη ζωή!

“Μια μέρα, το blog μου θα σημαίνει πολλά για εκείνα. Είναι σαν να βρίσκεις μια παλιά φωτογραφία του παππού σου και να γεμίζεις νοσταλγία”, υποστήριξε ο Τόουμαν.

Όσον αφορά το κόστος, αυτό είναι 30 δολάρια το χρόνο, ή 300 δολάρια εφάπαξ. Αρκετά φθηνό, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει τεράστιο χώρο, αφού επιτρέπει και την αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο, ηλεκτρονικών εγγράφων, κτλ!


SITE: http://legacylocker.com/



Άγγελος Ανδρέου




No response to “Η πρώτη διαδικτυακή... διαθήκη”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails