Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Διάσημοι που έκοψαν το τσιγάρο



Είναι διάσημοι, έχουν αδυναμίες, φωτογραφήθηκαν πολλές φορές με τσιγάρο στο χέρι. Τώρα πλέον δηλώνουν πρώην καπνιστές. Κόφ'το όπως ο σταρ: Ιστορίες διασήμων που έκοψαν το τσιγάρο...




Οι celebrities δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ όλους εμάς όταν πρόκειται για κακές συνήθειες. Πολλοί προσπάθησαν να κόψουν το κάπνισμα και άλλοι παλεύουν ακόμα. Κάποιοι όμως τα κατάφεραν, ο καθένας με το δικό του τρόπο και για τον δικό του λόγο.

Drew Barrymore



Η σχέση της με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι γνωστή σε όλους μας. Ξεκίνησε το κάπνισμα σε ηλικία μόλις 10 ετών. Η ίδια είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό της στο παρελθόν ως "smokeaholic." Όταν κατάλαβε επιτέλους τις επιπτώσεις του καπνίσματος στράφηκε στον Yefim Shubentsov, γνωστό και με το παρατσούκλι “The Mad Russian”. Με την μέθοδο της ύπνωσης κατάφερε να απαλλαγεί από το κάπνισμα. Η ίδια είχε δηλώσει πως της ήταν αρκετά δύσκολο μιας και κάπνιζε περίπου 3 πακέτα την ημέρα.

Vince Vaughn

Σε σχέση με άλλους διάσημους, ο γνωστός κωμικός ξεκίνησε το κάπνισμα σε ηλικία 24 ετών. Όπως είχε δηλώσει δεν ήθελε να φαίνετε «ψεύτικος» σε σκηνές που έπρεπε να κρατά τσιγάρο κι έτσι έγινε καπνιστής.

Η διακοπή του καπνίσματος γι’ αυτόν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Στα γυρίσματα της ταινίας "Wedding Crashers" πήρε την απόφαση μετά από μια ειλικρινή ματιά στον εαυτό του.

«Κάπνιζα δύο πακέτα την ημέρα. Έβηχα, τα μάτια μου ήταν κόκκινα, δεν είχα καθόλου ενέργεια και πραγματικά δεν το απολάμβανα. Κι έτσι είπα, αυτό ήταν. Τέλος».



Barack Obama


Ακόμα και ο πλανητάρχης κατάφερε να κόψει το κάπνισμα. Η αιτία ήταν η σύζυγος του. Όταν της ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε ότι θα τον στήριζε μόνο εάν έκοβε το τσιγάρο. Και ήταν πολύ σκληρή μαζί του στο να μην καπνίσει υπό την πίεση και το άγχος της προεκλογικής του καμπάνιας. Ξεκίνησε έτσι να μασά τσίχλες νικοτίνης.

Έχει παραδεχτεί ότι που και που έχει παρεκκλίνει από τις διαταγές της συζύγου κι ότι έχει ανάψει ένα τσιγαράκι. Ακόμα παλεύει με τον εαυτό του να διακόψει μια για πάντα το κάπνισμα.

Pink

Η γνωστή τραγουδίστρια ξεκίνησε το κάπνισμα σε ηλικία 9 ετών.

Είχε δηλώσει σε συνέντευξη της ότι όταν η μητέρα της την έπιασε να καπνίζει, την έβαλε να καπνίσει ολόκληρο το πακέτο μπροστά της. Πίστευε ότι έτσι θα το σιχαινόταν και θα σταματούσε.

Το κόλπο της μαμάς όμως δεν έπιασε. Χρόνια αργότερα δήλωσε: «Είναι απαίσιο. Είμαι μια ασθματική τραγουδίστρια που καπνίζει. Άλλα για κάποιο λόγο, το βλέπω σαν το τελευταίο κομμάτι μου που έχει απομείνει».
Κι όμως το έκοψε και μάλιστα μαχαίρι.

Mel Gibson

Παραδέχτηκε ότι άναψε το πρώτο του τσιγάρο σε ηλικία 9 ετών.

Και για 45 χρόνια κρατούσε στο χέρι του το δικό του «φονικό όπλο».

Σε συνέντευξή του δήλωσε: «Από τότε που άναψα το πρώτο μου τσιγάρο δεν θυμάμαι να έχω πάρει ούτε μια απόφαση χωρίς να το έχω στο στόμα μου».

Μόλις ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ, έκοψε και το τσιγάρο. «Ήταν βασανιστικό. Τις πρώτες τρεις μέρες ένιωθα σαν το δολοφόνο με το πριόνι. Είχα τρελαθεί. Ευτυχώς αυτές οι μέρες ανήκουν στο παρελθόν».

Brad Pitt

Η πρώτη του απόπειρα για να κόψει το τσιγάρο έγινε όταν πήρε το ρόλο στην ταινία «Τροία». Το έκανε για έχει καλύτερη φυσική κατάσταση και ν’ αντέξει τα γυρίσματα. Μόλις όμως τα γυρίσματα έλαβαν τέλος, επέστρεψε στον παλιό κακό του εαυτό.

Η δεύτερη και πετυχημένη του απόπειρα ήταν υποκινούμενη από τη γυναίκα του Angelina Jolie. Όπως δήλωσε: «Είμαι πλέον πρώην καπνιστής. Και τα παιδιά μου ήταν αυτά που μ’ έκαναν να το κόψω».



Billy Joel

Ο γνωστός μουσικός ήταν μανιώδης καπνιστής για περισσότερο από 25 χρόνια. Είχε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες να το κόψει χωρίς όμως καμία επιτυχία.

Όλα άλλαξαν όταν διάβασε τυχαία για τον Yefim Shubentsov, που αναφέραμε προηγουμένως. Μέτα την πρώτη κιόλας συνεδρία μαζί του, ο Joel δήλωσε ότι δεν ξανάγγιξε τσιγάρο.

«Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Του το χρωστάω που κατάφερε να με κάνει να κόψω μια κακή συνήθεια 25 ετών».

Jennifer Aniston

Ήταν καπνίστρια για πολλά χρόνια και κατανάλωνε πολλούς καφέδες την ημέρα.

Όλα άλλαξαν για την Aniston το 2007 όταν αποφάσισε να αποτοξινώσει το οργανισμό της. Δεν στράφηκε σε ειδικούς.

Όπως δήλωσε βρήκε την ψυχική δύναμη ν’ αποτοξινωθεί από την καφεΐνη και την νικοτίνη μέσα από την άσκηση.

Ξεκίνησε να κάνει γιόγκα και διαλογισμό και αυτά ήταν που την βοήθησαν να χτίσει ένα τοίχος απέναντι στις κακές συνήθειές της.

Gisele Bundchen

Πολλά μοντέλα καπνίζουν για να διατηρούνται αδύνατες και για να περνούν την ώρα τους στα παρασκήνια της πασαρέλας.

Η Βραζιλιάνα Gisele Bundchen ήταν μία από αυτές.

Το 2003 πήρε την μεγάλη απόφαση να κόψει το κάπνισμα για να βελτιώσει την υγεία της.

«Δεν αγχώθηκα καθόλου για το βάρος που θα έπαιρνα. Πήρα συνολικά σχεδόν 7 κιλά. Και; Προτιμώ τον εαυτό μου έτσι. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την υγεία μας».

Catherine Zeta-Jones

Η γνωστή ηθοποιός ξεκίνησε το κάπνισμα στην εφηβεία της. Είχε κόψει το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά συνέχιζε να καπνίζει μετά.

Όπως δήλωσε έκοψε το τσιγάρο για τα παιδιά της.

Ανησυχούσε για τις επιπτώσεις που θα είχε το παθητικό κάπνισμα στην υγεία τους.

Επίσης είναι στην ηλικία που τα παιδιά έχουν απορίες για τα πάντα και δεν θα ήξερε τι να τους πει αν την ρωτούσαν για το τσιγάρο.




men24.gr

No response to “Διάσημοι που έκοψαν το τσιγάρο”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails