Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αθωώθηκε 90 χρόνια μετά




Ένας άνθρωπος που είχε θανατωθεί με απαγχονισμό για ανθρωποκτονία αθωώθηκε 90 χρόνια μετά



Χρειάστηκαν 90 χρόνια για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση και να αθωωθεί ένας άνθρωπος.

Ο Κόλιν Κάμπελ Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 12χρονης Άλμα Τρίσκε, που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1921.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή φώναζε για την αθωότητά του αλλά κανείς δεν το πίστεψε και ούτε και το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε θάνατο δι' απαγχονισμό.

Οι συγγενείς του όμως και τώρα οι απόγονοί του θέλησαν να αποδείξουν την αλήθεια ακόμα και τόσα χρόνια μετά. Έτσι, ακολούθησαν πολλές έρευνες με την τελευταία να γίνεται το 2007 διαπιστώνοντας ότι οι τρίχες που βρέθηκαν στον Ρος δεν άνηκαν στο θύμα. Αυτό ήταν το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο της δίκης.

Έτσι, τόσα χρόνια μετά αποδείχθηκε η αθωότητα του Ρος και ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρομπ Χολς, τη Δευτέρα 18/10 θα παραδώσει τα οστά του Ρος στους απογόνους του, για να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

Η μητέρα του είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στο γιο της, αλλά οι αρχές τότε τής αρνήθηκαν.

«Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στο Ρος τη ζωή που δεν έζησε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας.



Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!    




No response to “Αθωώθηκε 90 χρόνια μετά”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails