Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Οι δέκα λόγοι που μας την σπάνε τα ταξί







Από το τσιγάρο και την άθλια οδήγηση, μέχρι την καθαριότητα και την επιλογή στις κούρσες, η «κίτρινη φυλή» αφήνει τους πελάτες της με πολλά παράπονα.




Aρ. 10 : Μυρωδιά
Τι είναι αυτό που μας καλωσορίζει όταν κλείνουμε την πόρτα του ταξί; Σωστά μαντέψατε, δεν είναι η εγκάρδια καλησπέρα του οδηγού. Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να είναι όλοι φρεσκολουσμένοι αμέσως πριν μπούμε στο ταξί τους, αλλά ένα μικρό σπρέι αποσμητικού δεν πιάνει πολύ χώρο και σίγουρα θα έδινε και σε εμάς αλλά και στους οδηγούς μια δόση φρεσκάδας. Πολλά από αυτά τα σπρέι μπορούμε να τα προμηθευτούμε και δωρεάν σε χώρους με καλλυντικά καθώς και σε μηνιαία περιοδικά...Οπότε τέρμα οι δικαιολογίες και οι μυρωδιές από ταινίες του Animal Planet.


Aρ. 9 : Τσιγάρο
Καταλαβαίνουμε την ανάγκη κάθε εργαζόμενου να κάνει ένα τσιγαράκι. Είναι φυσικό τόση ώρα μέσα στην κίνηση τα νεύρα να έχουν πιάσει κόκκινο και δύο τζούρες είναι αρκετές να λύσουν όλα τα προβλήματα. Πριν ανάψεις όμως, κάνε μια ερώτηση από ευγένεια. Κάποιους όντως τους ενοχλεί και ακόμα χειρότερα ενοχλεί την ταπετσαρία του αυτοκινήτου που ποτίζει και η μυρωδιά μένει εκεί για πάντα. Είναι σίγουρα καλύτερο να κάνετε ένα διάλειμμα 10 λεπτών για τσιγαράκι και ηρεμία ανά 2 ώρες παρά να ενοχλείτε τους πελάτες και τον οργανισμό σας.


Aρ. 8 : Άθλια οδήγηση
Σταματάνε όπου τους κατέβει χωρίς καμία επίγνωση για το όχημα πίσω τους. Πόσοι από εμάς δεν κάναμε το λάθος να πούμε, «πάμε από Συγγρού»;; Έτσι είσαι κύριε, Συγγρού θέλεις τώρα θα δεις. Μαζεύουμε φόρα μέχρι τα 76 χιλιόμετρα την ώρα και αμέσως επιλέγουμε νεκρά και αφήνουμε το ταξί να ρολάρει, μέχρι τη στιγμή που το λεωφορείο για Καλλιθέα θα μας κορνάρει, μετά λίγο χαμένο πετρέλαιο ακόμα μέχρι να φτάσουμε ξανά την ταχύτητα ταξιδιού (τα 80 χλμ) αυτή τη φορά και ρολάρισμα μέχρι τη στροφή στα δέλτα Φαλήρου. Τώρα όσον αφορά τους άλλους χρήστες των δρόμων, αυτοκίνητα και μηχανάκια τείνουν να εξαφανίζονται στους καθρέπτες μιας και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και δεν είναι δυνατόν να τον κάνουμε να περπατήσει 10 μέτρα προκειμένου να μην δοκιμάσουμε αν δουλεύει καλά το ABS του από πίσω ερχόμενου.


Aρ. 7 : Ποτέ σωστά ρέστα
Πολλές φορές θα σας έχει τύχει να κατεβείτε από το ταξί με την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγε καλά με τα ρέστα σας. Βλέπετε στο μυαλό του «κίτρινου» φίλου μας δεν υπάρχουν τα νομίσματα των 5 ή 10 λεπτών, γιατί τις περισσότερες φορές τα θεωρούν πουρμπουάρ. Άλλωστε όλα ήταν τέλεια στην ρομαντική βόλτα σας στο κέντρο και οι μυρωδιές δάσους από τα καθίσματα, σας έβαλαν ένα χαμόγελο στα αγχωμένα από την καθημερινότητα πρόσωπά σας. Ε, τα αξίζει ο μπαγάσας, έχει και παιδιά να θρέψει!! Φυσικά αστειευόμαστε, αν όντως η βόλτα σας ήταν άξια επιβράβευσης τότε ναι, μπορείτε να αφήσετε τον οβολό σας, αλλά στην συνηθισμένη αντίθετη περίπτωση... ούτε λόγος.


Aρ. 6 : Καθαριότητα οχήματος
Τα απομεινάρια πολλών πακέτων τσιγάρου σε συνδυασμό με αυτά των σάντουιτς σπέσιαλ με διπλό αβγό από την βραδινή βάρδια, δεν είναι πάντα ο ιδανικός συνδυασμός για την πρωινή ή απογευματινή μας βόλτα. Εδώ να προσθέσουμε πως τα αρωματικά χημικά σε μπουκαλάκι ούτε κάνουν την διαφορά μετά από 1 μήνα, ούτε είναι ιδανικά για την υγεία, οπότε δεν λύνουν το πρόβλημα. Με 5 ευρώ από την άλλη, μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό εσωτερικό καθάρισμα και με λίγη προσοχή θα διατηρήσει όλη τη μέρα μια αίσθηση καθαριότητας. Ναι καλά ακούσατε, κάθε μέρα!!


Aρ. 5 : Κλιματισμός
Ο κλιματισμός και τα ψυκτικά μέσα που χρησιμοποιεί (για να ψύξει το κακομαθημένο κορμί σου) καταστρέφει το περιβάλλον. Όσο λειτουργεί ο κλιματισμός το αυτοκίνητο χάνει ιπποδύναμη και συνεπώς ο τάξιμαν δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του turbo diesel κινητήρα και θα αργήσει να σε πάει στον προορισμό σου. Αν πάλι τώρα πέσεις σε Έλληνα Κροίσο ιδιοκτήτη ταξί, είναι σχεδόν σίγουρο πως τα φίλτρα δεν θα έχουν καθαριστεί ποτέ και η θερμοκρασία θα είναι κατάλληλη για κατάψυξη καβουριών από τις Βόρειες θάλασσες.


Aρ. 4 : Ποτέ απόδειξη
Θα σας το πω μια φορά για να το καταλάβετε. Αυτό το γκρι ή μαύρο «κουτάκι με χαρτάκι» στο ταμπλό των ταξί είναι μηχάνημα που σας λέει τα ζώδια. Είναι λογικό λοιπόν, όταν εσείς, οι σπιούνοι των εφοριακών και καπιταλιστικών lobby ζητήσετε απόδειξη, να σας πει ο οδηγός ότι δεν δίνει ή ότι «κάτσε να σου κόψω μια από το μπλοκάκι». Όταν μπαίνεις στο αμάξι του φίλου σου και το ασημώνεις όταν είναι καινούργιο, παίρνεις απόδειξη;; Ελπίζω λοιπόν τώρα να σας έλυσα την απορία γιατί 2 χρόνια τώρα που υπάρχει ο νόμος, κανένας μας δεν έχει πάρει απόδειξη.


Aρ. 3 : Ύφος Βασιλάκη Καΐλα
«Μου τα έφερε μαύρα η ζωή και με φωνάζουν ταξιτζή»..και πολλά άλλα παρόμοια ρητά. Όχι κύριε, με 1500 ευρώ, το λιγότερο, το μήνα δεν είσαι καθόλου κακόμοιρος!!! Υπάρχουν άλλοι πιο αδικημένοι από το σύστημα και τη ζωή και όσο και να το παίζεις ο ξεχασμένος από το κράτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχετε δει έστω και μια φορά έναν ταξιτζή να είναι χαρούμενος και να θέλει πραγματικά να κάνει τη δουλειά του σωστά;; Δεν είναι τυχαίο που στις υπόλοιπες χώρες του «πολιτισμένου» κόσμου, τους έχουν αποκομμένους με ένα τζάμι από τους πελάτες και όλοι είναι χαρούμενοι. Να λοιπόν μια καλή ιδέα, αν δεν φτιάξετε τη συμπεριφορά και το ύφος σας..


Aρ. 2 : Επιλεκτικοί στις κούρσες
Πώς γίνεται πάντα η δεκάλεπτη διαδρομή σας να καταλήγει να είναι μισή ώρα και πάντα από τον δρόμο με τα περισσότερα φανάρια και την περισσότερη κίνηση. Νόμος του Murphy θα μου πείτε....
Πόσες φορές δεν σηκώσατε το άμοιρο χεράκι σας και μετά από μια γρήγορη ματιά απορριφθήκατε λόγω προορισμού;; Για να μην μακρηγορούμε κύριε επαγγελματία, επειδή ο κόσμος δεν ασχολείται (δεν έχει τον δικό σας ελεύθερο χρόνο..) με το να σας καταγγείλει στην αστυνομία, δεν σημαίνει πως δεν σας αντιπαθεί όλο και περισσότερο!!


Aρ. 1 : Πιάτσες
Από που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε. Εδώ βέβαια πρέπει να πούμε πως ακόμα και οι ίδιοι οι ταξιτζήδες κατηγορούν τους συναδέλφους τους στις πιάτσες, ότι είναι μαφία ή τεμπέληδες. Μετά από διακοπές ή μικρές εξορμήσεις σε νησιά και κοντινούς αεροπορικούς προορισμούς, υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να «προσγειωθείτε» στην ελληνική πραγματικότητα, να πάρετε ταξί. Όχι κύριε συνδικαλιστή-οργανωτή της πιάτσας, δεν επιθυμώ να περιμένω, 2 η ώρα το πρωί, για να βάλεις μέσα και δεύτερη παράνομη κούρσα ώστε να πάρεις άλλα 15 ευρώ. Στην περίπτωση των τουριστών οι παρέα μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο...
Εξαιρώντας τα αεροδρόμια, που λόγω της αστυνομικής παρουσίας, κάνουν κανονικά τη δουλειά τους, πιάτσες σε λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών και παραλιακές λεωφόρους, είναι μια πραγματική παιδική χαρά, όπου τα κίτρινα παιδιά μπορούν να παίζουν ανεξέλεγκτα και χωρίς γονική συναίνεση.



Φώτης Καΐρης,menslounge.gr



Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!! 



13 Responses to “Οι δέκα λόγοι που μας την σπάνε τα ταξί”

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
MALAKIES GRAFIS EISAI PROKATELIMENOS FILE
9 Οκτωβρίου 2010 11:48 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
NIKIASE ENA TAXI KAI DOULEPSE NA DEIS TI OREA THA PERASIS XAXAXAAAAAAAAAAAA ... FILE TA TAXI ZOUNE APO PELATES KAI OXI APO PERISTASIAKOUS XRISTES SAN KI ESENA,DEN EXOUN TIN IDIA ANTILIPSI GIA EMAS OPOS ESY! AN KAI AFTOI TIXENOUN TIS IDIAS METAXIRISIS SAN AFTA P0OU EKSIGIS(PARAFOUSKOMENA)DEN TRELENONTE GIATI KSEROUN OTI OLOI DEN INE TO IDIO!!!

EGO STO ALO XERI KSERO O9TI OLOI SAN ESENA EINAI SPASTIKA POU DEN ANTEXOUN TIPOTES SE AFTI TI ZOI KAI TRELENONTE EFKOLA!!!

PARE ENA CHILL PILL KAI RELAX
10 Οκτωβρίου 2010 12:02 π.μ.
Ανώνυμος είπε...
XRIASTIKE POTES NA ANEVASIS GIAGIA STON 2 OROFO APO TIS SKALES STIN AGALIA SOU GIATI KAI AFTI KAI O SIZIGOS ITAN ANIMPOROI? KAPOIA MERA ISOS AN ISE TIXEROS NA PETIXIS TON TARIFA POU THA SE SEVASTI NA SE PARI APO TO NOSOKOMIO MAZI ME TIN KIRA SOU MIA MERA NA SE VOITHISI STO ETSI GIATI TO ASTHENOFORO EXI PROTEREOTITES ALES KAI I SIZIGOS THELI APLOS NA PAEI SPITI TIS NA TIN VREI O THANATOS ME TIN ISIXIA TIS!!!!!!!!!
10 Οκτωβρίου 2010 12:07 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

κλασσικος εκπροσωπος της κιτρινης φυλης...σιγα ρε μην ειστε και οι ρομπεν των δασων...εγω δεν ειμαι απο Αθηνα αλλα επειδη εμεινα για αρκετο καιρο εκει για συγκεκριμενη καθημερινη διαδρομη προ δεκαετιας ειχα πληρωσει απο 300 δρχ μεχρι και 10χιλιαρικα αναλογα σε ποιον ταριφα επεφτα που μολις επαιρνε χαμπαρι οτι δεν ειμαι αθηναιος ζηταγε οσα του λειπανε και οχι οσο εγραφε το ταξιμετρο..δεν ειπε εδω το παλικαρι οτι ολοι οι ταριφες ειστε αχρηστοι και λαμογια αλλα δυστυχως η πλειοψηφια ειστε με μερικες καλες εξαιρεσεις...

Ανώνυμος είπε...

nai ala oute dini to dikeoma se tipous san ton kirio Φώτης Καΐρης na genikevete kathafto to tropo kai na paragi misos stous simpolites tou pros tous simpolites tous!!! den ksero an katalavenis oti o kirios den einai aplos disarestimenos epivatis ala i epithesi aposkopi se kapoio mixanismo pou prokite na pari mpros kai tha disfimisi peretero ta taxi oste na ginoun misita apo ton kosmo opos egine sida siga me dimosious ipalilous meta fortiga tora dikigorous farmakopoious eleftherous epagelmaties taxi kaii oti alo mporis na skeftis!!!!!

o kirios se poia katigoria aniki arage !!!!???
10 Οκτωβρίου 2010 2:03 π.μ.
Ανώνυμος είπε...
dixase kai kiverna....

ferefono ton keron pou zoume einai o kirios Φώτης Καΐρης.....

Ανώνυμος είπε...

sinexiste na peftete sto idio tripaki....500 xronia akoma tha xriastoume na vgoume apo afti ti sklavia kai to krifo sxolio na min ksexasoume pooioi eimaste.....

Ανώνυμος είπε...

opos kathe epaggelma yparxoun h sosti kai oi kaki epaggelmaties vevaia sto diko mas klado distixos autoi pou diasiroun to epaggelma eine oi legomenoi mantrades pou dinoun pros enoikiasi se opoio alodapo vroune xoris ta aparetita eggrafa ena taxi kai tou lene trava. gi'auto min vazoume olous tous autokinitistes sto idio kazani iparxoun kai noikokireei anthropoi.euxaristo

MacGyver © είπε...

den einai oloi axristoi kai lamogia, alla ena megalo pososto, to opoio kai den kanoun tipota gia na to stamatisoyn, an den katalabun oti monoi tus tha apobaloun tin katara pou tous kinigaei, tha tous brizoun panta oi pelates...phra taxi tis proalles kai otan htan na pliroso den mou edose sosta ta resta o tarifas, mou leei "thes akoma 0.80" nomize tha tou po ok, les kai me kserei apo xtes, tou leo bresta... me ebrize alla ta brhke!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι εμενα μου την σπαει ρε Καιρη που εισαι μα@@κας με περικεφαλαία αλλα τι να κάνω δεν εισαι ο μοναδικός παπαρας στην Ελλαδα!!! Το ότι είσαι εσύ παπαρας δεν σημαινει ότι οι Ελληνες είμαστε το ίδιο!! Αυτο συμβαινει και με τους ταξιτζηδες και με όλους τους κλάδους. Υπαρχουν πάντα καποιοι που δυσφημουν το επάγγελμα!!Και σε λέω παπαρακαι γι αυτα που γραφεις και γι αυτα που κανεις σύμφωνα με το mensloungra που λεει οτι τρεχεις με 300 χιλ. Καταλαβαινεις λοιπόν πόσο μα@@@κας είσαι και πόσο επικίνδυνος. Taxi Driver Greece

Ανώνυμος είπε...

Απαπα φίλος του ραγκουση εισαι.....? Τέτοιος κοινωνικός αυτοματισμός....? Τι παπαγαλακια εμπιστα ......? Σήμερα που κηδευουμε τον σφαγμενο συνάδελφο δεν θα βγείτε να πείτε καμιά παπαρια.....?

Ανώνυμος είπε...

sou yposxethike kamia adeia o ragousis mipws?gia kane mas thn xarh exipnakia gia pes mas ti douleia kaneis esy....

Ανώνυμος είπε...

eisai para poly malakas, esi re arxidi ti doylia kaneis? alla den tha peis tin alithia ,giati k tha exeis klepsei to kratos? i tempelis tha eisai? i tha paizeis me tin igia toy kosmoy ama exeis idow=s fagitoy? alla na mantepso???? eisai aytos poy ton gamanane kai plironete palio aderfara

Ανώνυμος είπε...

Κατι παπαρες σαν εσενα ρε ξερολα της κακης ωρας εχουν φερει την Ελλαδα μας εδω που ειναι!
Αντι να βγαινετε να στειριζεται τους ανθρωπους του μεροκαματου οποια δουλεια και αν κανουν βγαινει ενας παπαρας σας και εσενα καθε φορα και τα ξερει ολα!!! Ρε αντε μυρισε τι μασχαλη σου σκουλικι!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ...ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ Κ ΠΟΝΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΔΗΜΟΣΙΕ ΤΕΜΠΛΕΛΗ Κ ΒΟΛΕΜΕΝΕ...ΔΕΝ ΠΗΡΑΖΕΙ ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΣ!ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ...ΜΗΝΤΗΝ ΡΩΤΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Κ ΚΟΜΠΛΕΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

re malaka esu pou egrapses to a8ro rwtas tn mana sou ti 8a ekane xwris taxitzides kai kati allo sevasou tn uparxh se auto ton planhth pi8ikh kai mila wraia!!!!gt tn epomenh fora pou 8a brexh 8a parakalas gia ena taxi kai euxomai na se mazepsoun me xionistres apo to pezodromio!!!!! apo gio taxitzh!!!!

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails