Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η απομυθοποίηση της γυναίκας με το κινητό του 1928





Πολλοί πρότειναν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κρατάει ένα πρώιμο ηλεκτρικό βοήθημα ακοής (όπως αυτό της Siemens), αλλά ο Jeremy Hsu από LiveScience βρήκε την τρομπέτα αυτί παραπάνω, που χρησιμοποιείται από τα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα. Μια τρομπέτα αυτί, θα ήταν πιο προσιτή στο κοινό, και διατίθεται σε αμέτρητες μορφές, όπως είναι ίσως αυτό που κρατούσε η γυναίκα .





Όπως σημείωσε, "ο δείκτης  της και τα μεσαία δάχτυλα  είναι πιο εκτεταμένα, ακριβώς όπως θα αναμενόταν εάν κρατούσε την τρομπέτα στο αυτί.

chaplineartrumpet
Έτσι, φαίνεται πως είναι κι αυτό ένα ακόμη  παράδειγμα της σύγχρονης μόδας, να  ερμηνεύονται δηλαδή γεγονότα εκτός του πλαισίου των προηγούμενων εποχών. Σήμερα έχουμε μικροσκοπικά  ηλεκτρονικά βοηθήματα ακοής, αλλά οι άνθρωποι περιφέρονται κρατώντας ένα τηλέφωνο στο αυτί τους. Πριν από έναν αιώνα οι άνθρωποι κρατούσαν τα ακουστικά βαρηκοΐας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αν και αυτό πιθανότατα δεν θα έπρεπε να γίνει της μόδας.

Ακόμα και για το άγαλμα του Απόλλωνα , βρέθηκαν κάποιοι να πουν πως ο θεός τραβάει μια φωτογραφία με το κινητό του ή προσπαθεί να πιάσει καλλίτερο σήμα!!
p8270730
Καταδεικνύει απολύτως τι συμβαίνει εδώ, ιδιομορφίες μας σύγχρονης εποχής μεταφέρονται αυθαίρετα σε προηγούμενες για να "αποδείξουν"ότι ένας ελληνικό θεός χρησιμοποιεί  iPhone!! 















Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!! 

One response to “Η απομυθοποίηση της γυναίκας με το κινητό του 1928”

Ανώνυμος είπε...

και σε ποιον μιλαει αφου ειναι μονη,αυτο δεν μας το λετε,αφου φαινεται οτι μιλαει.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails