Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Πολωνός ευγενής ο Κολόμβος

Νέα έρευνα αλλάζει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα για τον μεγάλο εξερευνητή
Η Πολωνία φαίνεται πως απέκτησε έναν ακόμα επιφανή πολίτη έστω και αν αυτός έζησε περίπου 500 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστορικό Μανουέλ Ρόζα, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ντιούκ στην Αμερική, ο μεγάλος εξερευνητής είχε πολωνικές ρίζες και όχι ιταλικές!

Σύμφωνα μέ τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ο Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα και ήταν γιος ενός υφαντή του Ντομένικο Κολόμπο. Όταν μεγάλωσε εργάστηκε ως έμπορος σε όλη τη Μεσόγειο και τελικά κατέληξε να ανακαλύψει την Αμερική.

Ωστόσο, η Ρόζα θεωρεί ότι η ιστορία με τον Γενοβέζο υφαντή πατέρα είναι αστεία. Η αλήθεια είναι ότι ο Κολόμβος όχι μόνο καταγόταν από την Πολωνία αλλά ήταν συγγενής του Πολωνέζου βασιλιά Βλαντισλάβ Γ'. Μόνο με μια αριστοκρατική καταγωγή άλλωστε θα μπορούσε να πείσει τον βασιλιά της Ισπανίας να χρηματοδοτήσει το ταξίδι του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τουρλή Μαρία

Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!No response to “Πολωνός ευγενής ο Κολόμβος”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails