Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Τα μάτια της Μόνα Λίζα έχουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό...

Πάντα η προσοχή στρεφόταν στο αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το μυστικό όμως τελικά, ίσως να κρύβεται στα μάτια!Οι ερευνητές εντόπισαν μικροσκοπικά γράμματα κρυμμένα στην σκούρα καφέ-πράσινη μπογιά της κόρης και της ίριδας του αριστερού ματιού της διάσημης μορφής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα γράμματα αυτά ενδεχομένως να υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός πραγματικού «μυστικού κώδικα Ντα Βίντσι» που ίσως να αποκαλύπτουν το μυστικό της ταυτότητας του μοντέλου που πόζαρε για τη δημιουργία του πίνακα.

«Ο Λεορνάρντο πάντοτε αγαπούσε να χρησιμοποιεί σύμβολα και κώδικες για να περάσει μηνύματα και ήθελε να ξέρουμε την ταυτότητα του μοντέλου, χρησιμοποιώντας τα μάτια, για τα οποία πίστευε ότι αποτελούν μέσο επικοινωνίας και την πόρτα για την ψυχή.

Αόρατα με γυμνό μάτι, στη δεξιά κόρη της Μόνα Λίζα βρίσκονται ζωγραφισμένα τα γράμματα «LV», προφανώς τα αρχικά του καλλιτέχνη, όμως αυτό που είναι ζωγραφισμένο στην αριστερή κόρη είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, σημειώνει ο Σιλβάνο Βιντσέτι, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Πολιτισμική Κληρονομιά της Ιταλίας, τονίζοντας ότι διακρίνονται οι λατινικοί χαρακτήρες «B» ή «S» ή πιθανόν τα αρχικά «CE».

Η ανακάλυψη του νέου αυτού στοιχείου θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ταυτοποίηση της γυναίκας που απεικονίζεται στον πίνακα. Μπορεί να έχει συχνά εκφραστεί η εκτίμηση ότι η γυναίκα που απεικονίζεται είναι η Λίζα Γκεραρντίνι, σύζυγος ενός Φλωρεντίνου εμπόρου, αλλά ο Σιλβάνο Βιντσέτι διαφωνεί και υποστηρίζει ότι η Mona Lisa φιλοτεχνήθηκε στο Μιλάνο.

«Στην πίσω πλευρά του πίνακα είναι ζωγραφισμένοι οι αριθμοί '149'. Με έναν τέταρτο αριθμό να έχει σβηστεί, σημαίνει ότι ο Λεονάρντο ζωγράφισε τον πίνακα κατά τη δεκαετία του 1490, όταν βρισκόταν στο Μιλάνο, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο μία γυναίκα από την αυλή του δούκα του Μιλάνου Λουντοβίκο Σφόρτσα», υποστηρίζει.
Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!


One response to “Τα μάτια της Μόνα Λίζα έχουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό...”

Ανώνυμος είπε...

Gia logous diafhmishs einai...

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails