Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

12χρονος απειλεί τον Αϊνστάιν

Ένα παιδί έχει βάλει σκοπό να βγάλει λάθος τη θεωρία της σχετικότητας!Αν και κανείς ως τώρα δεν κατάφερε να αντικρούσει τον Αϊνστάιν με σιγουριά, ίσως ο μάγος της φυσικής βρει τελικά τον μάστορά του σε έναν...δωδεκάχρονο!

Ο Τζέικομπ Μπάρνετ, ο οποίος από τα οχτώ του σπουδάζει στο Indiana University-Purdue University Indianapolis, έχει σκοπό να αποδείξει ότι η θεωρία της σχετικότητας είναι λανθασμένη.

«Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Τζέικοπ που σύντομα θα αρχίσει να εργάζεται ως ερευνητής επ' αμοιβή στο πανεπιστήμιό του.

Στο εγχείρημά του, ο Τζέικομπ έχει πολλούς καθηγητές του Institute for Advanced Study in Princeton υποστηρικτές, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο νεαρός βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ο Τζέικοπ έχει δείκτη ευφυίας 170 (!) και παρόλο που πάσχει από το σύνδρομο Asperger (ήπια μορφή αυτισμού) από μικρός έδειξε την κλίση του στα μαθηματικά και τη φυσική. Στα τρια του μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών και στα οχτώ άφησε το σχολείο του για το πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης.

Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!
No response to “12χρονος απειλεί τον Αϊνστάιν”

Leave a Reply

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλα τα νέα άρθρα

Related Posts with Thumbnails