Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η Σελήνη θα φέρει το 2012...αύριο!





Σύμφωνα με τους τρομολάγνους και τους καταστροφολόγους το 2012 θα έρθει τελικά λίγο νωρίτερα και για την ακρίβεια...αύριο! Το φεγγάρι θα βρεθεί τόσο κοντά στη Γη που κάποιοι φοβούνται για καταστροφές



Στις 19 Μαρτίου είναι η Πανσέληνος του μήνα και το φεγγάρι αναμένεται να βρεθεί πάρα πολύ κοντά στη γη. Σε παρόμοια απόσταση είχε έρθει ξανά το 1993.

Η θέαμα βέβαια θα είναι μοναδικό καθώς η Σελήνη θα λάμπει περισσότερο από ποτέ, έως και 30% περισσότερο και το μέγεθός της θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο έως και 14%. Κάποιοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι αιτία για πολλές καταστροφές, όπως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, παλίρροιες, ακόμα και πτώση μετοχών!!

Η Σελήνη αναμένεται να βρεθεί σε απόσταση μόλις 356.577 χλμ μακριά από τη Γη.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται περίγειο και μάλιστα το περίγειο του Μαρτίου είναι το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο αιώνα, του οποίου ο μέσος όρος είναι τα 384.400 χιλιόμετρα.

Το φεγγάρι φαίνεται πελώριο κυρίως όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του παρατηρητή, μια αυταπάτη που έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος (διευκολύνεται η σύγκριση με άλλα αντικείμενα που επίσης εισέρχονται στο οπτικό πεδίο, όπως τα σπίτια, τα βουνά και τα δέντρα, ενώ ψηλά στον ουρανό, όταν πια είναι μόνο του, δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες συγκρίσεις και έτσι το φεγγάρι φαίνεται κάπως μικρότερο).

Τα μπλογκ στο διαδίκτυο έχουν εδώ και μέρες «πάρει φωτιά», καθώς διάφοροι (π.χ. αστρολόγοι) συνδέουν το πλησίασμα της Σελήνης (που αυξάνει τη βαρυτική έλξη της στον πλανήτη μας) με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ προβλέπουν διάφορες θεομηνίες (ακραίες παλίρροιες, θύελλες, ηφαιστειακές εκρήξεις κ.α.) τις επόμενες μέρες.

Οι επιστήμονες φυσικά χαρακτηρίζουν όλα αυτά αστειότητες.

«Δεν θα γίνουν ούτε σεισμοί ούτε καταποντισμοί εκτός και είναι να γίνουν», τονίζει ο Πιτ Γουίλερ του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοαστρονομίας οπότε δε χρειάζεται να βιαστούμε να κρυφτούμε στα καταφύγιά μας.

«Η Γη θα έχει πολύ χαμηλά αλλά και πολύ υψηλά παλιρροϊκά κύματα απ' ότι συνήθως την ώρα του φαινομένου αλλά δεν υπάρχει τίποτε ανησυχητικό», τόνισε.







Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!  






No response to “Η Σελήνη θα φέρει το 2012...αύριο!”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails