Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ρατσιστής και αμφιφυλόφιλος ο Γκάντι





Νέα δεδομένα φέρνει στο φως μια βιογραφία του ανθρώπου-έμβλημα της Ινδίας, Μαχάτμα Γκάντι, η οποία παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο του ανθρώπου που όλοι ξέραμε.


Ο Τζόζεφ Λέλιβελντ στη βιογραφία που εξέδωσε για τον Γκαντι υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος που υπήρξε κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας ήταν ρατσιστής και αμφιφυλόφιλος, ενώ αφήνει υπόνοιες για παιδεραστία και αιμομιξία!

Σύμφωνα με τη βιογραφία, ο Γκάντι κυκλοφορούσε γυμνός ανάμεσα σε 17χρονα κορίτσια συμπεριλαμβανομένης και της ανιψιάς του.Μιλάει επίσης και για τον έρωτα του για τον Χέρμαν Κάλενμπαχ για τον οποίο εγκατέλειψε το 1908 τη γυναίκα του. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο Γκάντι είχε γράψει στον Κάλενμπαχ ότι είχε κυριέψει ολοκληρωτικά το σώμα του. Αναφερόταν μάλιστα με το ψευδώνυμο Upper House για τον ίδιο και Lower House για τον Κάλενμπαχ.

«Το Upper House έβαλε το Lower House να υποσχεθεί πως δεν θα κοιτάξει καμία γυναίκα. Υποσχέθηκαν και οι δύο περισσότερη αγάπη, τέτοια αγάπη που ήλπιζαν ότι ο κόσμος δεν είχε γνωρίσει ακόμα», γράφει.

Σύμφωνα πάλι με τον Λέλιβελντ ο Γκάντι είχε ρατσιστικές απόψεις για τους Νοτιοαφρικανούς: «Βαδίσαμε σε μία φυλακή που προοριζόταν για τους Kaffirs (προσβλητικός όρος). Μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι δεν μπορούσαμε να ενταχθούμε με τους λευκούς, αλλά να τοποθετηθούμε στο ίδιο επίπεδο με τους Ιθαγενείς δεν ήταν ανεκτό. Οι Kaffirs είναι κατά κανόνα απολίτιστοι», αναφέρεται στη βιογραφία.







Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!






No response to “Ρατσιστής και αμφιφυλόφιλος ο Γκάντι”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails