Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ομοφυλόφιλος....5000 ετών

Όπως όλα δείχνουν ή τουλάχιστον όπως αποφαίνονται οι αρχαιολόγοι μάλλον βρέθηκε ο αρχαιότερος γνωστός ομοφυλόφιλος της ιστορίας!
Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν σε ένα προάστιο της Πράγας στην Τσεχία, το σκελετό ενός άντρας ηλικίας 5.000 ετών, ο οποίος ήταν θαμμένος με τρόπο που θάβονταν μόνο οι γυναίκες της εποχής του Χαλκού. Δηλαδή το κρανίο κοιτούσε προς τα ανατολικά ενώ τριγύρω του υπήρχαν οικιακά σκεύη και κτερίσματα που ως τώρα είχαν βρεθεί μόνο σε τάφους γυναικών.
«Από την ιστορία και την εθνολογία, ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτής της περιόδου, μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ τηρούσαν πιστά τα νεκρικά τελετουργικά, οπότε είναι λίγο δύσκολο να θάφτηκε με αυτόν τον τρόπο κατά λάθος. Το πιο πιθανό είναι ότι ο συγκεκριμένος άντρας είχε διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, μάλλον πρόκειται για ομοφυλόφιλο», εξήγησε η αρχαιολόγος Καμίλα Ρεμίσοβα Βεσίνοβα.

Οι άντρες των τελών της Λίθινης εποχής και του Χαλκού θάβονταν ξαπλωμένοι στα δεξία με το κεφάλι να κοιτάει τη Δύση, ενώ το αντίθετο συνέβαινε με τις γυναίκες. Επίσης τα κτερίσματα στους τάφους αντρών ήταν όπλα, σφυριά και μαχαίρια καθώς και διάφορα τρόφιμα, ενώ στις γυναίκες περιδέραια και οικιακά σκεύη, όπως κανάτες και πήλινες κατσαρόλες.

Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!
No response to “Ομοφυλόφιλος....5000 ετών”

Leave a Reply

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλα τα νέα άρθρα

Related Posts with Thumbnails