Σάββατο 23 Απριλίου 2011

«Παρανοϊκός και αιμοσταγής» ο Στάλιν λόγω ασθένειας





Ο προσωπικός γιατρός του Στάλιν δίνει μια εξήγηση για την σκληρότητα του Στάλιν



Μια εγκεφαλική ασθένεια είχε μετατρέψει τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος ο γιατρός του Στάλιν, Αλεξάντερ Μιασνίκοφ στα ανέκδοτα προσωπικά του απομνημονεύματα.

Σύμφωνα με τον Μιασνίκοφ, ο Στάλιν έπασχε από αθηροσκλήρωση, στένωση δηλαδή των αρτηριών του εγκεφάλου, η οποία προκαλεί διαταραχή στην συμπεριφορά.

«Θεωρώ ότι η παράνοια και η σκληρότητα του Στάλιν τα τελευταία χρόνια, οφειλόταν στην ασθένειά του. Εξαιτίας της είχε χάσει την αίσθηση του καλού και του κακού, του υγιούς και του επικίνδυνου, του επιτρεπόμενου και του μη επιτρεπόμενου, των φίλων και των εχθρών».

Και ο Μιασνίκοφ συνεχίζει: «Πιστεύω ότι η σκληρότητα και η καχυποψία του Στάλιν προκαλούνταν από την ασθένεια. Η χώρα διοικούταν από έναν άρρωστο άντρα», καταλήγει.

Μέρος των απομνημονευμάτων του δημοσίευσε η ρωσική εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets». Ο Μιασνίκοφ υπήρξε ο προσωπικός γιατρός του Στάλιν για πολλά χρόνια και ήταν αυτός που τον είδε τελευταίος πριν πεθάνει στο κρεβάτι του το 1953.





Τουρλή Μαρία
Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!




No response to “«Παρανοϊκός και αιμοσταγής» ο Στάλιν λόγω ασθένειας”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails