Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η αναζήτηση για την πραγματική Μόνα Λίζα ξεκινά






Ερευνητές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση για τα λείψανα της γυναίκας που υποψιάζονται ότι ήταν το μοντέλο για την Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ελπίζοντας ότι θα διελευκάνουν το μυστήριο που έχει φέρει σε αμηχανία τους ιστορικούς τέχνης για πάνω από πέντε αιώνες.



Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, οπλισμένοι με μια ειδική συσκευή ραντάρ κατέβηκε αυτή την εβδομάδα σε ένα ερειπωμένο μοναστήρι στην Φλωρεντία, όπου θεωρούν ότι βρίσκεται ο τάφος της γυναίκας που ενέμπνευσε τον Ντα Βίντσι τον 16ο αιώνα.

Η πραγματική Μόνα Λίζα, Ιταλοί ιστορικοί τέχνης λένε ότι ήταν η Lisa Gherardini η σύζυγος ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού της Φλωρεντίας που ονομάζεται Francesco del Giocondo ο οποίος φέρεται να έχει αναθέσει το πορτρέτο, αν και δεν υπάρχει καμία οριστική απόδειξη γι αυτό.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αν μπορούν να βρουν το κρανίο της, θα είναι σε θέση να ανασυνθέσουν το πρόσωπό της και να το συγκρίνουν με τον πίνακα.

Σύμφωνα με το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου βρίσκεται ο πίνακας, το πορτρέτο ήταν πιθανόν ζωγραφισμένο στη Φλωρεντία, μεταξύ 1503 και 1506. Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ραντάρ που μπορεί να προσδιορίσουν υπόγεια αντικείμενα, οι επιστήμονες μπορούν να σαρώσουν το δάπεδο στη μικρή εκκλησία για να εντοπίσουν τα σημεία οπου μπορούν να αρχίσουν το σκάψιμο για το σώμα της Gherardini.

Oι ερευνητές λένε ότι η Gherardini πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο μοναστήρι, φροντίζοντας τις δύο κόρες της που ήταν καλόγριες και εν τέλει τάφηκε εκεί.





skai.gr
Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!




No response to “Η αναζήτηση για την πραγματική Μόνα Λίζα ξεκινά”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails