Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Έγκλημα για ένα like!

Φόνος για ένα «like», παγίδα θανάτου πάνω στον «τοίχο» του Facebook και εξιχνίαση της δολοφονίας μέσα από ένα κύκλο ψεύτικων προφίλ, από συγγενείς του θύματοςΌπως αναφέρει το "Βήμα", στις 8 Μαίου 2010, ο Απόστολος Κ. βρέθηκε δολοφονημένος σε παρκινγκ νυχτερινού κέντρου στο ύψος Κορωπίου. Σύμφωνα με όσα στοιχεία προέκυψαν κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο δράστης είναι ένας 26χρονος Αλβανός. Φέρεται να εξοργίστηκε από το γεγονός ότι ο 30χρονος είχε πατήσει στο Facebook «like», σε μια από τις φωτογραφίες της συναδέλφου του! Η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν μια στενή συγγενής του 30χρονου άνοιξε τον υπολογιστή του και μπήκε στη σελίδα που διατηρούσε στο Facebook. Εκεί ανακάλυψε ότι λίγη ώρα προτού δολοφονηθεί ο άτυχος νεαρός είχε δεχθεί ένα μήνυμα στον «τοίχο» του από νεαρή συνάδερφό του, βουλγαρικής καταγωγής.

Δεν είχε προλάβει όμως να το δει γιατί είχε ήδη ξεκινήσει να πάει στη μοιραία συνάντηση. Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας, στη σελίδα του Απόστολου στο Facebook αναφερόταν: «Ήθελα να σου πω ότι η κοπέλα αυτή, η Ela, που σε ρώτησα, είμαι σίγουρη ότι είναι ο Νίκος. Και ήθελα να σου πω να μη συναντηθείς μαζί της, μη και σου έρθει καπέλο».
Όπως κατέθεσε η νεαρή Βουλγάρα, είχε παλαιότερα δεσμό με έναν 26χρονο Αλβανό ο οποίος όμως εξακολουθούσενα της κάνει, κυρίως μέσω του Facebook, σκηνές ζηλοτυπίας.
Σύμφωνα με την κατάθεση, ο 26χρονος Αλβανός έστρεψε το ενδιαφέρον του και το... μένος του προς τον 30χρονο συνάδερφό της, όταν είδε ότι η νεαρή είχε αναρτήσει στο προφίλ της φωτογραφίες μαζί του από μια εκδήλωση της εταιρείας καλλυντικών όπου εργάζονταν. Επίσης, φέρεται να εξοργίστηκε από το γεγονός ότι ο 30χρονος είχε πατήσει στο Facebook «like», σε μια από τις φωτογραφίες της συναδέρφου του.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό αυτό και έναν μήνα πριν από το έγκλημα, εμφανίστηκαν στα προφίλ της νεαρής Βουλγάρας και του ιδιωτικού υπαλλήλου δύο «αιτήματα φιλίας» από μια νεαρή Αλβανή με το όνομα «Ela Vulaj». Η κοπέλα συστήθηκε ως εργαζόμενη σε μπαρ της παραλιακής λεωφόρου. Ο 30χρονος δέχθηκε το αίτημα φιλίας, και μετά από ένα μήνα συζητήσεων στο Facebook αποφάσισε να συναντηθεί με τη νεαρή προκειμένου «να τη βοηθήσει να βρει δουλειά». Η νεαρή Βουλγάρα, ενημερώθηκε για το ραντεβού, έστειλε το προαναφερθέν αποτρεπτικό μήνυμα στο Facebook σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Ela και την παγίδα που είχε στηθεί. Δεν πρόλαβε όμως...Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!! No response to “Έγκλημα για ένα like!”

Leave a Reply

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλα τα νέα άρθρα

Related Posts with Thumbnails