Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Έλυσε τον κώδικα του Zodiac





Ένας νεαρός από τη Μασαχουσέτη δηλώνει ότι έλυσε την κωδικοποιημένη γραφή του δολοφόνου που δεν συνελήφθη ποτέ



Η ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου που αυτοαποκαλούταν Zodiac αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια στην ιστορία. Ο Zodiac έδρασε στις ΗΠΑ, απο το 1964 εώς και το 1974 και συνολικά σκότωσε πέντε άτομα ενώ τραυμάτισε σοβαρά δύο. Παρότι η αστυνομία είχε σημαντικά στοιχεία αλλά και περιγραφή του δολοφόνου δεν κατάφερε ποτέ να τον πιάσει. Μάλιστα ο Zodiac είχε και επικοινωνία με τους αστυνομικούς στέλνοντας κάρτες αλλά και επιστολές.

Τα γράμματα του ήταν κωδικοποιημένα σε έναν κώδικα που είχε φτιάξει ο ίδιος ο δολοφόνος. Ο πρώτος κώδικας είχε λυθεί αλλά ένα γράμμα 340 χαρακτήρων σε έναν νέο κώδικα δεν αποκρυπτογραφήθηκε ποτέ. Εδώ και 40 χρόνια η επιστολή παρέμεινε μυστήριο. Τώρα όμως ένας νεαρός από την Μασαχουσέτη δηλώνει ότι έλυσε των κώδικα και μαζί του και το μυστήριο της ταυτότητας του δολοφόνου.

Σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση στην επιστολή ο δολοφόνος λέει πως δεν αντέχει πλέον αυτό που κάνει, νιώθει μόνος και θέλει κάποιος να τον σταματήσει. «Μέχρι να το λύσετε αυτό θα έχω σκοτώσει έντεκα άτομα» γράφει και υπογράφει ως Λι Άλεν. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άρθρου Λι Άλεν ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχε συνδεθεί με την δράση του Zodiac αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία για να οδηγηθεί σε δίκη.





Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!



No response to “Έλυσε τον κώδικα του Zodiac”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails