Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Βρέθηκε φάρμακο που σκοτώνει τον ιό του AIDS

Ελπίδες φέρνει ένα νέο φάρμακο με το όνομα «Draco» το οποίο κατασκευάστηκε από ειδικούς στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο φαίνεται να σκοτώνει όλους τους ιούς. Μάλιστα όχι μόνο ρινοϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης, τον ιό της πολιομυελίτιδας, τον ιό του δάγκειου πυρετού, αλλά ακόμη και τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, το «DRACO», κατάφερε να οδηγήσει στον θάνατο 15 διαφορετικούς ιούς και έσωσε τη ζωή ποντικών που χωρίς αυτό θα πέθαιναν. Εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι τα υγιή κύτταρα παρέμεινα ανέπαφα.

«Η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση, ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί και να εξολοθρεύσει τους παθογόνους οργανισμούς, αλλά και να εξαφανίσει άμεσα τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προπαιδευτικά τεστ δείχνουν ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη από κάποιον ιό», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικ Ράιντερ.

Για την παρασκευή του φαρμάκου οι ειδικοί εκμεταλλεύτηκαν δύο ιδιότητες του οργανισμού, τη φυσική άμυνα όπου διακόπτουν μία διαδικασία που προσβάλει μόνο τα μολυσμένα με τον ιό κύτταρα, και τη διαδικασία απόπτωσης (φυσιολογικού θανάτου) του κυττάρου με την οποία «κατατρόπωσαν» την ιογενή λοίμωξη.

No response to “Βρέθηκε φάρμακο που σκοτώνει τον ιό του AIDS”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails